חממות ומיזמים

ביה"ס לאמנויות הקול והמסך לא מסתפק רק בהוראה ובהכשרת הקולנוענים של העתיד, אלא גם יוזם ומקדם עשייה ויצירה קולנועית בדרום עכשיו. כוונתנו היא לחבר בין מורי הקולנוע הטובים שלנו לבין יוצרי קולנוע בדרום, בוגרים שלנו, יוצרי קולנוע מהארץ ומהעולם הרוצים ליצור בדרום. כל זאת בשלל חממות ומיזמים כאן בצפון הנגב.

קרן קולנוע נגב הינה קרן ציבורית לקולנוע, שמהותה תמיכה ביוצרי קולנוע דרומיים וביצירה, המביאה את הדרום אל מרכז המסך. הקרן שואפת להקים ולקיים קהילת יוצרים גדולה ומשמעותית במרחב הדרומי.

לאתר הקרן

פרטי קשר: info@negevfilmfund.org.il

לוגו קרן קולנוע נגב

 

חממה שנתית לבוגרי ביה"ס לאמנויות הקול והמסך אשר יחד עם מנחים שלנו מהשורה הראשונה, הם חוזרים לעבודה על הפרויקט הבא שלהם, הן עלילתי והן תיעודי. לחיצה מתקבלים עם טיוטה של תסריט עלילתי או טריטמנט של סרט תיעודי.

חממה בינלאומית המשמשת פלטפורמה לחשיפת פרויקטים קולנועיים בארץ ובעולם, וכניסה לשוק הקו-פרודוקציות.

"סטודיו דרום" הינו חממה בת חמישה ימים המיועדת למפיקים/ות ובמאים/ות צעירים המעוניינים לקדם פרויקט עלילתי ארוך (ראשון או שני) למרכז הזירה האירופאית.
הסדנאות המקצועיות מועברות על ידי מומחים מתעשיית הקולנוע הישראלי והאירופאי. שיאה של החממה הוא אירוע הפיצ'ינג בו משתתפות ומשתתפי החממה מציגים את הפרויקטים שלהם בפני אנשי תעשייה ישראלים ובינלאומיים.
חממת "סטודיו דרום" מתקיימת זו השנה השישית ביוזמת פסטיבל קולנוע דרום ובית הספר לאמנויות הקול והמסך במכללת ספיר, בשיתוף חממת Produire au Sud של פסטיבל שלוש היבשות בנאנט, צרפת, המכון הצרפתי בישראל ופרוייקט הקולנוע הישראלי - קרן רבינוביץ לאמנויות.

על אודות חממת 2020
 

יחד עם עיריית שדרות והמועצה האזורית שער הנגב ותמיכת משרדי ממשלה וקרן נס, ובשותפות עם חברת פוסט ממרכז הארץ, יוקם בשדרות בית פוסט פרודקשן מהשורה הראשונה בעולם. One stop solution. המקום יעניק את כל אפשרויות העריכה מרגע הדיגיטציה ועד חתימת מסטר לשידור או להקרנה. וזה כולל חדרי אופליין, חדרי אונליין מתקדמים, מיקס רום לסאונד ולגריידינג, חדר הקלטות, פוליש ועוד. וכמובן מרחבי we work למפגשי עבודה של אנשי ונשות מקצוע מכל תחומי המדיה.
מטרתנו להקים מוסד מקצועי באיכות הגבוהה ביותר הקיימת בישראל היום. בית פוסט רציני ורווחי אשר יהפוך מגנט לכל יוצרי הקולנוע והטלוויזיה בארץ,
והכי חשוב - יקלוט בוגרים ואף סטודנטים שלנו לעבודה כאן בשדרות.

שיתוף הפעולה בין שני בתי הספר המתקיים זו הפעם הרביעית,  החל על בסיס של קשר אישי,  סקרנות והתלהבות הדדית מצד המרצים בשני המוסדות ביצירה הנעשית במסגרת  בתי הספר.

בית הספר הגבוה לקולנוע בלודג' נחשב לאחד מבתי הספר הנחשבים והמובילים באירופה. מהמוסד הזה בקעו מיטב יוצרי הקולנוע הפועלים כיום, ביניהם רומן פולנסקי, קשישטוף קישלובסקי, אנדריי ויידה. גם בתחום האנימציה המחלקה של לודג' נחשבת לפורצת דרך, ולמדו ומלמדים בה מיטב היוצרים העצמאיים, כגון פיוטר דומלה, וזבגינייב ריבצינסקי (זוויג).

הדבר הקושר בין שני בתי הספר כיום, ומהווה את הבסיס לאופיו של שיתוף הפעולה, היא  הסתכלות על התרבות הפולנית והיהודית, על ממדיהן האוניברסליים, שעוצבו בידי אלף שנות מגורים של יהודים בפולין, והטביעו בשורשי שתי התרבויות חותם, המשפיע ופועל על שתיהן ברבדיהן העמוקים ביותר.

התרבות הפולנית ספוגה בשורשים יהודיים. השורשים של שתי התרבויות נוגעים זה בזה, ושלובים זה בזה גם כיום – לאחר נתק ממושך בעקבות מלחמת העולם השנייה.

בבואנו ללודג', ניצת קשר ייחודי בין הסטודנטים משתי התרבויות, והקשר הזה היווה את הבסיס ליצירה המשותפת. המהות העמוקה של יצירת הסרטים המשותפת, היא שיקוף של תקשורת בין שתי תרבויות- זו הישראלית, שבמשך שנים השתוקקה לשכוח ולהתנתק מעברה הגלותי, וזו הפולנית, החיה מאוד את העבר, מפארת ומעלה על נס את יוצריה והוגיה, גם את אלו היהודיים שבהם.

עד כה ערכנו ארבע סדנאות משותפות, האחת בפולין, לודג', בעקבות הסופר ברונו שולץ, (אפריל 2016) השנייה בספיר, ישראל, בעקבות הסופר סטניסלב לם, (נובמבר 2017) השלישית בפולין, לודג' – בעקבות חנוך לוין, (דצמבר 2018)  והרביעית – אנימציה בעקבות שירה (דצמבר 2019)

הסדנאות  המשותפות הן ביטוי עכשווי להיזכרות, ולהכרה מחודשת בדבר הקושר בינינו וחסר לשני הצדדים השותפים. היוצרים הצעירים, האנימטורים  העכשוויים  משני הצדדים, מוכנים כעת למבט על התרומה ההדדית העצומה שהייתה למפגש בין שתי התרבויות בעבר.  אנו בטוחים שדרך שיתוף הפעולה, ייווצרו מחדש התנאים  למערכת יחסים שתבנה גם עתיד עם אחד המקומות המשמעותיים ביותר שהיו ליהדות.

הקשר בין הסטודנטים, נכון להיום,  נמשך גם מעבר לגבולות הסדנה. שיתוף הפעולה חלחל לשפה האישית של כל בית ספר ונגע בגישות להוראת אנימציה, (שהן מאוד שונות  בין שני המוסדות), וגם בגישת הסטודנטים  עצמם כלפי היצירה האישית שלהם.

In The Footsteps of Bruno Schultz
In The Footsteps of Hanoch Levine

אשכול נגב מערבי יחד עם מחזיקי עניין מרכזיים, סיים לאחרונה את ‏הכנתה של התוכנית האסטרטגית לפיתוח כלכלי-וחברתי של המרחב. במסגרת התוכנית הוגדרה תעשיית המדיה ‏כאחד ממנועי השגשוג המרכזיים באזור בהתבסס על תשתיות, נכסים קיימים ואקו- סיסטם הנוצר ביניהם:

  • מכללת ספיר שהינה המוסד האקדמי המוביל בארץ ללימודים בתחום הקולנוע והתקשורת. במכללה הון אנושי של אנשי אקדמיה, בוגרים וסטודנטים אשר פועלים, יוצרים ומפיקים בנגב.
  • מגוון עסקים מתחום המדיה והיצירה שפועלים במרחב ומחוברים לפורומים וקבוצות עניין בתחום.
  • סנימטק ובתי קולנוע בנגב המערבי. סינמטק שדרות, קולנוע נתיבות וקולנוע אופקים. גופים אלו משלבים את תחום הקולנוע בתוכניות קהילתיות וחינוכיות במרחב.
  • אירועי תרבות ופסטיבלים מקומיים. פסטיבל קולנוע דרום , פסטיבל  מ-דרום, פסטיבל דרום אדום, ופסטיבלים מקומיים נוספים. הפסטיבלים מתקיימים בנגב ונערכים ע"י מפיקים ויוצרים מקומיים.
  • קהילה וחברה מחוברת ופעילה סביב נושאי המדיה. במתנסים ומרכזי הצעירים מתקיימות פעילויות וחוגים בתחום,  ובבתי הספר האזוריים ישנן מגמות לימוד בתחומי תקשורת והקולנוע
  • מגוון זהויות ותרבויות המתקיימות בנגב. היוצרות רב-גוניות של סיפורים ונרטיבים מקומיים.
  • מרחבים פתוחים ושטחים נרחבים היכולים לשמש כאתרי לוקיישנים מגוונים לצילומים והפקות.
  • רשויות מקומיות ואזוריות שמחויבות ומעוניינות בקידום מנוף כלכלי בתחום תעשיית המדיה במרחב.

אנו מאמינים שפיתוח וחיבור של כל הנכסים הנ"ל יצור אקו-סיסטם בתחום תעשיית המדיה, אשר יקדם וימנף פיתוח חברתי , כלכלי ועסקי באזור כולו, ושתהיה בו בשורה לארץ ולעולם.

חיזוק הקשרים בין מגוון בעלי העניין וקידומם של פרויקטים בתחום, יביאו לכך שאזור הנגב המערבי יוביל בתחומי תעשיית המדיה על נגזרותיה. בעתיד  יוקם באזור בית מדיה שיכלול: אולפני הפקות , אולפני צילום, בתי עריכה ופוסט מהטובים בארץ, שימשכו אליהם הפקות, יוצרים ואנשי מקצוע מהארץ ומהעולם. סביב זה תתפתח תעשיית מדיה דרומית של אנשי יצירה, הפקה תקשורת  ודיגיטל דרומיים. חיבורים אלו בין מכללת ספיר לבין רשויות במרחב, מפיקים ויוצרים מהדרום לבין תעשיית המדיה בארץ ובעולם יקדמו את הידע והעשייה בתחום ויחזקו את הצמיחה החברתית, תרבותית, כלכלית ,עסקית ויצירתית באזור. מוזמנים לצפות בסרטון הסברה הקצר.

אם תחום זה קרוב לליבכם ואתם מעוניינים להיות חלק מעשייה זו נשמח שתצרו קשר במייל: Media@westnegev.org.il

בית הספר לאמנויות הקול והמסך במכללת ספיר מתמחה בפיתוח והפקת תוכן איכותי וחדשני והוא נחשב לבית הספר הטוב בישראל בתחומו.  המעבדה לפיתוח פורמטים ותוכן טלוויזיוני מתבססת על הידע והכלים שנרכשו בבית הספר ועל צוות בית הספר המשתף פעולה עם אנשי מקצוע וגופי שידור מהתעשייה. הלימודים במעבדה יתמקדו בפיתוח הגשות והצעות של פורמטים וסדרות לפלטפורמות שונות.

להמשך קריאה באתר חדשנות ויזמות בספיר