התנהלות במהלך שגרת חירום

כחלק מהיערכותנו לשגרת חירום, עלון זה מיועד כדי לשמור על בטיחותכם ולעזור לכם להרגיש בטוחים ומוגנים.

מדיניות התגוננות

הנחיות פיקוד העורף (פקע"ר): מדיניות ההתמודדות עם מצבי חירום מתעדכנת באופן שוטף, ויש לוודא שאתם מעודכנים בהנחיות האחרונות לפי מדיניות התגוננות באזורכם . הכירו את ההנחיות והתעדכנו בכל שינוי שיכול להשפיע על התנהלותכם.

זמן התגוננות (זמן כניסה למרחב המוגן) 15 שניות.

אזור התראה: "גבים, מכללת ספיר" - הורידו את יישומון פיקוד העורף והגדירו את אזור ההתרעה שלכם.

בעת התרעת 'צבע אדום' יש לפעול על-פי ההנחיות הבאות:

בכיתות לימוד: לרוב, כיתות הלימוד במכללה הינם מרחב מוגן ולכן יש להתכופף מתחת לקו החלונות ולהמתין 10 דקות שימו לב להנחיות התלויות ליד דלת הכניסה לכיתה ופעלו לפי זה.

בשאר המבנה: יש להיכנס למרחב המוגן הקרוב לפי השילוט ברחבי המכללה. במידה ואין אפשרות כזו, יש להיכנס לחדר פנימי עם חלונות ופתחים קטנים ככל האפשר, לחדר מדרגות או למסדרון. לשבת על הרצפה, צמוד לקיר פנימי ולא מול החלון.

בשטח פתוח: יש להיכנס למיגוניות המפוזרות ברחבי הקמפוס בזמן ההתראה. במידה ולא ניתן להגיע למיגונית יש לשכב מיד על הקרקע ולהגן על הראש באמצעות הידיים במשך 10 דקות, לא פחות. ככל שתהיו קרובים יותר לקרקע, כך תפחיתו את הסיכוי לפגיעה מרסיסים.
לאחר שהייה במרחב מוגן - הכי מוגן שיש במשך 10 דקות, ניתן לצאת ולהמשיך בשגרת החיים תוך גילוי ערנות מתמדת, במידה ובעת השהייה במרחב המוגן תישמע התראת 'צבע אדום' פעם נוספת יש להמשיך לשהות במיגון 10 דקות נוספות.

בנסיעה בדרכים בהסעות או בתחבורה ציבורית: כאשר נשמעת התרעת צבע יש להישמע להנחיות הבאות:
עצירה בצד הדרך: על הנהג לעצור בצד הדרך בצורה מסודרת ולוודא שהרכב אינו מסכן את הנוסעים.
התכופפות מתחת לקו החלונות: אין לרדת מהאוטובוס בעת עצירה בשעת חירום. על הנהג לפתוח את דלת האוטובוס, ועל הנוסעים להישאר במקומם  באוטובוס, להתכופף מתחת לקו החלונות ולהמתין 10 דקות.

ברכב פרטי: יש לעצור בצד הדרך בבטחה. יש להתרחק מהרכב. לעבור מעבר לשולי הדרך או למעקה הבטיחות כדי שחלילה לא נפגע מרכבים נוספים שעוצרים בצד הדרך, יש לשכב על הקרקע ולהגן על הראש באמצעות הידיים, 10 דקות.

אם נתקלתם בנפלים ושברי יירוט על הקרקע

לא מתקרבים ולא נוגעים - מדווחים למוקד 100 של המשטרה.

זכרו, התמודדות עם מצבי חירום מחייבת תיאום ושיתוף פעולה מלא של כולם. בעזרת תכנון נכון, תרגול ושמירה על עדכון מתמיד, נוכל להתמודד עם כל מצב בצורה מיטבית ולשמור על הביטחון של כולנו.

כוחות צה"ל ממשיכים במאמץ המלחמתי בתוך רצועת עזה ומחוצה לה, כתוצאה מכך ישנם לעיתים רעשי מלחמה של פעילות כוחותינו ותנועה ערה של כוחות. עלינו לזכור כי פעילות צה"ל חשובה לשם השגת הניצחון במלחמה והשבת החטופים לביתם.

מאחלים שנת לימודים
טובה ומוצלחת!
הסברה | מרכז העורף - אוגדת עזה.