קרן המלגות של בנק הפועלים בשיתוף המכללה האקדמית ספיר ועמותת פעמונים סיכמו את פרויקט ליווי משפחות לעצמאות כלכלית

במסגרת המהלך, 32 סטודנטים מהמכללה עברו הכשרה להתנהלות כלכלית נכונה ובאמצעות הכלים שרכשו, ליוו לאורך השנה משפחות שנקלעו לקשיים כלכליים חובות גבוהים, תהליכי הוצאה לפועל ועוד ובחרו להיכנס לתהליך לשינוי כלכלי.

בשנה האחרונה בנק הפועלים תרם כ-3 מיליון ₪ במלגות לסטודנטים באוניברסיטאות ומכללות בישראל, מתוך אמונה כי באמצעות מלגות אלה הוא מסייע בחיזוק דור הסטודנטים ובאיתנותם הפיננסית, וכמובן בדור הילדים והנוער, שמקבל מהם כלים ומיומנויות למצוינות תעסוקתית והשראה אישית.

בהכשרה למדו הסטודנטים את הכלים החיוניים לניתוח מושכל של התנהלות ושל קבלת החלטות פיננסיות במהלך החיים. המפגשים התקיימו במסגרת סדנאות, והקנו כלים וידע פרקטיים להתנהלות כלכלת פיננסית.

הסטודנטים ליוו לאורך השנה משפחות שנקלעו לקשיים כלכליים, חובות גבוהים, תהליכי הוצאה לפועל ועוד ובחרו להיכנס לתהליך לשינוי כלכלי במסגרת קורס המועבר על ידי צוות מקצועי של המרכז לצמיחה פיננסית שמפעיל הבנק וארגון פעמונים. בנוסף השנה הגיעו הסטודנטים לקהל יעד נוסף- סטודנטים מהקהילה הבדואית שקיבלו סדנא בת ארבעה מפגשים שהקנתה להם כלים וידע להתנהלות כלכלית נבונה.

בטקס חלוקת המלגות מטעם בנק הפועלים, שהפך למסורת ארוכת שנים והשנה התקיים דרך ה- ZOOM, השתתפו: פרופסור שי פלדמן נשיא המכללה האקדמית ספיר, אלון גייר דיקן הסטודנטים, גב' נעמה אייד בוהדנה מנהלת היחידה למעורבות חברתית בספיר, גב' סמר בשארה מנהלת פועלים בקהילה,  גב' קרין מאיר, מנהלת המרכז לצמיחה פיננסית של הבנק, מר דודי קוכמייסטר מנכ"ל ארגון פעמונים, אלה מדמוני מנהלת אזור הנגב פעמונים, מרינה דביר מנהלת תחום סטודנטים ואקדמיה פעמונים, משפחות שלקחו חלק בפרויקט לאורך השנה וסטודנטים וסטודנטיות שלקחו חלק בפרויקט.

סמר בשארה, מנהלת קשרי קהילה במרכז לבנקאות חברתית של בנק הפועלים, אמרה: "חלק מהחזון של הבנק לפעול לרווחתם ושגשוגם של אנשים, קהילות ועסקים. אני שמחה שמעבר להענקת מלגה שהיא סיוע ישיר לסטודנטים ללימודים יצרנו אימפקט משמעותי עבור הסטודנטים ועבור עשרות משפחות שקיבלו כלים לעצמאות אנו גאים בשותפות עם מכללת ספיר וארגון פעמונים ובהצלחת הפרויקט."

נעמה אייד בוהדנה ראש היחידה למעורבות חברתית בספיר: "הפרויקט מאפשר לסטודנטים לעסוק בעשייה חברתית, להשפיע ולתת משמעות נוספת לתקופת לימודיהם. הכשרת הסטודנטים וליווי המשפחות מחזקים את הכישורים הפיננסיים שלהם ומאפשרים להם ביטחון כלכלי והזדמנות לחיים טובים יותר. הפרויקט מאפשר לחזק את החוסן המשפחתי והקהילתי. אני בטוחה כי החוויה של הסטודנטים תלווה אותם לאורך חייהם ותאפשר להם לראות את החברה מנקודות מבט נוספות, הקשר עם בנק הפועלים וארגון פעמונים הכרחי להצלחת הפרויקט ואני מברכת של שיתוף פעולה זה."

בתמונה: טקס חלוקת המלגות וסיום פרויקט "ליווי משפחות לעצמאות כלכלית" שנערך ב-ZOOM.
משתתפים: פרופ' שי פלדמן נשיא המכללה, סיגל בן יוסף, יועצת לפועלים בקהילה, נעמה אייד בוהדנה ראש היחידה למעורבות חברתית בספיר, רועי דביר סטודנט במכללת ספיר, אלון גייר דיקן הסטודנטים, אלה מדמוני מנהלת איזור נגב מערבי פעמונים, מירב בלום סטודנטית במכללת ספיר, דוד קוכמייסטר מנכ"ל ארגון פעמונים, קרין מאיר, מנהלת המרכז לצמיחה פיננסית של הבנק, סמר בשארה מנהלת קשרי קהילה במרכז לבנקאות חברתית של בנק הפועלים וסטודנטים פעילים בפרויקט ליווי משפחות.

צילום: דוברות בנק הפועלים

תערוכת אמנות "שיניים שחורות"

תערוכה חדשה של האמנית טל שושן ביום שלישי, 1.12.2020 תפתח בגלריית בית הספר לאמנות במכללה האקדמית ספיר תערוכה חדשה "שיניים שחורות" של האמנית טל שושן. אוצרת התערוכה: מיכל שמיר, ראש בית הספר לאמנות במכללה האקדמית ספיר. בשעה 14:00 יתקיים שיח גלריה עם אמנית טל שושן. בתערוכה, העולם אותו שושן יוצרת ומציבה לנו בחלל מזכיר חדר של אלכימאי שעלה על גדותיו או מאורה של מכשפה שיצאה משליטה.  יצורים חצי אורגנים חצי מלאכותיים. צורות  וגטטיביות שגידלו מוטציות והסתבכו סביב עצמן. אברים פנימיים חסרי תכלית ותפקוד.

פרס התרומה לאמנות הקולנוע

רני בלייר זכה בפרס התרומה לאמנות הקולנוע לשנת 2020 בפסטיבל הבינלאומי לקולנוע NOIDA ה-13 בהודו ראש התכנית לתואר ראשון בביה"ס לאמנויות הקול והמסך, במכללה האקדמית ספיר, התסריטאי, הבמאי והשחקן, רני בלייר, זכה בפרס התרומה לאמנות הקולנוע לשנת 2020 בפסטיבל הבינלאומי לקולנוע NOIDA בהודו. הפרס יוגש במסגרת הפסטיבל הבינלאומי לקולנוע  שיתקיים בפעם ה-13 באופן וירטואלי בין 26-28 לנובמבר, אשר מאורגן על ידי לשכת התקשורת הבינלאומית ואולפני מרוואה.   הזכייה בפרס היא בעקבות סיור של בלייר ופרופ' סמי שלום שטרית, ראש בית הספר לאמנויות הקול והמסך בספיר, להודו לפני שלוש שנים,  במסגרתו ביקרו בשלושה בתי ספר למשחק ונפ