ארבע חברות סגל במכללה האקדמית ספיר זכו למענקים תחרותיים מטעם הקרן הישראלית למדע (ISF)

ד"ר אורנה אליגון-דר מבית הספר למשפטים קיבלה מענק על מחקרה בנושא "מבקרים רשמיים' בפלשתינה המנדטורית: היסטוריה של שתל משפטי". מחקר היסטורי-משפטי של מוסד "המבקרים הרשמיים", אותו ייבאו שלטונות המנדט לפלשתינה, ובמסגרתו התאפשר לנציגי הקהילה להיכנס לבתי הכלא, לפגוש באסירים ולבחון את תנאי הכליאה. המחקר, המתבסס על חומרים ארכיוניים, ינסה להסביר כיצד ייתכן שהבריטים נתנו לנציגי האוכלוסייה המקומית במה למתיחת ביקורת על אחד מהסמלים המובהקים של השלטון הקולוניאלי, ומה היו ההשפעות השונות של אימוץ המוסד בפלשתינה.

ד"ר אביטל (טלי) מרגלית מביה"ס למשפטים בשיתוף עם ד"ר שי שטרן מאוניברסיטת בר-אילן קיבלו מענק על מחקרם "מנגנונים של הפרדה: תפקידי המשפט במאבקן של קהילות חרדיות להתבדלות מרחבית". המחקר עורך השוואה בין חרדים בישראל, בברוקלין ובעיר פאלם טריז (לשעבר קריית יואל בעיר מונרו) בדרכים של החרדים להבדיל את עצמם משאר האוכלוסייה, ובעיקר בשימוש במשפט (חוקי חינוך, חוקי תכנון ובנייה וכו') והאופן שבו עושים שימוש בחוקים שונים לשם התבדלות.

ד"ר עינת לחובר מהמחלקה לתקשורת קיבלה מענק על מחקרה "עושות חדשות: נשים עיתונאיות מקבוצות מיעוט בישראל". מטרת המחקר היא לבחון כיצד זהותן המקצועית של עיתונאיות מקבוצות מיעוט וכיצד מיקומן החברתי המורכב מעצבים את החוויה הפרופסיונאלית ואת חוויית היום-יום שלהן. המחקר מתמקד בעיתונאיות דוברות רוסית, ערביות ישראליות, חרדיות, מזרחיות ועיתונאיות ממוצא אתיופי.

ד"ר ענבל בן אשר גיטלר מהמחלקה לתקשורת והמחלקה לתרבות זכתה במענק לפרסום ספרה "תרבות אדריכלית בירושלים המנדטורית" אשר מציג את אדריכלות תקופת המנדט ובוחן את היחסים בין הבריטים, האמריקאים, היהודים והמוסלמים שחיו בעיר ואת ההשפעות הבין-תרבותיות על האדריכלות המקומית במחצית הראשונה של המאה העשרים.

פרופ' ניר קידר, משנה לנשיא המכללה האקדמית ספיר: "גאווה גדולה עבור המכללה האקדמית ספיר שארבע חברות סגל זכו בענקי מחקר. השנה תחום מדעי החברה מאוד תחרותי. רק 25% מהבקשות שהוגשו בתחום זכו. זו עדות נוספת לאיכות האקדמית הגבוהה של המכללה וביטוי לרוח ספיר".

מידע נוסף שיכול לעניין אותך

האם מקדונלד'ס עלולה לסגור את סניפיה בארץ בגלל המלחמה? "ההחלטה של מקדונלד'ס העולמית לרכוש את המסעדות שלה מהזכיין הישראלי עמרי פדן אינה תמרון אסטרטגי בודד. על סמך החלטותיה בעבר, יש סיכוי סביר שהשלב הבא יהיה סגירת סניפי החברה בארץ." מאמר חדש לד"ר וילי אברהם, ראש המחלקה לשיווק טכנולוגי ולנועה ברנע לוי, מרצה במחלקה למנהל ומדיניות ציבורית. למאמר המלא במעריב עסקים
המדינה תעביר 200 מיליון ש״ח למכללה האקדמית ספיר, המוסד האקדמי החשוב בנגב המערבי והמעסיק הגדול ביותר בעוטף ישראל. בהמשך להחלטת הממשלה, יועברו למכללה האקדמית ספיר 200 מיליון ש״ח. הכספים נועדו לשיקום אקדמי וקהילתי שיבטיח את חיזוק הנגב המערבי בעקבות השבת הרצחנית ואת החזרה הבטוחה ללימודים בספיר. נשיא המכללה, פרופ' קידר: "אנו מברכים על החלטת הממשלה. התכנית האסטרטגית שאושרה על ידי הממשלה היא שאפתנית וחשובה.