חדש על המדף: עיר בלי זיכרון: בין דומיננטיות להגמוניה תרבותית ביחסי שדרות-שער־הנגב, ספרו של ד"ר מוטי גיגי, מרצה בכיר במחלקה לתקשורת

אם רוצים להבין את זרמי העומק של הקונפליקט הפנים־יהודי בישראל, שלאורך השנים כונה בשמות שונים - ישראל הראשונה והשנייה, יחסי מרכז-פריפריה, יחסי מזרחים-אשכנזים, ובשנים האחרונות שוב דובר בשיח הציבורי על ישראל הראשונה והשנייה, צריך להבין לעומק את טיב היחסים בין עיירות הפיתוח לקיבוצים השכנים להן.

ספר זה מתעמק ביחסים בין שדרות וקיבוצי המועצה האזורית שער־הנגב, החל משנות החמישים, יחסים שראו עליות ומורדות במהלך השנים. יחסים אלו החלו עם הקמת המועצה האזורית שער הנגב בשנת 1950 והקמת מעברת גבים-דורות בשנת 1951 , העלייה הגדולה של יהודי ארצות האסלאם בתחילת שנות החמישים ומדיניות פיזור האוכלוסין, בעיקר לעיירות פיתוח. מחקר זה חוקר את היחסים בין עיירות פיתוח וקיבוצים לאורך שבעה עשורים דרך מקרה הבוחן של שדרות-שער־הנגב ועומד על התפיסות החברתיות והפוליטיות השונות מאוד של שני הצדדים לצד העוינות ההדדית. משמעותו של מחקר זה להבנת המציאות הישראלית קיבלה משנה תוקף לאחר הטבח של השבעה באוקטובר 2023 בשדרות ובמועצה האזורית שער הנגב, שהם חלק מעוטף ישראל (עזה).

ד"ר מוטי גיגי

ד"ר מוטי גיגי, יליד שדרות, הוא סוציולוג. מרצה בכיר במחלקה לתקשורת במכללה האקדמית ספיר. ערך (עם סיגל נגר־רון ותמי רזי) את הספר "מגוונים את מגדל השן: דור ראשון להשכלה אקדמית - כותבים" (2022). מאמרו (עם פרופ' ארז צפדיה) "Frontieriphery: An Anti-positivist Ontological Approach to Intersectional Investigation" ראה אור בכתב העת Ethnopolitics (2023).

לראיון עם ד"ר מוטי גיגי על ספרו באתר "בחברת האדם"

More News

סיור בטבולה
לאחרונה, 16 סטודנטיות וסטודנטים מוכשרים מהמחלקה למדעי המחשב במכללת ספיר, יחד עם צוות מוביל מהמכללה, השתתפו בסיור מרתק בחברת Taboola – ענקית טכנולוגיה שמתמחה בפרסונליזציה של תוכן דיגיטלי. מה היה לנו? סיור במשרדים - הזדמנות להרגיש את התרבות הארגונית מקרוב. הרצאות מרתקות: אלונה כהן, מגייסת TA ב-Taboola, שיתפה בטיפים פרקטיים איך לכתוב קורות חיים, שמבליטים אתכם, איך להתכונן לראיונות ומה הופך פרופיל לינקדאין למצוין. ניסים יוסף, ראש צוות תוכנה, פירט מה באמת חשוב בג'וניורים: פוטנציאל, תשוקה, ומוכנות להתמודד עם אתגרים. תובנות מרכזיות שהסטודנטים לקחו איתם: קורות חיים: לדייק, להתאים לכל משרה,
בית ספר לאמנות
מהלך מרגש זה מתאפשר הודות לתרומה משמעותית מקרן ברכה וקרנות נוספות שמאפשרות להביא את החזון למציאות. מצמיחים את הדור הבא של האמנים בנגב המערבי: בית הספר לאמנות, חברה ותרבות שבמכללה האקדמית ספיר, שמח להודיע כי הודות לתרומה משמעותית של כחצי מיליון ₪ מקרן ברכה וקרנות נוספות – תושבי הנגב המערבי מוזמנים להירשם לכל הקורסים והסדנאות שבבית הספר לאמנות מציע השנה במימון מלא (100%). התשלום היחיד עבור הנרשמים יהיה דמי רישום וביטוח בסך 450 ₪ עבור כל המפגשים. מבין הקורסים המוצעים: רישום וציור, פיסול קרמי וקדרות, סדנת פוטותרפיה, סדנאות פתוחות והנחיות אישיות וקורס ליווי והנחיה לאמנים ואמניות מהנגב המערבי.