מבט פנימי / מבט חיצוני: ישראל בתקשורת הגרמנית והאוסטרית

ההרצאה תעסוק בסיקור ישראל בתקשורת הזרה מנקודת מבטה של חוקרת, שהיא גם כתבת בעיתונות גרמנית.

גיזלה דאקס מלמדת במרכז DAAD ללימודי גרמנית ובפורום האירופי באוניברסיטה העברית. בעלת תואר דוקטור מהמחלקה לתקשורת, אוניברסיטת תל אביב, בנושא צריכת מדיה ושייכות בקרב מהגרים. מומחיותה התקשורתית מבוססת גם על הקריירה הארוכה שלה כעיתונאית מקצועית, לאחר שעבדה בלעדית במשך יותר מעשרים שנה בשבועון הגרמני הנודע DIE ZEIT, תחילה כעורכת פוליטית בהמבורג ולאחר מכן ככתבת שלו בישראל. לפני כן, היא החלה את דרכה כעיתונאית ביומון הצרפתי Liberation בפריז, וסיקרה בין היתר את נפילת חומת ברלין והשלכותיה. היא הייתה מנחה שותפה של תוכנית השיחות טרנזיט עבור ערוץ הטלוויזיה הגרמני-צרפתי ARTE. היום היא כותבת עבור העיתון השוויצרי NZZ am Sonntag, HAUPTSTADTBRIEF, ברלין, ויש לה טור חודשי בוינה, אוסטריה.

היא מחברת מספר ספרים על ישראל והמזרח התיכון, ומרצה רבות על נושאים אלו באירופה. היא לימדה במרכז הבינתחומי הרצליה (IDC) בנושא "עיתונות חוצת גבולות או איך להיות כתב חוץ", ובאוניברסיטת תל אביב בנושא "מדיה והגירה". מאז 2001 היא עורכת הראשית של "יודישר אלמנך" של מכון ליאו באק בירושלים.

הוספה ליומן 2022-03-23 10:30:00 2022-03-23 12:00:00 ישראל בתקשורת הגרמנית והאוסטרית סמינר המחלקה לתקשורת | פרופ' גיזלה דאקס המכללה האקדמית ספיר info@sapir.ac.il Asia/Jerusalem public
הרשמה לאירוע