המרכז הטכנולוגי להנדסאים במכללת ספיר הוגדר "מכללה ירוקה", לפי דירוג המכללות הטכנולוגיות של מה"ט (המכון הממשלתי להכשרה טכנולוגית) במשרד העבודה, הרווחה והשירותים החברתיים.

הדירוג של מה"ט מעיד על מדדי השגיות ודיפלום (אחוז הסטודנטים המקבלים דיפלומה) גבוהים בהתאם לדרישות מדדי מה"ט. הישג זה משקף יותר מ-30 שנה של עשייה מקצועית ושאיפה למצויינות של סגל המרכז הטכנולוגי להנדסאים ספיר ושל תלמידיו.

הגדרת המרכז הטכנולוגי להנדסאים ספיר כמכללה ירוקה, מקנה למכללה חופש בהתאמת תכניות הלימוד וסגל המרצים בהתאם לדרישות שוק התעסוקה והתעשייה ובכך נהנה הסטודנט מלימודים במכללה גמישה, שעוסקת בעיקר בהכנתו לשוק העבודה בזמן אמת.

דודו שלמה, מנהל המרכז הטכנולוגי להנדסאים: "זוהי גאווה אדירה עבורנו. העובדה כי המכללה מוגדרת כ"מכללה ירוקה" בשנה שבה משבר הקורונה מעיב ומשפיע על כל אורחות החיים, היא הוכחה לגדולתם של הסטודנטים ושל סגל ההוראה".

חדש על המדף: שמש בכיסים

שמש בכיסים, ספר חדש לד"ר מיכל גטניו־קאלוש, מרצה בביה"ס לעבודה סוציאלית הספר הוא שילוב של סיפור אישי וסיפור הדרכה להתמודדות מיטבית עם משברים. ד"ר מיכל גטניו־קאלוש מתארת כיצד התמודדה עם נפילתו של חבר בפעילות מבצעית בלבנון ב־28.2.1999. באמצעות קטעי יומן שכתבה במשך 20 השנים שעברו מאז, היא מנסה להתחקות אחר התנהלותה, ולהבין כיצד התגברה על המשבר; בכנות וברגישות היא חושפת את תהליך הגילוי, הטיפול וההחלמה. הכותבת משלבת בין כתיבת פרוזה לכתיבה מדעית, בין רגשות ומחשבות לממצאי מחקרים.

"בדמותה" בפסטיבל אוברהאוזן בגרמניה

"בדמותה" סרטה של יעל סולומונוביץ', בוגרת מסלול אנימציה בבית הספר לאומנויות הקול והמסך, התקבל לפסטיבל הקצרים הבינלאומי Oberhausen שבגרמניה בסרט, סולומונביץ מציגה, דרך צילומי עירום חושפניים, את גוף האישה כעולם מרהיב אך גם אפל וכואב. מסרט על כאב ושנאה עצמית הוא גדל והפך לסרט על נשיות.