Judicial Decision-making in Equitable "Innocent Spouse Relief" Cases

ד"ר אורלי אורן - קולבינגר

בדין האמריקאי זוגות נשואים נדרשים לבחור מדי שנה בסטטוס דיווח "נפרד" או "משותף" לצורכי מס. דיווח "משותף" עשוי להוביל במקרים רבים לתוצאות מס מיטיבות עבור הזוג הנשוי, אך כרוך גם באחריות, ביחד ולחוד, של כל אחד/ת מבני/בנות הזוג להפרות חוקי המס שביצע/ה בן הזוג השני. עם הזמן, התפתחה בדין האמריקאי טענת הגנה ייחודית מפני אחריות זו, המופעלת מטעמים ראייתיים, בנסיבות טכניות מסוימות או בשל שיקולי צדק (equity). המאמר שיוצג בסמינר בוחן באופן אמפירי כיצד רקע השופטות/ים - בפרט, המגדר והמצב המשפחתי שלהן/ם - לצד מאפייני הצדדים וטיב ההפרה, משפיעים על תוצאות ההליכים בתיקים אלו.

* השתתפות בסמינר סגורה לסגל בית הספר בלבד.