בשל משבר הקורונה, קיבלו בהבנה עובדים בכל התחומים, מהייטק ועד שחקני כדורגל, את הצורך לקצץ בשכרם, אבל כשהארגון הביא טאלנטים חדשים שמרוויחים יותר, הם חשו פגועים. מה ההיגיון מאחורי הגיוסים ואיך אפשר לבצע אותם בלי לפגוע באמון בין העובדים להנהלה?

ד"ר רונית נדיב, ראשת המחלקה לניהול המשאב האנושי ורו"ח אחמד איאד, מרצה בספיר, לוקחים חלק בכתבה של דוד רוזנטל שפורסמה בוואלה! עסקים ומנסים להסביר.

ד"ר רונית נדיב: "תקופה של חוסר ודאות כלכלית יוצרת עבור ארגונים הרבה מאד אתגרים. מצד אחד, הארגון נדרש להתאים עצמו למציאות הכלכלית ובדרך כלל לקצץ עלויות, ומצד שני, לעיתים נפתחות הזדמנויות ייחודיות להשקעה שמחייבות השקעה נוספת. למשל, אם ארגון מעוניין לגייס 'כוכבים', זו הזדמנות טובה לנסות לאתר את האנשים הרלוונטיים כי ייתכן שכעת הם פתוחים יותר להצעות מבחוץ."

רו"ח אחמד איאד מצביע על עוד נקודה: "יש הצדקה למרמור, במיוחד אם הקיצוץ העמוק בשכר הוא לגבי העובדים שלא בדרג הניהולי ולא נערך במקביל קיצוץ או הפסקה בתשלום דיבידנדים לבעלי המניות. קיצוץ עמוק בשכר בשיעור של 30% ויותר מהווה פגיעה כללית קשה לעובד, כשהיום רוב המשפחות בארץ גם במעמד הביניים מתמודדות מול יוקר מחיה כבד".

לכתבה המלאה בוואלה!

קצינות וקצינים לומדים בספיר
לאחרונה החל מיזם חדש שך שיתוף פעולה בין המכללה האקדמית ספיר לבין צה"ל, בו קצינים וקצינות מכלל יחידות הצבא מגיעים לספיר להשתלמויות בתחומי חברה, רוח וזהות בדגש על הנעשה בנגב המערבי מתחילת המלחמה. במסגרת ההשתלמויות, עוברים המשתתפים מפגשי שיח, הרצאות, סיורים והדרכות המועברות ע"י מרצים ואנשי סגל של מכללת ספיר ותושבי הנגב המערבי. בין המרצים: פרופ' ניר קידר - נשיא מכללת ספיר, ששוחח עם הקצינות והקצינים על ערך הממלכתיות בחברה הישראלית ועתיד הנגב המערבי, שירה לפידות - ראשת התכנית לתואר שני בלימודי תרבות, תא"ל במיל' רונן מנליס - דובר צה"ל לשעבר, לי נעים - כתבת חדשות 12 ומרצים נוספים. את ההשתלמות חותמי
תואר שני במשפטים
לראשונה בבית הספר למשפטים במכללה האקדמית ספיר - תוכנית תואר שני במשפטים (LL.M) שתפתח בשנת הלימודים הקרובה. בית הספר למשפטים במכללה האקדמית ספיר משיק לראשונה תוכנית תואר שני במשפטים (LL.M), ללא תזה, בהתמחות בלימודי משפט, מידע וטכנולוגיה שתפתח באביב תשפ"ה (מרץ 2025). עידן המידע והפריחה הטכנולוגית משנים את פני החברה המודרנית בצורה דרמטית, בתחומי החיים השונים - חברתי, כלכלי ופוליטי. שינויים אלו מאתגרים חלק ניכר מתפיסות היסוד של המשפט המסורתי, ומחייבים חשיבה מחודשת ועיצוב פתרונות משפטיים ראויים בכל תחומי המשפט.