פרופ' נעמה שפי, ראשת התכנית לתואר שני בתקשורת וניו מדיה, וחוקרת התקשורת פרופ' ענת פירסט, נברו בפרוטוקולים כדי להבין כיצד נבחרו האנשים והמקומות שמופיעים על הכסף בארנקים שלנו.

מתוך כתבה שפורסמה ב-7.3.22 בעיתון "מקור ראשון" ע"י ריקי רט, על ספרן של שפי ופירסט "לאומיות בארנק", העוסק בניתוח הדמויות והדימויים המופיעים על הכסף הישראלי.

פרופ' נעמה שפי
פרופ' נעמה שפי, ראשת התכנית לתואר שני בתקשורת וניו מדיה

היוזמה לכתיבת הספר התעוררה בעקבות "סערת המשוררים" שהתחוללה ב-2013. הוועדה לתכנון שטרי כסף, מעות ומטבעות זיכרון בבנק ישראל החליטה להנציח בסדרת השטרות את דמויותיהם של רחל בלובשטיין, שאול טשרניחובסקי, לאה גולדברג ונתן אלתרמן והביקורת לא איחרה לבוא. "לא ייתכן שלא מצאו ולו משורר מזרחי אחד להטביע את דיוקנו על השטרות. כסף עם דמות מזרחית לא שווה פחות", אמר למשל אריה דרעי. בעקבות הפרשה החליטו שפי ופירסט לפנות לבנק ישראל ולבקש את הפרוטוקולים של הוועדה.

לכתבה המלאה

מידע נוסף שיכול לעניין אותך

חדש על המדף: עובר ושווא
עובר ושווא - הבטחות בחברת השוק שלנו - ספר חדש לד"ר אמית אביגור-אשל, מרצה במחלקה למנהל ומדיניות ציבורית. כשהרפורמה להגברת התחרות בתחום הסלולר יושמה בשנת 2011, משרד התקשורת העלה את הקמפיין: "החופש לבחור, החופש לעבור". החיבור בין חופש בחירה צרכני לשוק מוצרים תחרותי מוכר לנו מאוד בישראל. הוא גם אחת ההבטחות הבולטות של חברת השוק שלנו. בשונה מהבטחות בין אדם לאדם, ההבטחות של חברת השוק הן ציבוריות, הן מציבות מעין כללי משחק ביחס לדרך שבה החברה והכלכלה פועלות, או אמורות לפעול.
פועלים לעתיד
לאחרונה התכנסו נציגי ונציגות המכללה האקדמית ספיר, ראשי רשויות, מנהיגי קהילות, מנהלות ומנהלים בכירים מתחומי התעסוקה הקהילה, החברה והפיתוח האזורי, נציגי תעשייה ומובילי יוזמות חברתיות - למפגש משמעותי במסגרת מיזם "פועלים לעתיד". המפגש היווה צומת דרכים חשוב בחיבור בין האקדמיה לשטח, בין חזון למעשה ובין הכוחות הפועלים לחיזוק העוטף. במהלך המפגש נחשפנו לאתגרי האזור מנקודות מבט מגוונות, החל מהרצאתו המרתקת של יגאל גורביץ', סמנכ"ל אסטרטגיה במנהלת תקומה, ועד לתובנות העמוקות שעלו מהשטח.