משפט פלילי מבוים - תיק חטיפת אדם על רקע חילול כבוד המשפחה

הרכב שופטים
עו"ד יואב קישון, המשנה לפרקליט מחוז הדרום (פלילי)
עו"ד רות עשהאל, מרצה ומנחה אקדמית של הפרקטיקה: הפרקליטות הפלילית להלכה ולמעשה

מנצרת עלית
                        (כעת במעצר)

כתב אישום

הנאשמים הנ"ל מואשמים בזאת כדלקמן:

א.    העובדות:

1. הנאשמת 1 (להלן: "הנאשמת") היא אימה של ג.ט., רווקה ילידת 18.9.1999, (להלן: "המתלוננת").
  2. הנאשם 2 (להלן: "הנאשם") הוא אחיה של המתלוננת.
  3. במועד שאינו ידוע במדויק למאשימה, כשלושה שבועות לפני האירועים אשר יתוארו להלן, עזבה המתלוננת את בית הוריה, בעיר נצרת, ועברה לגור בעיר באר שבע (להלן: "המעבר"), בדירה, ברחוב וינגייט.
  4. דעתם של בני משפחתה של המתלוננת לא הייתה נוחה מהמעבר הנ"ל, ובעקבות האמור, במועד מדויק שאינו ידוע למאשימה, לפני יום 2/06/2018  סמוך לשעה 20:50, קשרו הנאשמים קשר לבצע עבירה מסוג פשע – לחטוף את המתלוננת ולהחזיר אותה בכוח לנצרת (להלן: "הקשר").
  5. במסגרת הקשר, בתאריך 2/06/2018  סמוך לפני השעה 20:50,  הגיעו הנאשמים לבאר שבע, ברכב מסוג "מזדה", מ.ר. 77-354-89 (להלן: "הרכב").
  6. הנאשמים הגיעו אל הרחוב בו מתגוררת המתלוננת (להלן: "הרחוב"), וכאשר הבחינו במתלוננת, כשהיא הולכת ברחוב, יצאו מהרכב, פנו אל המתלוננת ודרשו ממנה להיכנס לרכב ולחזור עימם לנצרת.
  7. המתלוננת סירבה לבקשתם של הנאשמים, ובעקבות האמור, במסגרת הקשר ולשם קידומו, אחזה הנאשמת בידה של המתלוננת, והחלה מושכת אותה בחוזקה לכיוון הרכב, כשהנאשם  עומד בסמוך, וצועק לנאשמת: "תביאי אותה כבר תביאי אותה".
  8. המתלוננת החלה לצעוק, וניסתה להתנגד למשיכתה של הנאשמת, תוך שהיא נאחזת בעמוד בטון סמוך. אך הנאשמת, המשיכה למשוך את המתלוננת בחוזקה, תוך שהיא מושכת בשערותיה.
  9. המתלוננת הפילה את עצמה על הרצפה, על מנת להקשות על הנאשמת, אך הנאשמת, הצליחה לגרום למתלוננת להתרומם, והכניסה אותה, בכוח, לתוך הרכב.
  10. מיד לאחר מכן, במסגרת הקשר ולשם קידומו, נכנסו הנאשמים לרכב, ונסעו מהמקום, כשהנאשם נוהג ברכב, והנאשמת יושבת, מאחור, לצידה של המתלוננת, ואוחזת בשערותיה.
  11. עוברים ושבים אשר הבחינו בנעשה, הזעיקו את המשטרה ומסרו למשטרה את מספר הרכב.
  12. בעקבות האמור, כעבור מספר דקות, בסמוך לצומת "גורל", הבחינו שוטרים  ברכב, והחלו נוסעים בעקבותיו.
  13. כ-500 מטרים אחרי צומת "בית קמה", עקפו השוטרים את הרכב וסימנו לנאשם לעצור בצד הדרך.
  14. הנאשם לא נענה לדרישות השוטרים והחל להימלט בנסיעה מהירה כשהשוטרים דולקים אחריו.  הנאשמת הורידה את ראשה של המתלוננת ודחפה אותה במרווח בין המושב האחורי לקדמי  לבל תיראה לעיני השוטרים כשהיא צועקת: "אני אהרוג אותך" "אני אהרוג אותך" וצועקת לעבר הנאשם : "סע מהר" "תברח".
  15. בהמשך, נחסמה דרכו של הנאשם באמצעות ניידת. כתוצאה, הנאשם  עצר את הרכב, והשוטרים הוציאו ממנו את המתלוננת ועצרו את הנאשמים.
  16. הנאשם במקום ובמועד הנ"ל פרץ בבכי, פתח את תא המטען ומסר לשוטרים סרט דביק, חבל ו-2 סכינים שהיו מוחבאים בתוך שקית שחורה.
  17. הנאשמים, במעשיהם אלו, קשרו קשר לבצע עבירה מסוג פשע, לחטוף את המתלוננת, ובצוותא חדא, כפו על המתלוננת, בכוח, ללכת מן המקום שהייתה נמצאת בו, כדי לרצוח אותה או להעמידה בסכנת רצח. הנאשם 2 נהג ברכב בדרך ציבורית, בדרך נמהרת ורשלנית שיש בה לסכן חיי אדם או לגרום לו חבלה.

ב.    הוראות החיקוק:

1. קשירת קשר לפשע – עבירה לפי סעיף 499(א)(1) לחוק העונשין, תשל"ז – 1977 (להלן: "החוק").
  2. חטיפה לשם רצח  – עבירה לפי סעיף 372 לחוק.
  3. מעשי פזיזות ורשלנות – עבירה לפי סעיף 338(א)(1) לחוק. – לנאשם 2 בלבד.

ג.    עדי התביעה:

1. רס"מ מיכאל משטרת ישראל, תחנת באר שבע.
  2. ג.ט. (המתלוננת) – תוזמן באמצעות המאשימה.
  3. יעל - מבשרת ציון.
  4. גל - תל אביב.
  5. נועה -ירושלים.
  6. מחמד -כביש דימונה.
  7. גבריאל - באר שבע.
  8. מפקח מתתיהו - משטרת ישראל, תחנת באר שבע.
  9. רס"מ בני  - משטרת ישראל, תחנת באר שבע.
  10. מפקח חיים  - משטרת ישראל, תחנת באר שבע.

באר-שבע,     ‏11 מאי, 2021
        ‏כ"ט אייר, תשפ"א

פרקליטוביץ רחל,  עו"ד

ממונה בפרקליטות מחוז הדרום - פלילי

פמ"ד: סססס
פ"א: פפפפפפ תחנת באר שבע
פל"א: םםםםםםם

הודעה לנאשם:
עפ"י סעיף 21 לחוק הסניגוריה הציבורית, תשנ"ו – 1995, הנך רשאי לבקש שימונה לך סניגור ציבורי אם מתקיים בך אחד התנאים לזכאות לייצוג המנויים בסעיף 18(א) לחוק.

הודעה לבית המשפט:
עפ"י סעיף 15א לחוק סדר הדין הפלילי [נוסח משולב], תשמ"ב – 1982, המאשימה מודיעה בזאת כי קיימת אפשרות כי תבקש מבית המשפט הנכבד להטיל על הנאשם עונש מאסר בפועל אם יורשע.

הוספה ליומן 2021-05-31 16:00:00 2021-05-31 17:30:00 משפט פלילי מבוים בית הספר למשפטים המכללה האקדמית ספיר info@sapir.ac.il Asia/Jerusalem public
הרשמה לאירוע