בשבוע שעבר (יום ד') התקיים סמינר פתיחה מסורתי של היחידה למעורבות חברתית במכללה האקדמית ספיר בנושא: אקטיביסטים במרחב של אי וודאות, בו נכחו כ-300 סטודנטים וסטודנטיות.

הסמינר השנתי החל עם הרצאתו המרתקת של כתב חדשות 12 בדרום תמיר סטיינמן "סוגיות עיתונאיות תחת אש". ההרצאה הציגה סוגיות נרחבות על החברה הישראלית וקבלת החלטות במצבים של אי וודאות.

לאחר מכן, הכירו הסטודנטים את היחידה בדרך יצירתית ותחרותית, ולבסוף חתמו את היום בהרצאה של אליסף פרץ "בדרכו שלו". אליסף תיאר דרך סיפור חייו המרגש איך מגשימים חלומות ומה הכלים שהביאו אותו לעסוק ביזמות חברתית.

נעמה אייד בוהדנה, מנהלת היחידה למעורבות חברתית: "הסמינר היה מלא עוצמה ומרגש מאוד, לראות מאות סטודנטים (אומנם במסכים) אחרי חופשה ארוכה, בוחרים להיות חלק מהיחידה למעורבות חברתית, למרות שיודעים כי בסמסטר הקרוב ילמדו מרחוק ולעומת זאת יצטרכו להגיע פיזית לפעילות שלהם, זהו דבר לא מובן מאליו. היחידה מהווה עבור הסטודנטים רשת חברתית, מאפשרת תחושת שייכות וחיבור למכללה ואת ההווי הסטודנטיאלי, שלצערנו פחות קיים בימים אלה. כל זאת היה מורגש ונוכח לאורך כל הסמינר".

זום סמינר פתיחת שנה במעורבות חברתית תשפ"א

מידע נוסף שיכול לעניין אותך

קצינות וקצינים לומדים בספיר
לאחרונה החל מיזם חדש שך שיתוף פעולה בין המכללה האקדמית ספיר לבין צה"ל, בו קצינים וקצינות מכלל יחידות הצבא מגיעים לספיר להשתלמויות בתחומי חברה, רוח וזהות בדגש על הנעשה בנגב המערבי מתחילת המלחמה. במסגרת ההשתלמויות, עוברים המשתתפים מפגשי שיח, הרצאות, סיורים והדרכות המועברות ע"י מרצים ואנשי סגל של מכללת ספיר ותושבי הנגב המערבי. בין המרצים: פרופ' ניר קידר - נשיא מכללת ספיר, ששוחח עם הקצינות והקצינים על ערך הממלכתיות בחברה הישראלית ועתיד הנגב המערבי, שירה לפידות - ראשת התכנית לתואר שני בלימודי תרבות, תא"ל במיל' רונן מנליס - דובר צה"ל לשעבר, לי נעים - כתבת חדשות 12 ומרצים נוספים. את ההשתלמות חותמי
תואר שני במשפטים
לראשונה בבית הספר למשפטים במכללה האקדמית ספיר - תוכנית תואר שני במשפטים (LL.M) שתפתח בשנת הלימודים הקרובה. בית הספר למשפטים במכללה האקדמית ספיר משיק לראשונה תוכנית תואר שני במשפטים (LL.M), ללא תזה, בהתמחות בלימודי משפט, מידע וטכנולוגיה שתפתח באביב תשפ"ה (מרץ 2025). עידן המידע והפריחה הטכנולוגית משנים את פני החברה המודרנית בצורה דרמטית, בתחומי החיים השונים - חברתי, כלכלי ופוליטי. שינויים אלו מאתגרים חלק ניכר מתפיסות היסוד של המשפט המסורתי, ומחייבים חשיבה מחודשת ועיצוב פתרונות משפטיים ראויים בכל תחומי המשפט.