המרכז הטכנולוגי להנדסאים במכללת ספיר הוגדר "מכללה ירוקה", לפי דירוג המכללות הטכנולוגיות של מה"ט (המכון הממשלתי להכשרה טכנולוגית) במשרד העבודה, הרווחה והשירותים החברתיים.

הדירוג של מה"ט מעיד על מדדי השגיות ודיפלום (אחוז הסטודנטים המקבלים דיפלומה) גבוהים בהתאם לדרישות מדדי מה"ט. הישג זה משקף יותר מ-30 שנה של עשייה מקצועית ושאיפה למצויינות של סגל המרכז הטכנולוגי להנדסאים ספיר ושל תלמידיו.

הגדרת המרכז הטכנולוגי להנדסאים ספיר כמכללה ירוקה, מקנה למכללה חופש בהתאמת תכניות הלימוד וסגל המרצים בהתאם לדרישות שוק התעסוקה והתעשייה ובכך נהנה הסטודנט מלימודים במכללה גמישה, שעוסקת בעיקר בהכנתו לשוק העבודה בזמן אמת. 

דודו שלמה, מנהל המרכז הטכנולוגי להנדסאים: "זוהי גאווה אדירה עבורנו. העובדה כי המכללה מוגדרת כ"מכללה ירוקה" בשנה שבה משבר הקורונה מעיב ומשפיע על כל אורחות החיים, היא הוכחה לגדולתם של הסטודנטים ושל סגל ההוראה".

מידע נוסף שיכול לעניין אותך

נציבות  לשותפות ומגוון
ד"ר האמה אבו-קשק, חברת סגל בכירה במכללה, נבחרה לנציבה ויועצת הנשיא לשותפות ולמגוון, וגב׳ הגר שלמה נבחרה לממונה על שותפויות ומגוון במכללה האקדמית ספיר. הנציבות תוביל את קידום השוויון והגיוון בספיר, כחלק מהמחויבות המתמשכת של המוסד ליצירת סביבה אקדמית מכילה. ד"ר האמה אבו-קשק סיימה את לימודיה בהצטיינות, את הדוקטורט והפוסט-דוקטורט עשתה באוניברסיטת בן-גוריון וכיום מכהנת כמרצה בכירה במחלקה לתקשורת ומנהלת מעבדת יזמות במקצועות הבריאות. תחומי המחקר שלה כוללים בינה מלאכותית (AI), מדיה חדשים, פערים דיגיטליים, אקטיביזם דיגיטלי ולמידה דיגיטלית.
תרבות ישראלית ושגרת חירום: לנרמל את הדחק
הספר "תרבות ישראלית ושגרת חירום: לנרמל את הדחק" - Israeli Culture and Emergency Routine: Normalizing Stress בעריכת ד"ר ורד וייס, עירית רונן וד"ר אבנר דינור, ראה אור בהוצאת לקסינגטון שבארה"ב. הספר הוא אסופת מאמרים ראשונה מסוגה, שנכתבה בידי חוקרים וחוקרות מהמכללה האקדמית ספיר בעבר ובהווה. מלבד העורכים, אפשר למצוא בו מאמרים מאת ד"ר מוטי גיגי, ד"ר חיים חי ביטון, פרופ' נורית גרץ, פרופ' עמרי הרצוג, ד"ר אילריה שטילר טימור וד"ר יעל שנקר. הספר מפנה זרקור למאפיינים, למגמות ולאפשרויות היצירה, המתקיימות בתרבות הנוצרת בחסות שגרת החירום הישראלית הקבועה.