"עדים מתעדים": דפוסי שימוש ועמדות של ישראלים חילונים ביחס לשימוש ברשתות חברתיות בזמן חתונה

ההרצאה מבקשת למתוח קווים לדמותה של מערכת היחסים המפתיעה שמתקיימת בין המרחב הטקסי הקדום לבין המרחב המקוון. מטרתו של המחקר היא להתחקות אחר דפוסי השימוש והעמדות של ישראלים חילונים ביחס לשימוש ברשתות חברתיות בזמן חתונות. באמצעות ניתוח כמותי, המחקר חושף את המשמעות התקשורתית הגלומה בטקס החתונה. כך למשל, המחקר דן בייצוגי חתונות ברשתות החברתיות ובעמדות ביחס לייצוגים אלו בקרב הגולשים. בנוסף, המחקר מראה כיצד הרשת החברתית מפיצה ומשמרת אידיאל יופי מעוות במרחב הטקסי. זאת ועוד, המחקר מראה כיצד היבטים קפיטליסטים הקשורים בחתונה מתחזקים בעקבות המפגש של המרחב הפיזי, הטקסי-הקדום של החתונה, עם המרחב המקוון והעכשווי של הרשתות החברתיות. המחקר טומן בחובו גם אלמנטים שקשורים לקשר בין האורחים למארחים, קשר שמתפרש לעיתים כיחסי עבודה לכל דבר.

עומר בן שמחון

עומר בן שמחון הוא מלגאי בתוכנית המצוינות של מכון סמארט ללימודים מתקדמים בתקשורת באוניברסיטה העברית. במסגרת התוכנית, בן שמחון לומד לתואר מוסמך במגמה לתקשורת פוליטית ותהליכים פסיכולוגיים בעידן הדיגיטלי. מחקרו ״עדים מתעדים״ מתבסס על עבודת הסמינר שכתב בתואר הראשון. המחקר הוצג לאחרונה בכנס ״מתקשרים״ באוניברסיטת חיפה.

צילום עומר: יאיר גיל

הוספה ליומן 2023-03-15 10:30:00 2023-03-15 11:45:00 עדים מתעדים סמינר המחלקה לתקשורת | עומר בן שמחון אודיטוריום 9201 המכללה האקדמית ספיר info@sapir.ac.il Asia/Jerusalem public
הרשמה לאירוע