הסרט "מחברות שחורות" של שלומי אלקבץ, מרצה וחבר הסגל הבכיר של בית הספר לאמנויות הקול והמסך במכללה האקדמית ספיר, זכה אמש בפרס אופיר בקטגוריית הסרט הדוקומנטרי הטוב ביותר, במסגרת טקס פרסי אופיר לשנת 2022.

בתחרות זכה מרצה נוסף בבית הספר, אבי מזרחי, על עיצוב פסקול הסרט המצליח "קריוקי". מזרחי זכה בפרס אופיר על עיצוב הפסקול הטוב ביותר לסרט "האופה מברלין" (2015) ועל הסרט "המחשמלים" (2020). בנוסף, מזרחי אחראי על עיצוב הפסקול של כמה מהסדרות והסרטים המצליחים - "זרים מושלמים", "מלכת היופי של ירושלים", "המוסד", "כבודו", "מראות שבורות" ועוד.

שלומי אלקבץ
שלומי אלקבץ
אבי מזרחי
אבי מזרחי

פרופ' סמי שלום שטרית, ראש בית הספר לאמנויות הקול והמסך: "אנחנו גאים בסגל המורות והמורים שלנו, יוצרות ויוצרים פעילים ובעלי הישגים רבים בתעשיית הקולנוע והטלויזיה בישראל. זהו מודל ההוראה שלנו - חממת יוצרים צעירים שמוריהם יוצרים מצליחים. שמחים על זכייתו בפרס של שלומי אלקבץ, חבר משפחתנו המיוחדת, על ״מחברות שחורות״ - הסרט שהוא אגדת חיים מרגשת ומטלטלת של רונית אלקבץ האשה והשחקנית, אשר במידה רבה זכתה שוב אמש במקום הראשון. ונרגשים על זכייה נוספת וחשובה של אבי מזרחי, מעמודי התווך של לימודי עיצוב פסקול בבית הספר".

מידע נוסף שיכול לעניין אותך

נציבות  לשותפות ומגוון
ד"ר האמה אבו-קשק, חברת סגל בכירה במכללה, נבחרה לנציבה ויועצת הנשיא לשותפות ולמגוון, וגב׳ הגר שלמה נבחרה לממונה על שותפויות ומגוון במכללה האקדמית ספיר. הנציבות תוביל את קידום השוויון והגיוון בספיר, כחלק מהמחויבות המתמשכת של המוסד ליצירת סביבה אקדמית מכילה. ד"ר האמה אבו-קשק סיימה את לימודיה בהצטיינות, את הדוקטורט והפוסט-דוקטורט עשתה באוניברסיטת בן-גוריון וכיום מכהנת כמרצה בכירה במחלקה לתקשורת ומנהלת מעבדת יזמות במקצועות הבריאות. תחומי המחקר שלה כוללים בינה מלאכותית (AI), מדיה חדשים, פערים דיגיטליים, אקטיביזם דיגיטלי ולמידה דיגיטלית.
תרבות ישראלית ושגרת חירום: לנרמל את הדחק
הספר "תרבות ישראלית ושגרת חירום: לנרמל את הדחק" - Israeli Culture and Emergency Routine: Normalizing Stress בעריכת ד"ר ורד וייס, עירית רונן וד"ר אבנר דינור, ראה אור בהוצאת לקסינגטון שבארה"ב. הספר הוא אסופת מאמרים ראשונה מסוגה, שנכתבה בידי חוקרים וחוקרות מהמכללה האקדמית ספיר בעבר ובהווה. מלבד העורכים, אפשר למצוא בו מאמרים מאת ד"ר מוטי גיגי, ד"ר חיים חי ביטון, פרופ' נורית גרץ, פרופ' עמרי הרצוג, ד"ר אילריה שטילר טימור וד"ר יעל שנקר. הספר מפנה זרקור למאפיינים, למגמות ולאפשרויות היצירה, המתקיימות בתרבות הנוצרת בחסות שגרת החירום הישראלית הקבועה.