ד"ר ליהיא להט מונתה לממונה לקידום ושימור איכות אקדמית

ד"ר ליהיא להט היא מרצה בכירה וחוקרת במכללת ספיר במחלקה למנהל ומדיניות ציבורית ומלמדת במכללה מאז 2008. ליהיא חוקרת בתחומים שונים בהם משילות משולבת, Well-being של עובדי מגזר ציבורי, זמן ומדיניות וערים חכמות. היא פרסמה מאמרים רבים בכתבי עת בינלאומיים מובילים וב-2021 יצא בעריכתה (עם דר' נטע שר-הדר ופרופ' יצחק גל-נור) הספר 'משילות משולבת בישראל: היבטים תיאורטיים ומעשיים', בהוצאת פלגרייב-מקמילן.

לליהיא דוקטורט במדיניות ציבורית מאוניברסיטת תל אביב. ב-2018-2019 התארחה כחוקרת אורחת במכון עזריאלי לחקר ישראל באוניברסיטת קונקורדיה במונטריאול וכחוקרת אורחת במכון סרלינג לחקר ישראל באוניברסיטת מישגן, ארה"ב, בה היא לימדה קורס על מנהל ומדיניות ציבורית בישראל. 

לדברי ליהיא: "ספיר מאוד קרובה לליבי, כמי שמלמדת וחוקרת בספיר כמעט 15 שנה, ראיתי בתפקיד הזדמנות לעשות למען המכללה, הסגל והסטודנטים בה. אני מקווה שאוכל לתרום מניסיוני המעשי והמחקרי בכדי לקדם תהליכים שיובילו לשיפור, למידה מתמדת וחיזוקה של המכללה. למרות האתגרים שאנו מתמודדים עימם כמכללה וכחלק מהחברה בישראל, אני מאמינה גדולה בניסיון לעשות למען שינוי ושיפור ובשמירה על אופטימיות גם כאשר הדברים הם לא פשוטים".

בתפקידה ליהיא תעבוד ביחד עם המחלקות, בכדי לסייע בשימור הרמה האקדמית של התוכניות ובקידומה; והיא תשקוד ביחד עם המחלקות על פיתוח של תהליכים ומנגנונים לחיזוק ושימור הרמה האקדמית. בין השאר, היא תסייע ליחידות ולמחלקות לקדם שיתופי פעולה ולפתח תהליכים של זרימת ידע בין מחלקתיים ושל למידה הדדית מהניסיון המצטבר במכללה, מהאתגרים ומהצלחות.

מידע נוסף שיכול לעניין אותך

כנס קהילות אמנות
לאחרונה נערך כנס קהילות מורים לומדות במוזאון ארץ ישראל עבור כל מורי קהילות האמנויות במשרד החינוך, בחסות מכללת ספיר. הכנס התקיים לזכרה של מתי וייס ז"ל, שהיתה חלק מצוות ההקמה והפיתוח של  מפעל הקהילות לאמנויות בשש שנים האחרונות ונרצחה בשבת השחורה. לכנס הגיעו כ-250 מורים ומנחים מצפון ועד דרום, אחרי שנת עבודה קשה ומטלטלת במערכת החינוך. לצידן שמחנו לארח בכנס גם מורים משתי קהילות חלוצות ללימוד השפה העברית בחברה הערבית. ההתרגשות היתה רבה מעצם המפגש, החיבוק, והצורך העז לסכם יחד שנה כה מאתגרת שעברה על כולם. שרון שפלן, המפקחת לאמנות חזותית מטעם משרד החינוך האגף לאמנויות סיכמה: "היה כנס מעולה, א
פרויקט מגנה
שתי תושבות העוטף, שחוו על בשרן את הנורא מכל ב-7 באוקטובר, פיתחו מערכת ייחודית לניהול אירועי חירום • "לא ייתכן שלוקח שלושה ימים מלאים להבין מה קורה" • המיזם הוצג לצד עוד כ-30 פרויקטים בכנס "דמו דיי" של המכללה האקדמית ספיר על סיפורן האישי מה-7 באוקטובר של הסטודנטיות גוני קופרשטיין-אבני ממפלסים ורותם שחף, ממושב ניר משה ועד לפיתוח המיזם "מגנה" ועל עוד מיזמים חשובים, שפותחו במעבדות מרכז החדשנות והיזמות בספיר, תוכלו לקרוא בכתבתה של דניאלה גינזבורג, שפורסמה בישראל היום. לכתבה המלאה