פרופ' אורית נוטמן-שורץ הוזמנה על ידי האוניברסיטה הגלובאלית של לונדון לתת הרצאה במסגרת סמינר מומחים המתמקד במצבי חרום ואסון.

הסמינר הוא תכנית יוקרתית, בה לומדים סטודנטים מכל העולם ואליה מוזמנים מיטב העוסקים בתחום. המומחים, אשר לוקחים חלק בתכנית, שמים דגש על תפיסות סלוטוגניות בשילוב ראיה רחבה הכוללת היבטים פסיכולוגיים, חברתיים ותרבותיים.

פרופ' אורית נוטמן-שורץ

פרופ' נוטמן-שורץ חשפה את קהל שומעיה למושג מציאות טראומטית משותפת, אותו פתחה עם עמיתיה בעקבות עבודתה בעוטף עזה וכן התמקדה בממצאי מחקר חדש שערכה המתמקד בהמשגה של תופעת החוסן המשותף במציאות זו. הממצאים מצביעים כי קימיים צמיחה וחוסן משותפים בין העובדים לבין קהל המסתייעים, כתוצאה מהמפגש המסייע המתקיים במצבי מציאות טראומטית משותפים.

מידע נוסף שיכול לעניין אותך

כנס קהילות אמנות
לאחרונה נערך כנס קהילות מורים לומדות במוזאון ארץ ישראל עבור כל מורי קהילות האמנויות במשרד החינוך, בחסות מכללת ספיר. הכנס התקיים לזכרה של מתי וייס ז"ל, שהיתה חלק מצוות ההקמה והפיתוח של  מפעל הקהילות לאמנויות בשש שנים האחרונות ונרצחה בשבת השחורה. לכנס הגיעו כ-250 מורים ומנחים מצפון ועד דרום, אחרי שנת עבודה קשה ומטלטלת במערכת החינוך. לצידן שמחנו לארח בכנס גם מורים משתי קהילות חלוצות ללימוד השפה העברית בחברה הערבית. ההתרגשות היתה רבה מעצם המפגש, החיבוק, והצורך העז לסכם יחד שנה כה מאתגרת שעברה על כולם. שרון שפלן, המפקחת לאמנות חזותית מטעם משרד החינוך האגף לאמנויות סיכמה: "היה כנס מעולה, א
פרויקט מגנה
שתי תושבות העוטף, שחוו על בשרן את הנורא מכל ב-7 באוקטובר, פיתחו מערכת ייחודית לניהול אירועי חירום • "לא ייתכן שלוקח שלושה ימים מלאים להבין מה קורה" • המיזם הוצג לצד עוד כ-30 פרויקטים בכנס "דמו דיי" של המכללה האקדמית ספיר על סיפורן האישי מה-7 באוקטובר של הסטודנטיות גוני קופרשטיין-אבני ממפלסים ורותם שחף, ממושב ניר משה ועד לפיתוח המיזם "מגנה" ועל עוד מיזמים חשובים, שפותחו במעבדות מרכז החדשנות והיזמות בספיר, תוכלו לקרוא בכתבתה של דניאלה גינזבורג, שפורסמה בישראל היום. לכתבה המלאה