מחקר חדש יבדוק את הערכת העלות מול התועלת של התמודדות המדינה עם הקורונה.
ד"ר רונן ארבל, ראש המחלקה לשיווק טכנולוגי בספיר זכה במענק מחקר תחרותי מטעם המכון הלאומי לחקר שירותי הבריאות ומדיניות הבריאות על מחקרו: "הערכת עלות / מועילות של האמצעים השונים להתמודדות עם מגפת הקורונה".
המחקר נערך בשיתוף פרופ' אמריטוס יוסי פליסקין באוניברסיטת בן גוריון ומרצה בהרווארד.
האמצעים שננקטו עד עתה בישראל להתמודדות עם מגפת הקורונה בוצעו ללא התחשבות מספקת במשמעויות הכלכליות שלהם. מטרת המחקר של ארבל היא לבחון אלו שיטות יאפשרו להשיג את מרב התועלת הבריאותית תוך צמצום משמעותי של העלות הכלכלית למשק.
הזכייה של ארבל מתווספת לשתי זכיות נוספות מחודש אפריל במענקים תחרותיים מטעם משרד המדע והטכנולוגיה של שני צוותים מהמכללה על מחקרים הנוגעים למשבר הקורונה: אורית נוטמן-שוורץ פרופסור במכללה האקדמית ספיר וד"ר גבריאלה ספקטור-מרזל, מרצה בכירה בבית הספר לעבודה סוציאלית במכללה האקדמית ספיר, קיבלו מענק על מחקרן: זקנים תחת אש בימי קורונה. ד"ר שרון חדד, ראש המחלקה לכלכלה במכללה האקדמית ספיר; ד"ר אוהד שקד, ד"ר וילי אברהם, ד"ר ליאור סולומוביץ וד"ר יוסף כהן מרצים במחלקה לשיווק טכנולוגי, קיבלו מענק על מחקרם: לעבור את הקורונה – דרכי התמודדות של עסקים קטנים וזעירים קטנים בפריפריה הדרומית בזמן משבר, ישראל 2020.
פרופ' ניר קידר, משנה לנשיא המכללה האקדמית ספיר: "הישגים מרשימים אלו ממצבים את המכללה האקדמית ספיר בחזית המצוינות האקדמית ומשקפים את תרומת המכללה בהתמודדות רפואית וכלכלית עם משבר הקורונה".
פרופ' אורית נוטמן-שורץ, ראשת ועדת מחקר, יצירה והוראה במכללה האקדמית ספיר: "מחקר הינו נשמת אפה של האקדמיה. המחקרים הנעשים בימים אילו על ידי חוקרי המכללה מבטאים את זיקתם של חוקרי המכללה לקהילה הסובבת ומבליטים, גם בימי משבר מגפת הקורונה, את תרומתה הייחודית של המכללה האקדמית ספיר וחוקריה לפיתוח ידע חדש, להפיכתו לפעולה ולהעצים את תרומתם של חוקריה לחברה בישראל כולה".