ארבע חברות סגל במכללה האקדמית ספיר זכו למענקים תחרותיים מטעם הקרן הישראלית למדע (ISF)

ד"ר אורנה אליגון-דר מבית הספר למשפטים קיבלה מענק על מחקרה בנושא "מבקרים רשמיים' בפלשתינה המנדטורית: היסטוריה של שתל משפטי". מחקר היסטורי-משפטי של מוסד "המבקרים הרשמיים", אותו ייבאו שלטונות המנדט לפלשתינה, ובמסגרתו התאפשר לנציגי הקהילה להיכנס לבתי הכלא, לפגוש באסירים ולבחון את תנאי הכליאה. המחקר, המתבסס על חומרים ארכיוניים, ינסה להסביר כיצד ייתכן שהבריטים נתנו לנציגי האוכלוסייה המקומית במה למתיחת ביקורת על אחד מהסמלים המובהקים של השלטון הקולוניאלי, ומה היו ההשפעות השונות של אימוץ המוסד בפלשתינה.

ד"ר אביטל (טלי) מרגלית מביה"ס למשפטים בשיתוף עם ד"ר שי שטרן מאוניברסיטת בר-אילן קיבלו מענק על מחקרם "מנגנונים של הפרדה: תפקידי המשפט במאבקן של קהילות חרדיות להתבדלות מרחבית". המחקר עורך השוואה בין חרדים בישראל, בברוקלין ובעיר פאלם טריז (לשעבר קריית יואל בעיר מונרו) בדרכים של החרדים להבדיל את עצמם משאר האוכלוסייה, ובעיקר בשימוש במשפט (חוקי חינוך, חוקי תכנון ובנייה וכו') והאופן שבו עושים שימוש בחוקים שונים לשם התבדלות.

ד"ר עינת לחובר מהמחלקה לתקשורת קיבלה מענק על מחקרה "עושות חדשות: נשים עיתונאיות מקבוצות מיעוט בישראל". מטרת המחקר היא לבחון כיצד זהותן המקצועית של עיתונאיות מקבוצות מיעוט וכיצד מיקומן החברתי המורכב מעצבים את החוויה הפרופסיונאלית ואת חוויית היום-יום שלהן. המחקר מתמקד בעיתונאיות דוברות רוסית, ערביות ישראליות, חרדיות, מזרחיות ועיתונאיות ממוצא אתיופי.

ד"ר ענבל בן אשר גיטלר מהמחלקה לתקשורת והמחלקה לתרבות זכתה במענק לפרסום ספרה "תרבות אדריכלית בירושלים המנדטורית" אשר מציג את אדריכלות תקופת המנדט ובוחן את היחסים בין הבריטים, האמריקאים, היהודים והמוסלמים שחיו בעיר ואת ההשפעות הבין-תרבותיות על האדריכלות המקומית במחצית הראשונה של המאה העשרים.

פרופ' ניר קידר, משנה לנשיא המכללה האקדמית ספיר: "גאווה גדולה עבור המכללה האקדמית ספיר שארבע חברות סגל זכו בענקי מחקר. השנה תחום מדעי החברה מאוד תחרותי. רק 25% מהבקשות שהוגשו בתחום זכו. זו עדות נוספת לאיכות האקדמית הגבוהה של המכללה וביטוי לרוח ספיר".

בוגר המכללה מונה לנציב קבילות הסטודנטים

מורן ברנס (35), מנכ"ל משותף ובעלים של משרד הפרסום "דרומה" מונה לנציב קבילות הסטודנטים במכללה האקדמית ספיר.  ברנס בוגר התואר לתקשורת בספיר ויו"ר אגודת הסטודנטים לשעבר. גר בשדרות ומנהל את המשרד "דרומה" שפועל בקיבוץ ניר עם.     מורן ברנס: "כבוגר של המכללה האקדמית ספיר וכיו"ר אגודת הסטודנטים לשעבר אני שמח תמיד לתרום ולפעול לטובת הסטודנטים ולטובת המוסד האקדמאי שתרם באופן משמעותי להצלחתי האישית והמקצועית. התרגשתי לקבל את הבקשה מהנהלת המכללה לשמש כנציב קבילות הסטודנטים.

ספיר בחזית ההתמודדות עם משבר הקורונה

מחקר חדש יבדוק את הערכת העלות מול התועלת של התמודדות המדינה עם הקורונה. ד"ר רונן ארבל, ראש המחלקה לשיווק טכנולוגי בספיר זכה במענק מחקר תחרותי מטעם המכון הלאומי לחקר שירותי הבריאות ומדיניות הבריאות על מחקרו: "הערכת עלות / מועילות של האמצעים השונים להתמודדות עם מגפת הקורונה".  המחקר נערך בשיתוף פרופ' אמריטוס יוסי פליסקין באוניברסיטת בן גוריון ומרצה בהרווארד.  האמצעים שננקטו עד עתה בישראל להתמודדות עם מגפת הקורונה בוצעו ללא התחשבות מספקת במשמעויות הכלכליות שלהם.