מסלול רדיו ופודקאסטים

סוג ההסמכה

.B.A בתקשורת

משך המסלול

3 שנים

לו"ז שבועי

3-4 ימים בשבוע

נקודות זכות

120 נק"ז

שכר לימוד אוניברסיטאי

שנה ראשונה חינם ע"פ חוק לחיילים משוחררים
ד"ר אלה בן עטר
ד"ר אלה בן-עטר,
ראש המסלול
רדיו קול הנגב FM 106.4 המחלקה לתקשורת ספיר

 

מרגע שסטודנט נכנס למסלול רדיו ופודקאסטים הוא קופץ למים - עורך מוסיקה, מגיש תכנית אישית, מדווח מהשטח, מראיין פוליטיקאים, ספורטאים ואנשי תרבות, מעלה פודקאסט לרשת ומתפקד כמפיק, תחקירן וטכנאי. בנוסף לשידורי הרדיו, לימודי המסלול מספקים כלים להתמודדות עם האתגרים הדיגיטליים שסובבים את העולם הרדיופוני ביניהם ניהול תוכן ברשת ועריכת וידאו.

לא מדובר בתרגול "על יבש"- הסטודנטים משדרים לאוויר בתחנת הרדיו החינוכי "קול הנגב", המשדרת לסביבה 7 ימים בשבוע, ומעלים שלל תכנים לאתר האינטרנט של התחנה.

בתום שנת הלימודים האחרונה כל הסטודנטים מגישים פרויקט גמר שנעשה בקבוצות- תכנית רדיו תיעודית/ מגזינית/ בידורית/ אקטואלית או סדרת פודקאסטים. כל תלמידי המסלול חייבים בסטאז' של שעתיים שבועיות במשך שתי שנות הלימוד במסלול. הסטאז' יתקיים בתחנת הרדיו "קול הנגב" ומתבצע באחת ממחלקות התחנה: שידור, פרומו, מוסיקה, דיגיטל.

ברדיו כל שעור הופך לשידור. זו השאיפה. הלימודים מתקיימים במסגרת סדנאות מעשיות הנלמדות באולפני רדיו "קול הנגב". החיבור בין הסדנאות המעשיות לבין לוח השידורים של התחנה יוצר תחושה של מערכת תקשורת מתפקדת לכל דבר, באווירה משפחתית אבל כזו שדוחפת למקצוענות ולשיפור מתמיד.

דווקא בשל העובדה שהרדיו הוא מדיום "פשוט" לכאורה מדובר בבית ספר נפלא לשלל מקצועות התקשורת. היכולת לספר סיפור מדויק גם כשתמונות הן לא חלק מהעניין הופכת את בוגרי מסלול הרדיו לאנשי תקשורת מצוינים בכל ענפי המדיה. בוגרי המסלול פזורים כיום בכל ערוצי התקשורת: חדשות 12, חדשות התאגיד, חברות הפקה טלוויזיוניות שונות (מריאליטי ועד דוקו), פורטל מאקו, שלל משרדי פרסום ויחסי ציבור וכמובן תחנות הרדיו השונות על הסקאלה החל מתחנות תאגיד השידור דרך רדיו דרום, רדיו ללא הפסקה, אקו 99 וזו רשימה חלקית בלבד.

קורסים לפי שנת לימוד
שם הקורס שם המרצה שנה פדגוגית
תפעול אולפן רדיו עידו אריאל שנה ב'
הגשה ברדיו עידו כהן שנה ב'
תחקיר וראיון ענבל גזית שנה ב'
עיתונות רדיו שרון ניסים שנה ב'
עריכה מוסיקלית תומר מולוידזון שנה ב'
מהפכת הפודקסט ד"ר אלה בן-עטר, דוד פרץ, דור גת ותומר מולוידזון שנה ב'
עריכת וידאו ערן יחזקאל שנה ג'
מהרדיו לפודקאסט - עריכת סאונד עידו אריאל שנה ב'
סדנה משדרת צביקה גולדנברג, שרון ניסים, דניאל זילברשטיין שנה ג'
רדיו בעידן הדיגיטלי שי ששון שנה ג'
פרויקט גמר רדיופוני ד"ר אלה בן עטר, עידו אריאל, ענבל גזית, תומר מולוידזון שנה ג'

בוגרי מסלול רדיו ושידורים דיגיטליים עובדים כיום בשלל תפקידים בכירים בתקשורת. לצד עבודה ברדיו כמגישים, עורכים ומפיקים של שלל תכניות ופודקאסטים, ישנם בוגרים רבים שהשתלבו דווקא בשוק הטלוויזיה כעורכי ומפיקי תכניות (חדשות, ריאליטי, דוקו, שעשועונים). היכולת לספר סיפור בצורה מדויקת, סוחפת ותקשורתית הובילה בוגרים אחרים גם לעולם העיתונות הכתובה, לעולמות הדיגיטל בכלי המדיה השונים וגם לצד השני של המתרס כאנשי יחסי ציבור ופרסום. בשל הפן המעשי של המסלול והעובדה שהמסלול מתפקד כמעין מערכת תקשורתית חיה הבוגרים מגיעים "בשלים" למקומות העבודה ומשתלבים כבר מהיום הראשון בתפקידים מאתגרים הדורשים לרב ניסיון מקדים.

ד"ר אלה בן-עטר

ראשת מסלול

ראש המסלול

ד"ר אלה בן עטר - benatar@mail.sapir.ac.il

מנהל רדיו קול הנגב

עידו אריאל - idoa@sapir.ac.il

רכזת המחלקה

גב' לימור אבוחצירא - 077-9802578

רכזת סטודנטים

גב' חיה נזרי - 077-9802707

  שעות קבלה במזכירות המחלקה

ימים א', ב', ד', ה' בין השעות
10:00 - 13:00
יום ג' בין השעות
11:00 - 12:00
יום ו' בין השעות
11:00 - 9:00

  שעות מענה טלפוני

ימים א' - ה' בין השעות
09:00 - 10:00
14:00 - 15:00
יום ו' בין השעות
12:00 - 11:00

  בכל שאלה ניתן לפנות אלינו

comm@sapir.ac.il

לפרטים נוספים וייעוץ

מרכז מידע ורישום - 6606* | 077-9802802
info@sapir.ac.il