חקיקה קולוניאלית, פרדוקסים מובנים: האיסור הפלילי על ביגמיה והפטור שניתן למוסלמים בפלסטין המנדטורית

שם המציגה: ד"ר ראויה אבורביעה.
שם המגיבה: פרופ' אורנה אליגון-דר.

המאמר בוחן את האיסור הפלילי על ביגמיה בתקופת המנדט הבריטי בפלסטין, תוך שימת לב מיוחדת לפטור שניתן לאוכלוסייה המוסלמית. בהתבסס על מחקר ארכיוני, המאמר מנתח את השיח שהביא לחקיקת פקודת החוק הפלילי-1936 ובוחן את העדר העקביות של השלטון המנדטורי ביחס לביגמיה.

המציגה תראה כיצד המחוקק המנדטורי אוסר את הביגמיה ומסווג אותה כעניין פלילי, בעוד שהוא מעניק פטור נרחב לאוכלוסייה המוסלמית, ובכך הוא מעביר אותה למרחב הפרטי המשפחתי ומצמצם את הממד הפלילי. המציגה טוענת כי גישה זו של השלטונות המנדטוריים בפלסטין, מדגימה את הפרדוקס המובנה של החקיקה הקולוניאלית, ויש לפרש את החקיקה על רקע זה. למעשה, האיסור הפלילי על ביגמיה היה דקלרטיבי, ומעולם לא הייתה כוונה לאכוף אותו או להעניק הגנה לנשים במערכת הפוליגמית. ומכאן, שיש לפרשו כחלק מהאינטרסים הקולוניאליים שבבסיסם עומדים שיקולים פוליטיים של שליטה ויציבות פוליטית ביחסים עם הנתינים הקולוניאליים."

* השתתפות בסמינר סגורה לסגל בית הספר למשפטים ולמוזמנות ומוזמנים בלבד.

הוספה ליומן 2023-01-17 12:15:00 2023-01-17 13:45:00 חקיקה קולוניאלית, פרדוקסים מובנים סמינר בית הספר למשפטים | ד"ר ראויה אבורביעה חדר אירוח ספרייה המכללה האקדמית ספיר info@sapir.ac.il Asia/Jerusalem public