מפגשים והרצאות בקטנה, להפוגת תודעת המלחמה, מפי מרצים / מרצות וסטודנטים/ות במכללת ספיר.

כל מפגש יכלול 3 הרצאות באורך 15 דק' כל אחת

קישור למפגש

הרצאה ראשונה - "נעים מאוד (?) – דמנציה ואלצהיימר" | הדס בר-אל פרמדר

רבים מאיתנו נתקלים או מטפלים באנשים עם דמנציה ואלצהיימר. זוהי הרצאת מבוא קצרה להיכרות עם המחלה (מחלות) ועם טיפים שימושיים לטיפול ותקשורת עם אדם עם דמנציה.

הדס בר-אל פרמדר היא עובדת סוציאלית ואחראית הכשרה מעשית בשנה ג' במחלקה לעבודה סוציאלית במכללת ספיר. גרונטולוגית ומומחית בזקנה ודמנציה.

הרצאה שנייה - האם הסיפור הוא כלי להתמודדות רגשית? | רועי בן-עמי

אנחנו מספרי סיפורים. לפעמים בדיאלוג עם הסביבה שלנו ולפעמים בדיאלוג פנימי. אנחנו גם חווים את המציאות לפי אותו סיפור שאנו מספרים ונאחזים בה. אבל מה אם נשחרר את האחיזה בסיפור שלא משרת אותנו? מה אם נספר לעצמנו סיפור אחר? או לפחות נכיר בך שזה סיפור אחד מיני רבים שניתן לראות דרכו את המציאות. המציאות תשאר זהה אך הסיפור שלנו עליה ישתנה ויהיה כנה וטוב יותר עבורנו. נשחרר אחיזה ולשליטה מדומה במסכים, בחדשות, בשיח ובפחדים. נצא מעצמנו כדי לפגוש את עצמנו מחדש.

רועי בן-עמי הוא מרצה במסלול שיווק במחלקה לתקשורת במכללת ספיר וכן במכללות ואוניברסיטאות בארץ ובחו״ל. בעל חברה למחקרי שוק ואסטרטגיה.

הרצאה שלישית - כשרות משפטית וחוק הירושה | סיגל טובול

ההרצאה תסקור כלים משפטיים, הנוגעים למצבי חיים שונים: צו מינוי אפוטרופוס, ייפוי כוח מתמשך, צו ירושה וצו קיום צוואה.

סיגל טובול היא סטודנטית בבית הספר למשפטים במכללת ספיר. עובדת משרד המשפטים מזה 25 שנים, במחלקת האפוטרופוס הכללי, כמפקחת על אפוטרופסיים, וכעת במחלקה לחדלות פירעון.

קישור למפגש

הוספה ליומן 2023-12-18 18:00:00 2023-12-18 19:00:00 במקום חדשות - מפגש שלישי האגף לקידום ההוראה והלמידה המכללה האקדמית ספיר info@sapir.ac.il Asia/Jerusalem public