קהילת המכללה האקדמית ספיר מתאחדת וזוכרת

המכללה האקדמית ספיר מציינת השבוע את אירועי הזיכרון במלאת שנה מאז המתקפה הרצחנית ופרוץ מלחמת חרבות ברזל, אשר פגעו קשות בקהילת ספיר בעוטף עזה.

היום (א׳) הושק ״מרחב הזיכרון המשותף״ לזכר היקרים והיקרות שנפלו ונרצחו בשבעה באוקטובר ובמהלך המלחמה. קהילת ספיר, שהתמודדה עם אובדן 47 מאנשיה – בהם בוגרים, סטודנטים, וחברי סגל אקדמי ומנהלי – מתאחדת לזכור יחד. המרחב מאפשר לכל אחד ואחת להגיע, להוסיף פיסות זיכרון אישיות לקיר ההנצחה, לזכור ולהיזכר יחד. בכל יום בין השעות 12:30-14:30, צוות המטפלות והמטפלים של מרכז החוסן בספיר יפעיל את המרחב, ויסייע בתהליך העיבוד והשיתוף.

בנוסף, הושק היום אודיטוריום חדש על שמו של אופיר ליבשטיין ז”ל, ראש המועצה האזורית שער הנגב ויו״ר ועד מנהל במכללה הטכנולוגית ספיר, שנרצח ב-7 באוקטובר בעת שהגן על כפר עזה מפני המחבלים. האודיטוריום ישמש כמרחב לימודי והנצחה לזכרו של אופיר ז”ל, שהיה דמות מרכזית בקידום האזור ובפיתוח חוסן קהילתי ואקדמי.

במהלך השבוע הקרוב, יתקיימו במכללה טקסי אירועים לציון שנה למלחמה. ביום רביעי הקרוב, יתקיים פרויקט ״מנהלה זוכרת״ שבו עובדי ועובדות ספיר ישתפו בסיפוריהם האישיים מתקופת הפינוי והשיבה הביתה, כחלק מהפעילות ב״מרחב הזיכרון המשותף״.

פרופ’ ניר קידר, נשיא המכללה האקדמית ספיר: ״לפני שנה, בשבעה באוקטובר, הכה אותנו הטרור הרצחני של החמאס. גן העדן שלנו היה לגהנום. איבדנו חברות וחברים יקרים ואהובים רבים באותו יום ובמלחמה הקשה שפרצה בעקבותיו. רבים, ובראשם עמרי מירן בן זוגה של לישי שלנו, עדיין חטופים ברצועת עזה. אנו תפילה שיחזרו בשלום במהרה. נמשיך לזעוק ולדרוש זאת בכל דרך ובכל הזדמנות. הזיכרון, הטראומה והכאב מלווים אותנו מאז בכל יום ובכל שעה. ובכל זאת, האזכרות, הטקסים ופעילויות ההנצחה חשובים לנו כפרטים וכקהילה כדי להתמודד עם האובדן והטראומה ולעבד את האסון. הם חשובים למאמץ שלנו להחלים ולצמוח, ולהיות מנוע פיתוח של שיקום ותקומה לחבל הארץ הנפלא הזה ולחברה הישראלית כולה. יחד שרדנו את תופת ה-7.10 ויחד נחזור לצמוח. מאחל לכולנו שתכלה שנה וקללותיה ותחל שנה של ברכה ובשורות טובות.״

7.10 קהילת ספיר זוכרת

More News

סיור בטבולה
לאחרונה, 16 סטודנטיות וסטודנטים מוכשרים מהמחלקה למדעי המחשב במכללת ספיר, יחד עם צוות מוביל מהמכללה, השתתפו בסיור מרתק בחברת Taboola – ענקית טכנולוגיה שמתמחה בפרסונליזציה של תוכן דיגיטלי. מה היה לנו? סיור במשרדים - הזדמנות להרגיש את התרבות הארגונית מקרוב. הרצאות מרתקות: אלונה כהן, מגייסת TA ב-Taboola, שיתפה בטיפים פרקטיים איך לכתוב קורות חיים, שמבליטים אתכם, איך להתכונן לראיונות ומה הופך פרופיל לינקדאין למצוין. ניסים יוסף, ראש צוות תוכנה, פירט מה באמת חשוב בג'וניורים: פוטנציאל, תשוקה, ומוכנות להתמודד עם אתגרים. תובנות מרכזיות שהסטודנטים לקחו איתם: קורות חיים: לדייק, להתאים לכל משרה,
בית ספר לאמנות
מהלך מרגש זה מתאפשר הודות לתרומה משמעותית מקרן ברכה וקרנות נוספות שמאפשרות להביא את החזון למציאות. מצמיחים את הדור הבא של האמנים בנגב המערבי: בית הספר לאמנות, חברה ותרבות שבמכללה האקדמית ספיר, שמח להודיע כי הודות לתרומה משמעותית של כחצי מיליון ₪ מקרן ברכה וקרנות נוספות – תושבי הנגב המערבי מוזמנים להירשם לכל הקורסים והסדנאות שבבית הספר לאמנות מציע השנה במימון מלא (100%). התשלום היחיד עבור הנרשמים יהיה דמי רישום וביטוח בסך 450 ₪ עבור כל המפגשים. מבין הקורסים המוצעים: רישום וציור, פיסול קרמי וקדרות, סדנת פוטותרפיה, סדנאות פתוחות והנחיות אישיות וקורס ליווי והנחיה לאמנים ואמניות מהנגב המערבי.