סוגיית ייצור העץ לתעשייה וחשש מפני הכחדת יערות במשפט הבינלאומי בראי הזמן

ד"ר עומר אלוני

ד"ר עומר אלוני, פוסט-דוקטורנט, פרויקט EuroAgeism בפקולטה למדעי-החברה, אוניברסיטת בר-אילן

Raw Materials, the Timber Crisis, and Fears of Deforestation during the Interwar Period

ד"ר אלוני חושף את בעיית ייצור העץ לתעשייה (timber), בעקבות "השפל הגדול" ודאגות הולכות ומתגברות מפני בירוא והכחדת יערות ברחבי העולם.

אלה גם אלה נתפסו, לראשונה, כבעיות שהמשפט הבינלאומי והממשל הבינלאומי מטעם חבר-הלאומים בז'נבה צריך לדון בהן ולהביא לפתרונן.

ממלכת היער זכתה לתשומת-לב מיוחדת במהלך התקופה שבין שתי-המלחמות. גופים בינלאומיים היו מעוניינים, מחד גיסא, בתיאום ייצור ואספקת חומרי-גלם שונים (וביניהם עץ) לשווקים הגלובליים, הן בזמן משבר והן בזמני שלום ושגשוג. מיד לאחר תום "המלחמה הגדולה", חבר-הלאומים התמקד בייצור עץ לתעשייה כחומר-גלם המצדיק גיבושה ופיתוחה של מדיניות בינלאומית מיוחדת.

אתגרי "השפל הגדול" ומדיניות היצף מצד ברית-המועצות הסטאלינסטית הטילו את התעשייה לתוך טלטלה עזה, והמשפט הבינלאומי נתפס כאמצעי לפתרון הבעיה. תוך כדי דיון כלכלי זה, וכפי שהמחקר חושף לראשונה, באים ועולים מאידך גיסא ובמקביל קולות סביבתיים שתובעים את גיוסו של חבר-הלאומים באמצעות מנגנונים של משפט ורגולציה כדי להיאבק בהכחדת יערות שהולכת ומתפשטת ברחבי העולם.

הוספה ליומן 2020-11-24 14:15:00 2020-11-24 15:45:00 סוגיית ייצור העץ לתעשייה סמינר בית הספר למשפטים | ד"ר עומר אלוני המכללה האקדמית ספיר info@sapir.ac.il Asia/Jerusalem public
הרשמה לאירוע