בהליכים משפטיים נאסף מידע רב על ארועים והגורמים להם, ש"נזרק" לאחר השימוש בו למטרתו הראשית - קביעת אשמה, אחריות וכדומה. המאמר מציע לעשות שימוש משני במידע לשיפור השירות הציבורי ולמניעת עוולות וכשלים עתידיים. לצורך כך אנחנו מציעים למסד תהליך שבאמצעותו יוכלו, ואולי אף יחויבו, נושאי תפקיד מסוימים - שופטים, פרקליטים וכו' - להעביר מידע לגורמים רלבנטיים. אנו גם מתעדים, במחקר ראשוני, פרקטיקה קיימת של בתי משפט של העברת פסק הדין לגורמים שמחוץ להליך. המאמר דן בקצרה בהתנגדויות, חסרונות וסכנות אפשריות ומסתיים בקריאה ליישום ראשוני ומוגבל (כפיילוט) של ההצעה.

ד"ר עמוס ישראל-פליסהואור
עמית אופיר
ד"ר בועז סגל
ד"ר בעז סגל

ד"ר עמוס ישראל-פליסהואור וד"ר בעז סגל הם מרצים בבית הספר למשפטים בספיר. עמית אופיר הוא סטודנט בביה"ס.

הסמינר פתוח לסגל אקדמי בלבד. לקבלת קישור יש לכתוב ל: law@sapir.ac.il

הוספה ליומן 2024-05-28 11:15:00 2024-05-28 12:45:00 מיצוי מידע מהליכים משפטיים ככלי לקידום צדק ולשיפור פעולת הרשויות סמינר בית הספר למשפטים | ד"ר עמוס ישראל-פליסהואור, עמית אופיר וד"ר בעז סגל זום המכללה האקדמית ספיר info@sapir.ac.il Asia/Jerusalem public