קרן המלגות של בנק הפועלים בשיתוף המכללה האקדמית ספיר ועמותת פעמונים סיכמו את פרויקט ליווי משפחות לעצמאות כלכלית

במסגרת המהלך, 32 סטודנטים מהמכללה עברו הכשרה להתנהלות כלכלית נכונה ובאמצעות הכלים שרכשו, ליוו לאורך השנה משפחות שנקלעו לקשיים כלכליים חובות גבוהים, תהליכי הוצאה לפועל ועוד ובחרו להיכנס לתהליך לשינוי כלכלי.

בשנה האחרונה בנק הפועלים תרם כ-3 מיליון ₪ במלגות לסטודנטים באוניברסיטאות ומכללות בישראל, מתוך אמונה כי באמצעות מלגות אלה הוא מסייע בחיזוק דור הסטודנטים ובאיתנותם הפיננסית, וכמובן בדור הילדים והנוער, שמקבל מהם כלים ומיומנויות למצוינות תעסוקתית והשראה אישית.

בהכשרה למדו הסטודנטים את הכלים החיוניים לניתוח מושכל של התנהלות ושל קבלת החלטות פיננסיות במהלך החיים. המפגשים התקיימו במסגרת סדנאות, והקנו כלים וידע פרקטיים להתנהלות כלכלת פיננסית.

הסטודנטים ליוו לאורך השנה משפחות שנקלעו לקשיים כלכליים, חובות גבוהים, תהליכי הוצאה לפועל ועוד ובחרו להיכנס לתהליך לשינוי כלכלי במסגרת קורס המועבר על ידי צוות מקצועי של המרכז לצמיחה פיננסית שמפעיל הבנק וארגון פעמונים. בנוסף השנה הגיעו הסטודנטים לקהל יעד נוסף- סטודנטים מהקהילה הבדואית שקיבלו סדנא בת ארבעה מפגשים שהקנתה להם כלים וידע להתנהלות כלכלית נבונה.

בטקס חלוקת המלגות מטעם בנק הפועלים, שהפך למסורת ארוכת שנים והשנה התקיים דרך ה- ZOOM, השתתפו: פרופסור שי פלדמן נשיא המכללה האקדמית ספיר, אלון גייר דיקן הסטודנטים, גב' נעמה אייד בוהדנה מנהלת היחידה למעורבות חברתית בספיר, גב' סמר בשארה מנהלת פועלים בקהילה,  גב' קרין מאיר, מנהלת המרכז לצמיחה פיננסית של הבנק, מר דודי קוכמייסטר מנכ"ל ארגון פעמונים, אלה מדמוני מנהלת אזור הנגב פעמונים, מרינה דביר מנהלת תחום סטודנטים ואקדמיה פעמונים, משפחות שלקחו חלק בפרויקט לאורך השנה וסטודנטים וסטודנטיות שלקחו חלק בפרויקט.

סמר בשארה, מנהלת קשרי קהילה במרכז לבנקאות חברתית של בנק הפועלים, אמרה: "חלק מהחזון של הבנק לפעול לרווחתם ושגשוגם של אנשים, קהילות ועסקים. אני שמחה שמעבר להענקת מלגה שהיא סיוע ישיר לסטודנטים ללימודים יצרנו אימפקט משמעותי עבור הסטודנטים ועבור עשרות משפחות שקיבלו כלים לעצמאות אנו גאים בשותפות עם מכללת ספיר וארגון פעמונים ובהצלחת הפרויקט."

נעמה אייד בוהדנה ראש היחידה למעורבות חברתית בספיר: "הפרויקט מאפשר לסטודנטים לעסוק בעשייה חברתית, להשפיע ולתת משמעות נוספת לתקופת לימודיהם. הכשרת הסטודנטים וליווי המשפחות מחזקים את הכישורים הפיננסיים שלהם ומאפשרים להם ביטחון כלכלי והזדמנות לחיים טובים יותר. הפרויקט מאפשר לחזק את החוסן המשפחתי והקהילתי. אני בטוחה כי החוויה של הסטודנטים תלווה אותם לאורך חייהם ותאפשר להם לראות את החברה מנקודות מבט נוספות, הקשר עם בנק הפועלים וארגון פעמונים הכרחי להצלחת הפרויקט ואני מברכת של שיתוף פעולה זה."

בתמונה: טקס חלוקת המלגות וסיום פרויקט "ליווי משפחות לעצמאות כלכלית" שנערך ב-ZOOM.
משתתפים: פרופ' שי פלדמן נשיא המכללה, סיגל בן יוסף, יועצת לפועלים בקהילה, נעמה אייד בוהדנה ראש היחידה למעורבות חברתית בספיר, רועי דביר סטודנט במכללת ספיר, אלון גייר דיקן הסטודנטים, אלה מדמוני מנהלת איזור נגב מערבי פעמונים, מירב בלום סטודנטית במכללת ספיר, דוד קוכמייסטר מנכ"ל ארגון פעמונים, קרין מאיר, מנהלת המרכז לצמיחה פיננסית של הבנק, סמר בשארה מנהלת קשרי קהילה במרכז לבנקאות חברתית של בנק הפועלים וסטודנטים פעילים בפרויקט ליווי משפחות.

צילום: דוברות בנק הפועלים

השקת מגזין מעמול 11

השבוע הושק גיליון 11 של המגזין ״מעמול״, על מרפסת הגג הנפלאה של תיאטרון הסימטה ביפו, על רקע הים והשחפים. היה חשמל של התרגשות באוויר. מעמול הוא מגזין תרבות היוצא לאור כל שנה, פרי עבודה של צוות סטודנטים במחלקה לתרבות - יצירה והפקה במכללת ספיר, שהיו במשך שנה הכותבים, העורכים, המשכתבים והצלמים של החוברת, ותיפקדו כמערכת מגזין לכל דבר. הסטודנטים במסגרת סדנת "מגזין תרבות" בהנחייתם של בני ציפר ואסף סעדון כותבים ומפיקים את המגזין במהלך שנת הלימודים השנייה שלהם במסגרת התואר הראשון. המגזין הפעם עשיר ועבה ומרגש במיוחד, כיוון שנוצר בתקופה הקשה של משבר הקורונה.

דנה רכטמן מונתה למנהלת האגף לפיתוח משאבים וקשרי חוץ

"אני גאה להצטרף למכללה האקדמית ספיר, שמגשימה את הסיפור הציוני. ספיר היא ישראל כמו שכולנו רוצים לראותה. אפעל לקרב את הקהילה הישראלית למכללה ולתרום לפיתוחה".   לרכטמן ניסיון רב שנים בקשרי חוץ ובפיתוח משאבים באקדמיה. קודם לכן, היא שימשה כסמנכ"לית אגודת ידידי אוניברסיטת תל אביב. היא בעלת תואר ראשון ביחסים בינ"ל ובשפה וספרות צרפתית באוניברסיטה העברית, ובעלת תואר שני בתקשורת פוליטית בתכנית למנהלים באוניברסיטת תל-אביב.