תכנית מנהלים למנהלי מוסדות תרבות נפתחה מחדש במכללה האקדמית ספיר, לימודים לתואר ראשון (B.A) בתרבות – יצירה והפקה.

במסגרת התואר, קורס ברוח התקופה "ניהול תרבות בזמן משבר". התקופה הנוכחית העלתה על סדר היום את נושא התרבות בארץ, את שאלת חשיבותה ונחיצותה בכלל ובמשבר הקורונה בפרט. מוסדות התרבות היו הראשונים לסגור את שעריהם, והאחרונים לפתוח אותם בשנית. בדומה לתחומים אחרים בשוק התעסוקה, תחום התרבות עובר תהליכי התמקצעות בשנים האחרונות, ונשמעות יותר ויותר דרישות למנהלים ועובדים בעלי תואר בתחום. החברה הישראלית זקוקה למנהלים, יזמים ואנשי שטח בתחומי התרבות שהוכשרו להתבונן לעומק בתהליכים פוליטיים וכלכליים המעצבים את התרבות הישראלית, להגיב אליהם באופן אסטרטגי ומחושב ולהגן על עולמות התרבות הישראלית.

המחלקה היא היחידה מבין מוסדות ההשכלה הגבוהה בישראל, המציעה תואר הראשון בתרבות, ותכנית המנהלים מותאמת לעובדים והעובדות בשדה התרבות בישראל.

התכנית משלבת בין לימודים אקדמיים בשדה הבין־תחומי "לימודי תרבות" לבין התמחות מעשית ומקצועית בתחום יזמות וניהול תרבות: הנהגה וניהול יעילים של מוסדות תרבות ציבוריים ופרטיים; גיוס ופיתוח משאבים; תכנון אסטרטגיה כלכלית; בניית אמצעי הערכה ומדידה למוסדות; יצירת תוכן ושיווק; יזמות תרבותית וחברתית.

במסגרת ההכשרה המקצועית והמעשית בתכנית המנהלים יכירו התלמידים לעומק את אופיו, ייחודו ומבנהו של שדה התרבות הישראלי, על המוסדות, הגופים, המדיניות ודרכי הפעולה המכוננים אותו.

הסטודנטים יזכו בהכשרה מקצועית ועדכנית ביזמות, ניהול ושיווק תרבות, שבמהלכה יבחנו אתגרים מקצועיים בתחום, כגון: מערכת היחסים בין ניהול לבין ניהול אמנותי, פיתוח משאבים, הישרדות כלכלית וכיוצא בזה.

התכנית נמשכת שלוש שנים, והיא מותאמת לפעילים בתחומי התרבות והאמנות בישראל, שלהם ניסיון תעסוקתי, כגון: מנהלי מוסדות וארגוני תרבות במגזר הציבורי והפרטי; עובדים ומנהלים במתנ"סים ובאגפי תרבות ואמנות ברשויות המקומיות; יזמי תרבות, יוצרים ואמנים עצמאיים; עובדים ומנהלים בגופי תרבות, בהן תיאטראות, מוזיאונים וגלריות; מפיקי פסטיבלים ואירועי תרבות.

ד"ר ניר קדם, ראש המחלקה לתרבות - יצירה והפקה במכללה האקדמית ספיר:  "מצוקתם של מוסדות התרבות, היזמים והאמנים בתקופת משבר זו ממחישה עד כאב את הצורך בפיתוח 'עורק פועם' של מנהלים, שיטפלו ביד מיומנת ומקצועית באתגרים המטלטלים את שדה התרבות הישראלי. תכנית המנהלים שמציעה המחלקה התחדשה על מנת להגיב לצורך מהותי זה, ולצייד את בוגריה בארגז כלים מקצועי ומגוון שיאפשר להם להתמודד בהצלחה עם אתגרים אלו ורבים נוספים גם בעתיד".

לתכנית מנהלי תרבות במחלקה לתרבות - יצירה והפקה

קצינות וקצינים לומדים בספיר
לאחרונה החל מיזם חדש שך שיתוף פעולה בין המכללה האקדמית ספיר לבין צה"ל, בו קצינים וקצינות מכלל יחידות הצבא מגיעים לספיר להשתלמויות בתחומי חברה, רוח וזהות בדגש על הנעשה בנגב המערבי מתחילת המלחמה. במסגרת ההשתלמויות, עוברים המשתתפים מפגשי שיח, הרצאות, סיורים והדרכות המועברות ע"י מרצים ואנשי סגל של מכללת ספיר ותושבי הנגב המערבי. בין המרצים: פרופ' ניר קידר - נשיא מכללת ספיר, ששוחח עם הקצינות והקצינים על ערך הממלכתיות בחברה הישראלית ועתיד הנגב המערבי, שירה לפידות - ראשת התכנית לתואר שני בלימודי תרבות, תא"ל במיל' רונן מנליס - דובר צה"ל לשעבר, לי נעים - כתבת חדשות 12 ומרצים נוספים. את ההשתלמות חותמי
תואר שני במשפטים
לראשונה בבית הספר למשפטים במכללה האקדמית ספיר - תוכנית תואר שני במשפטים (LL.M) שתפתח בשנת הלימודים הקרובה. בית הספר למשפטים במכללה האקדמית ספיר משיק לראשונה תוכנית תואר שני במשפטים (LL.M), ללא תזה, בהתמחות בלימודי משפט, מידע וטכנולוגיה שתפתח באביב תשפ"ה (מרץ 2025). עידן המידע והפריחה הטכנולוגית משנים את פני החברה המודרנית בצורה דרמטית, בתחומי החיים השונים - חברתי, כלכלי ופוליטי. שינויים אלו מאתגרים חלק ניכר מתפיסות היסוד של המשפט המסורתי, ומחייבים חשיבה מחודשת ועיצוב פתרונות משפטיים ראויים בכל תחומי המשפט.