היבטים תעסוקתיים בעת מלחמה - יום עיון

7.10.23, באחת השתנה העולם אותו הכרנו: העולם הציבורי, העולם הפרטי ועולם העבודה. יום העיון הקרוב יוקדש להשפעות החודשים האחרונים על שוק העבודה, על העובדים ועל תהליכי יעוץ הקריירה הבאים ביניהם.
מנחה - רונית מילר

ד"ר אורי לב - דיקן לעניינים אקדמים, המכללה האקדמית ספיר
מילות פתיחה וברכה

שגית פלטין-יפרח - ראש אגף לקשרי אקדמיה-תעסוקה, המכללה האקדמית ספיר
הצגת האגף ופעילותו

רוית חגבי בלידשטיין - יו"ר איל"ת, יועצת קריירה ויועצת ארגונית
מילות פתיחה וברכה

ד"ר לירז מרגלית
ה-SET-SKILL המנטלי, שיוביל אתכם להצלחה במציאות החדשה
המציאות החדשה מתאפיינת באי ודאות, מורכבות ועמימות, קצב שינויים גבוה ותחושה של איבוד שליטה. מאפיינים אלו שהוחרפו עם המלחמה, מייצרים חרדה וקיבעון מחשבתי. בשנים האחרונות נחקרו רבות התכונות והמיינדסט המאפשרים להצליח בכל אתגר באמצעות כמה שינויים תודעתיים קטנים. הפרקטיקות הללו מאפשרות התמודדות עם כל אתגר בצורה מיטבית. בהרצאה נבין כיצד לאמץ חשיבה יצירתית, כיצד ניתן לצאת מאזור הנוחות, לאמץ ראייה אחרת של המציאות, לחשוב מחוץ לקופסא ולספק לעצמנו ולנועצים בחדר היעוץ את המשאבים הפסיכולוגים הדרושים בכדי להצליח בכל אתגר בחיים.

לירז מרגלית היא בעלת דוקטורט בפסיכולוגיה, עם התמחות בתורת המשחקים וכלכלה התנהגותית. היא מרצה מבוקשת בכנסים בארץ ובעולם ומעל עשור מרצה באוניברסיטת רייכמן ומשמשת המנהלת האקדמית של קורס חווית לקוח במרכז להכשרת מנהלים. ללירז ניסיון מחקרי ויישומי עשיר בניתוח התנהגות צרכנים, פסיכולוגיה של משתמשים בדיגיטל וחווית עובד. לירז שמשה כשש שנים כראש תחום התנהגות בחברת קליקטייל המנתחת התנהגויות משתמשים ברשת, שם היא פיתחה מודל לניבוי כוונות משתמשים מתוך האינטראקציות הדיגיטליות של משתמשים. המודלים עליהם היא מתבססת משלבים את חקר המוח, תהליכים קוגניטיביים וכלכלה התנהגותית. לירז שותפה בטופיקס, סטארטאפ שפיתח טכנולוגיה המאפשרת ראיונות עומק לצורך ביצוע מחקרים באמצעות מראיין וירטואלי בעל אינטליגנציה רגשית. ספרה "הנדסת התודעה" שיצא בהוצאת פרדס זכה לביקורות ושבחים רבים והפך לרב מכר.

הפסקה

ד"ר פנינית רוסו נצר
כן לחיים למרות הכל: כוחה של משמעות בימים של כאב ומשבר

חיפוש משמעות מצוי בליבת הקיום האנושי, וחוצה דורות ותרבויות. מחקרים רבים מצביעים על תפקידה המרכזי של משמעות בחיים ברווחה נפשית ופיזית, כמו גם כמרכיב מפתח בהתמודדות עם מצבי משבר וסיכון. ההרצאה תסקור את נושא המשמעות על היבטיו המגוונים, כגורם מפתח בטיפוח הגרעין הבריא באדם וביכולתו לצמוח אל מול נסיבות החיים. כמו כן תעסוק ההרצאה בחשיבות טיפוח תחושת משמעות בחיי היום-יום בהווה, תוך מכוונות אל העתיד.

ד״ר פנינית רוסו-נצר - מרצה בכירה וחוקרת מובילה בתחום המשמעות בחיים. ראש החוג לחינוך וחברת סגל בכירה במכללה האקדמית אחוה; לוגותרפיסטית וראש תוכנית ההכשרה ללוגותרפיה באוניברסיטת תל אביב; ראש מכון מצפן למחקר, פיתוח ויישום משמעות בחיים; מתמחה בתחומים פסיכולוגיה חיובית, פסיכותרפיה קיומית, רווחה נפשית ותהליכי שינוי וצמיחה במעגלי החיים; עורכת שותפה של ארבעה ספרים בנושאים אלו ומחברת שותפהשל ארבעה נוספים. זוכת פרס הוקרה מטעם הדיוויזיה למשמעות ורוחניות, האגודה הבינלאומית לפסיכולוגיה חיובית (IPPA).

עידן טפירו
התקווה ככישור ניהולי
גם בארגונים בתקופות משבר, לחץ המנהלות והמנהלים הם המחוללים המרכזיים של מוטיבציית העובדים. היכולת לצאת מהמשבר יכולה להיבנות על ידי אותו מנהל או מנהלת. זו לא מתת אל, אלא טכניקה מבוססת מחקרים שמאפשרת גם ברגעים הקשים ביותר, לבנות תכנית פעולה ולצאת קדימה. זה מדעי: תקווה עוזרת להשיג מטרות. התקווה ככישור ניהולי – מבוססת על המחקר של ריק סניידר בנושא התקווה ואיך הכישור הזה מייצר חוללות עצמית ומוטיבציה.

עידן טפירו - מייסד ושותף HRplus. בעל ניסיון של למעלה מ- 15 שנה בעולם משאבי אנוש, מתוכן 6 שנים בהקמה של מערכי הדרכה גלובליים, תהליכים ארגוניים וניהול יחידות גדולות.

הפסקה

דתיה ברששת
הקשר שבין תעסוקה לרווחה. דווקא עכשיו

במסגרת המפגש נשאל באיזה אופן תעסוקה תקדם רווחה של פרט וחברה ומה הם התנאים לכך. נעסוק גם בשאלה האם תהליכי קידום תעסוקה  יהיו רלונטיים ובעלי ערך עכשיו, בעת מלחמה, היעדר שגרה ומשבר.

דתיה ברששת היא עו"ס תעסוקתית (PhDs) , יו"ר משותפת של המרכז האקדמי לעבודה סוציאלית ותעסוקה באוניברסיטה העברית, בשותפות עם עמותת 'בעצמי'.  דתיה חוקרת מדיניות בתחום התעסוקה, מפתחת תכניות מרצה ומדריכה בתחום.

הפסקת צהריים

פאנל בהנחיית עופרית כהנא
פאנל: חזרה משם ולאן מכאן?

ניפגש לשיחה עם לוחמים שחזרו מהקרב ויועצת קריירה שעבדה עם המפונים ויחד נתייחס להיבטים ומשמעויות של עולם העבודה בצל המלחמה.

בהנחיית מנהלת חמ"ל התעסוקה למפונים מהצפון והדרום, לוחמים, סטודנט ועוד.

עופרית כהנא - יועצת קריירה, יועצת ומלווה ארגונים בתהליכי שינוי ומטפלת cbt.

סדנאות לבחירה (מושב אחד)

שם הסדנא: 2talk חוסן בגובה העיניים. עבודה עם ערכת קלפים.
תיאור: במהלך המפגש המשתתפים יכירו את העקרונות לעיבוד ארועי טראומה ופיתוח חוסן,  עליהם מבוססות ערכות הקלפים "2talk  חוסן בגובה העיניים", אשר פותחו במלחמה. המפגש יכלול היכרות עם הגישה, עם הערכה והשימוש בה. כמו כן תהיה התנסות בקבוצות קטנות.
על המנחה: יפעת לופו - יועצת ארגונית, מומחית בניהול תקשורת ומערכות יחסים בארגונים.  בוגרת תואר ראשון במדעי ההתנהגות ופסיכולוגיה חברתית, אוניברסיטת בן גוריון. מפתחת את תפיסת וערכות 2talk המגוונות לניהול תקשורת ומערכות יחסים בארגון,  בבית ובעתות משבר.

שם הסדנא: פיתוח של גמישות פסיכולוגית בעבודה עם נועצים.
תיאור: במהלך הסדנה המשתתפים ילמדו ויתרגלו כלי פרקטי מתוך גישת ה- ACT (טיפול בקבלה ומחויבות) של עקרונות ההרחקה המחשבתית והקבלה (Acceptance). אלו, מסייעים להתמודדות מול חסמים, מחשבות ורגשות קשים ולא נעימים, ולפיתוח של "גמישות פסיכולוגית" - אשר הוכחה כמנבאת של חוסן.
על המנחה: יואב ביטון - בעל תואר שני בפסיכולוגיה תעסוקתית-ארגונית, יועץ קריירה, מרצה ומנחה קבוצות לפיתוח קריירה ופיתוח מנהיגות בצה"ל. מלווה צעירים ואנשים במציאת כיוון מקצועי ותהליכי שינוי, ומאמין בכוחות של כל אדם להשיג קריירה משמעותית ומספקת.

סיכום וסיום

רכישת כרטיסים

רכישה מוקדמת (עד ה-18/2/24)
השתתפות לחברי אגודת איל"ת - בעלות 50 ש"ח