ד"ר ליהיא להט מונתה לממונה לקידום ושימור איכות אקדמית

ד"ר ליהיא להט היא מרצה בכירה וחוקרת במכללת ספיר במחלקה למנהל ומדיניות ציבורית ומלמדת במכללה מאז 2008. ליהיא חוקרת בתחומים שונים בהם משילות משולבת, Well-being של עובדי מגזר ציבורי, זמן ומדיניות וערים חכמות. היא פרסמה מאמרים רבים בכתבי עת בינלאומיים מובילים וב-2021 יצא בעריכתה (עם דר' נטע שר-הדר ופרופ' יצחק גל-נור) הספר 'משילות משולבת בישראל: היבטים תיאורטיים ומעשיים', בהוצאת פלגרייב-מקמילן.

לליהיא דוקטורט במדיניות ציבורית מאוניברסיטת תל אביב. ב-2018-2019 התארחה כחוקרת אורחת במכון עזריאלי לחקר ישראל באוניברסיטת קונקורדיה במונטריאול וכחוקרת אורחת במכון סרלינג לחקר ישראל באוניברסיטת מישגן, ארה"ב, בה היא לימדה קורס על מנהל ומדיניות ציבורית בישראל. 

לדברי ליהיא: "ספיר מאוד קרובה לליבי, כמי שמלמדת וחוקרת בספיר כמעט 15 שנה, ראיתי בתפקיד הזדמנות לעשות למען המכללה, הסגל והסטודנטים בה. אני מקווה שאוכל לתרום מניסיוני המעשי והמחקרי בכדי לקדם תהליכים שיובילו לשיפור, למידה מתמדת וחיזוקה של המכללה. למרות האתגרים שאנו מתמודדים עימם כמכללה וכחלק מהחברה בישראל, אני מאמינה גדולה בניסיון לעשות למען שינוי ושיפור ובשמירה על אופטימיות גם כאשר הדברים הם לא פשוטים".

בתפקידה ליהיא תעבוד ביחד עם המחלקות, בכדי לסייע בשימור הרמה האקדמית של התוכניות ובקידומה; והיא תשקוד ביחד עם המחלקות על פיתוח של תהליכים ומנגנונים לחיזוק ושימור הרמה האקדמית. בין השאר, היא תסייע ליחידות ולמחלקות לקדם שיתופי פעולה ולפתח תהליכים של זרימת ידע בין מחלקתיים ושל למידה הדדית מהניסיון המצטבר במכללה, מהאתגרים ומהצלחות.

מידע נוסף שיכול לעניין אותך

רוב כספי התקומה יועברו למימון שכר לימוד לסטודנטים כחלק ממהלך לשיקום הנגב המערבי, החל משנת הלימודים הקרובה תוענק מלגה לשכר לימוד מלא לסטודנטים בשנה הראשונה. בנוסף, לראשונה בעוטף עזה יוקמו שתי פקולטות חדשות למקצועות הרפואה ולטכנולוגיות מתקדמות. נשיא המכללה, פרופ׳ ניר קידר: ״תקציב מנהלת תקומה מאפשר לנו למלא תפקיד מרכזי בשיקום ופיתוח הנגב המערבי. גאים להיות מוסד אקדמי המעניק השכלה אקדמית מצוינת, ובמקביל לעודד את כל הסטודנטים שלנו להיות מעורבים בקהילות שמסביבנו". בחודש שעבר אישרה הממשלה את תקציב מנהלת תקומה לשיקום אזור עוטף עזה.
ד"ר וילי אברהם, ראש המחלקה לשיווק טכנולוגי, לימד לאחרונה בבית ספר למנהל עסקים ב Pforzheim University of Applied Sciences בגרמניה קורס בנושא ״עסקים בינלאומיים״. בקורס השתתפו עשרה סטודנטים מגרמניה, סקוטלנד ודרום אמריקה, והוא התנהל במהלך הסמסטר באופן היברידי - חלקו באופן מקוון וחלקו פנים מול פנים עם הסטודנטים ב-Pforzheim. וילי משתף בחוויה שריגשה אותו במיוחד: "באחד המפגשים הפיזיים דיברתי עם הסטודנטים על השפעת התרבות של האסטרטגיה השיווקית בזירה הגלובלית. הראיתי להם פרסומות ישראליות וגרמניות לצורך השוואה.