הסרט "מחברות שחורות" של שלומי אלקבץ, מרצה וחבר הסגל הבכיר של בית הספר לאמנויות הקול והמסך במכללה האקדמית ספיר, זכה אמש בפרס אופיר בקטגוריית הסרט הדוקומנטרי הטוב ביותר, במסגרת טקס פרסי אופיר לשנת 2022.

בתחרות זכה מרצה נוסף בבית הספר, אבי מזרחי, על עיצוב פסקול הסרט המצליח "קריוקי". מזרחי זכה בפרס אופיר על עיצוב הפסקול הטוב ביותר לסרט "האופה מברלין" (2015) ועל הסרט "המחשמלים" (2020). בנוסף, מזרחי אחראי על עיצוב הפסקול של כמה מהסדרות והסרטים המצליחים - "זרים מושלמים", "מלכת היופי של ירושלים", "המוסד", "כבודו", "מראות שבורות" ועוד.

שלומי אלקבץ
שלומי אלקבץ
אבי מזרחי
אבי מזרחי

פרופ' סמי שלום שטרית, ראש בית הספר לאמנויות הקול והמסך: "אנחנו גאים בסגל המורות והמורים שלנו, יוצרות ויוצרים פעילים ובעלי הישגים רבים בתעשיית הקולנוע והטלויזיה בישראל. זהו מודל ההוראה שלנו - חממת יוצרים צעירים שמוריהם יוצרים מצליחים. שמחים על זכייתו בפרס של שלומי אלקבץ, חבר משפחתנו המיוחדת, על ״מחברות שחורות״ - הסרט שהוא אגדת חיים מרגשת ומטלטלת של רונית אלקבץ האשה והשחקנית, אשר במידה רבה זכתה שוב אמש במקום הראשון. ונרגשים על זכייה נוספת וחשובה של אבי מזרחי, מעמודי התווך של לימודי עיצוב פסקול בבית הספר".

More News

כנס קהילות אמנות
לאחרונה נערך כנס קהילות מורים לומדות במוזאון ארץ ישראל עבור כל מורי קהילות האמנויות במשרד החינוך, בחסות מכללת ספיר. הכנס התקיים לזכרה של מתי וייס ז"ל, שהיתה חלק מצוות ההקמה והפיתוח של  מפעל הקהילות לאמנויות בשש שנים האחרונות ונרצחה בשבת השחורה. לכנס הגיעו כ-250 מורים ומנחים מצפון ועד דרום, אחרי שנת עבודה קשה ומטלטלת במערכת החינוך. לצידן שמחנו לארח בכנס גם מורים משתי קהילות חלוצות ללימוד השפה העברית בחברה הערבית. ההתרגשות היתה רבה מעצם המפגש, החיבוק, והצורך העז לסכם יחד שנה כה מאתגרת שעברה על כולם. שרון שפלן, המפקחת לאמנות חזותית מטעם משרד החינוך האגף לאמנויות סיכמה: "היה כנס מעולה, א
דמו דיי בח"י בספיר
סטודנטיות וסטודנטים ממרכז החדשנות והיזמות ח"י בספיר 30 פרויקטים ייחודיים בסימן שיקום עוטף עזה לאחר האסון של ה-7 באוקטובר. מרכז החדשנות והיזמות של המכללה האקדמית ספיר, ח"י בספיר, ערך כנס "דמו דיי" בו הוצגו 30 פרויקטים ייחודיים פרי יצירתם של כ-150 סטודנטים מכלל מחלקות המכללה. הסטודנטים והסטודנטיות, שעבדו במהלך השנה האחרונה ב-8 מעבדות שונות מתחומי טכנולוגיות המידע, תחומי המשפט, אתגרים בתעשייה, הגיימינג ועוד, התמקדו באיתור הצרכים ואתגרים של תקומת הנגב המערבי לאחר אסון ה-7 באוקטובר.