מפגש היכרות עם פרופ' ניר קידר - נשיא המכללה האקדמית ספיר

פרופ' ניר קידר

משפטן והיסטוריון. קודם להיותו נשיא המכללה האקדמית ספיר, הוא כיהן כמשנה לנשיא לעניינים אקדמיים של המכללה, וקודם לכן עמד בראש בית הספר למשפטים בספיר, והיה פרופסור למשפטים והיסטוריה בפקולטה למשפטים באוניברסיטת בר-אילן.

פרופ' קידר בעל תואר ראשון במשפטים ובהיסטוריה כללית מטעם אוניברסיטת תל-אביב ובעל תואר דוקטור למשפטים ולהיסטוריה של המשפט מטעם אוניברסיטת Harvard. הוא התמחה אצל נשיא בית המשפט העליון, פרופ' אהרן ברק.

תחומי העניין שלו הם היסטוריה ישראלית, היסטוריה של המשפט המודרני, משפט השוואתי ותורות המדינה והמשפט. בתחומים אלה הוא פרסם חמישה ספרים ומאמרים רבים.

קישור למפגש בזום

* מיועד לסגל המכללה

הנציבות להוגנות מגדרית, שיוויון ומגוון מזמינה את חברות וחברי הסגל לסדרת מפגשים מקוונים עם דמויות מפתח בהנהגת המכללה, כולל נשיא המכללה, הרקטור, הדיקן לעניינים אקדמיים, המנכ"לית, יו"ר חבר הנאמנים והמזכירה האקדמית. זו הזדמנות להכיר את הדמויות שקובעות את המדיניות, המבנה והתקציב של המכללה, ומשפיעות על תנאי העסקה ומהלך הקריירה שלנו.

אז מהי העבודה של נשיא המכללה? איך מתחלקות הסמכויות בינו לבין הרקטור והדיקן לעניינים אקדמיים? באיזה אופן משפיע כל אחד מהם על הקריירה שלנו והאפשרויות למחקר? על מה אחראית המנכ"לית, ומהם הממשקים שבין עבודתה לתחום האקדמי? מהם הוועד המנהל וחבר הנאמנים? מה נמצא בסמכותם ובאחריותם, ואיך נבחרו לתפקיד? מה עושה המזכירה האקדמית ובאיזה אופן היא קשורה לקריירה שלנו? כיצד דמויות מפתח אלה רואות את נושא ההוגנות המגדרית, השיוויון והמגוון במכללה? האם יש סיכוי שבעתיד ישתלבו נשים או בני קבוצות מיעוט בהנהלה הבכירה?

הוספה ליומן 2025-04-06 16:00:00 2025-04-06 17:00:00 סדנת מנהיגות: פרופ' ניר קידר הנציבות להוגנות מגדרית, שיוויון ומגוון זום המכללה האקדמית ספיר info@sapir.ac.il Asia/Jerusalem public