למעלה מ-80 אסירים לקחו חלק במיזם השיקום הייחודי של שב”ס בכלא איילון בשיתוף המחלקה לתקשורת.

בימים אלו, רדיו פוקוס –  הפרויקט היוקרתי של שירות בתי הסוהר לשיקום אסירים באמצעות העבודה ברדיו, בשיתוף המחלקה לתקשורת במכללה האקדמית ספיר חוגג יום הולדת ארבע.

תחנת רדיו פוקוס הוקמה על ידי קרין עובדיה ראפ, יזמית חברתית בתחום התקשורת ב-2016 ועלתה לאוויר ב-2017. התחנה מנוהלת על ידי טל שמידט, בוגר המכללה האקדמית ספיר, ומשדרת בערוץ ייעודי לכל האסירים הפליליים בישראל 24/7. במסגרת המיזם למעלה מ-80  אסירים לקחו חלק במיזם והוכשרו בקורס ייעודי בשיתוף פעולה עם מסלול רדיו ושידורים דיגיטליים במחלקה לתקשורת במכללה האקדמית ספיר.

במסגרת שיתוף הפעולה, מרצים וסטודנטים ממסלול רדיו ושידורים דיגיטליים במחלקה לתקשורת בספיר מגיעים בכל שבוע לבית הכלא איילון שברמלה, לעבוד עם האסירים על תכניות הרדיו השונות ומכשירים אותם באופן מקיף למקצועות הרדיו – לשדר, לערוך ולהפיק.

האסירים משדרים בקולם ולא משמשים רק כנושא לדיון. השדרנים ובעלי התפקידים האחרים (עורך, מפיק וכו’) ברדיו וגם המאזינים כולם שותפים באותה קהילה ונהנים מפיתוח היכולות והכישורים. המיזם הינו כלי תקשורת לאסירים המאפשר לחזק תכני חינוך, שיקום והכשרה תעסוקתית עבור אסירים.

במסגרת המיזם מופקות תכניות מקור בעלות תכנים חינוכיים, טיפוליים ושיקומיים עבור אסירים. בנוסף לעשרות שעות תכניות מוזיקה ייעודיות וכן שת”פ עם תאגיד השידור הציבורי אשר הביא לאפשרות השימוש בארכיון תכניות הרדיו של התאגיד.

התחנה מאפשרת לאסירים, אשר מרצים מאסר על עבירות שונות לדבר ולהישמע על ידי חבריהם בכלא, ומתוך כך לרכוש מיומנויות חיים, כישורי עבודה, ניסיון תעסוקתי ושיקום נפשי וחברתי. המיזם מסייע בכל תחומי הטיפול לאסירים ופועל לשיפור היכולות החברתיות והקוגניטיביות במטרה לקליטה טובה יותר בקהילה, הורדת אחוזי החזרה לפשע ולכלא, ובניית מסגרת להתנסות תעסוקתית בשוק החופשי.

זהו פרויקט ראשון מסוגו בארץ אשר ממשיך פרויקטים דומים בחו”ל שזכו להצלחה ותהודה גדולה. המחלקה לתקשורת במכללת ספיר נבחרה להיות זו שתלווה את תהליך ההכשרה המקצועי, הן בשל הרמה המקצועית הגבוהה והן בשל המחויבות הערכית והחברתית של המכללה.

ד”ר אלה בן עטר, ראש מסלול רדיו: "אני מברכת את הפרויקט החשוב הזה של רדיו פוקוס שמאפשר לתת קול לאסירים כחלק מתהליך שיקומי שמשליך על תחומי חיים רבים ונוספים, תפעול אולפן הרדיו דורש פיתוח מיומנויות שונות ומגוונות שמסייעות לאסיר בין כותלי הכלא ומחוצה לו. הפרויקט מהווה אחד מהפרויקטים שקיימים במחלקה לתקשורת שחורטים על דגלם את הקשר והמעורבות של הסטודנטים והמרצים עם הקהילה שמחוץ לאקדמיה".

ד”ר מוטי גיגי, ראש המחלקה לתקשורת במכללה האקדמית ספיר: "כמרצה אני מרגיש זכות להיות חלק מהמרצים שמכשירים את האסירים זו השנה השלישית. כראש מחלקה אני גאה שהמחלקה שלנו מובילה מיזם חברתי כל כך ייחודי ומשמעותי לאסירים. אני מכשיר אסירים בראשית דרכם בפרויקט וגם פוגש אותם במהלך השנים. הרדיו עושה פלאים באסירים, הם אנשים אחרים לגמרי לא פחות מכך."

מידע נוסף שיכול לעניין אותך

תערוכת ראויים.ת?!
תערוכת "ראויים/יות?!" מבוססת על תצלומיהם של 11 סטודנטים, אשר חקרו לעומק מהי החוויה של להיות דור ראשון להשכלה אקדמית בחיי היום-יום שלהם. תערוכת "ראויים/יות?!" היא פרי יצירתם של 11 סטודנטים וסטודנטיות בתואר שני ושלישי ממדעי החיים, מדעי הטבע ומדעי החברה מהאוניברסיטה העברית, אוניברסיטת בן גוריון, אוניברסיטת חיפה ומכון ויצמן. זאת בהנחיית ד"ר מוטי גיגי מהמחלקה לתקשורת במכללה האקדמית ספיר וד"ר מני מלכה מהמעבדה הבינתחומית למחקר מבוסס פוטו-ווייס, המחלקה לעבודה סוציאלית באוניברסיטת בן-גוריון.
נציבות  לשותפות ומגוון
ד"ר האמה אבו-קשק, חברת סגל בכירה במכללה, נבחרה לנציבה ויועצת הנשיא לשותפות ולמגוון, וגב׳ הגר שלמה נבחרה לממונה על שותפויות ומגוון במכללה האקדמית ספיר. הנציבות תוביל את קידום השוויון והגיוון בספיר, כחלק מהמחויבות המתמשכת של המוסד ליצירת סביבה אקדמית מכילה. ד"ר האמה אבו-קשק סיימה את לימודיה בהצטיינות, את הדוקטורט והפוסט-דוקטורט עשתה באוניברסיטת בן-גוריון וכיום מכהנת כמרצה בכירה במחלקה לתקשורת ומנהלת מעבדת יזמות במקצועות הבריאות. תחומי המחקר שלה כוללים בינה מלאכותית (AI), מדיה חדשים, פערים דיגיטליים, אקטיביזם דיגיטלי ולמידה דיגיטלית.