בשל משבר הקורונה, קיבלו בהבנה עובדים בכל התחומים, מהייטק ועד שחקני כדורגל, את הצורך לקצץ בשכרם, אבל כשהארגון הביא טאלנטים חדשים שמרוויחים יותר, הם חשו פגועים. מה ההיגיון מאחורי הגיוסים ואיך אפשר לבצע אותם בלי לפגוע באמון בין העובדים להנהלה?

ד"ר רונית נדיב, ראשת המחלקה לניהול המשאב האנושי ורו"ח אחמד איאד, מרצה בספיר, לוקחים חלק בכתבה של דוד רוזנטל שפורסמה בוואלה! עסקים ומנסים להסביר.

ד"ר רונית נדיב: "תקופה של חוסר ודאות כלכלית יוצרת עבור ארגונים הרבה מאד אתגרים. מצד אחד, הארגון נדרש להתאים עצמו למציאות הכלכלית ובדרך כלל לקצץ עלויות, ומצד שני, לעיתים נפתחות הזדמנויות ייחודיות להשקעה שמחייבות השקעה נוספת. למשל, אם ארגון מעוניין לגייס 'כוכבים', זו הזדמנות טובה לנסות לאתר את האנשים הרלוונטיים כי ייתכן שכעת הם פתוחים יותר להצעות מבחוץ."

רו"ח אחמד איאד מצביע על עוד נקודה: "יש הצדקה למרמור, במיוחד אם הקיצוץ העמוק בשכר הוא לגבי העובדים שלא בדרג הניהולי ולא נערך במקביל קיצוץ או הפסקה בתשלום דיבידנדים לבעלי המניות. קיצוץ עמוק בשכר בשיעור של 30% ויותר מהווה פגיעה כללית קשה לעובד, כשהיום רוב המשפחות בארץ גם במעמד הביניים מתמודדות מול יוקר מחיה כבד".

לכתבה המלאה בוואלה!

מידע נוסף שיכול לעניין אותך

מדרום
פסטיבל מדרום לאמנות רב תחומית באופקים שמח להודיע על מינויים של יאשה רוזוב ורועי פביאן כמנהלים האמנותיים החדשים. יאשה ורועי מצטרפים לפסטיבל עם רקע עשיר של תרבות במרחב הציבורי וחיבורים שבין תרבות, עיר וקהילה. במסגרת תפקידם, יאשה ורועי יהיו אחראיים על עיצוב החזון האמנותי של הפסטיבל, פיתוח פרויקטים ועבודות מקור והובלת התכנית האמנותית.
הענקת מלגה ע"ש הדר רוזנפלד ברדיצ'בסקי ז"ל
אתמול (יום ג') התקיים אירוע הענקת מלגת מצוינות ע"ש הדר רוזנפלד ברדיצ'בסקי ז"ל לסטודנטית מצטיינת במחלקה לכלכלה וחשבונאות. הדר רוזנפלד ברדיצ'בסקי ז"ל הייתה בוגרת מצטיינת במחלקה לכלכלה וחשבונאות בספיר. לאחר לימודיה, המשיכה הדר להתמחות במשרד דלוייט בבאר שבע, ולאחריו עברה לעבוד בחברת UBQ Materials בצאלים. ב-7.10 נרצחה הדר יחד עם בעלה בכפר עזה. הוריה החליטו להעניק מלגת מצוינות על שמה על סמך הישגיים אקדמיים וערכים חברתיים ומוסריים גבוהים במיוחד. את המלגה קיבלה אריקה אזולאי - סטודנטית מצטיינת בשנה האחרונה ללימודיה במחלקה לכלכלה וחשבונאות.