"אבל הלילה עוד צעיר"- ספר חדש לליאת אלקיים, מרצה במחלקה לתרבות- יצירה והפקה

ספרה הראשון של ליאת אלקיים הוא טריפטיך רב רבדים ורווי הומור שחור, שחושף את הסיפורים הלא מדוברים של החיים; את הבוץ שמתחת לציפורני המציאות.
הרומן זכה בפרס שרת התרבות ליצירות ביכורים וראה אור בשנת 2020 בהוצאה הגרמנית "Antje Kunstmann".

הספר עוסק בגיבורה אחת ושלוש נקודות מפנה - חתונה, לידה, בגידה. שלושה שערים.
את השער הראשון, היא חוצה ככלה מותשת בערב חתונתה, ובעקבותיו מגיע ירח דבש משובש.
בשער השני, היא אם טרייה ומבוהלת בפגייה, משייטת כחללית בשביל-חלב של אורות בוהקים ואינקובטורים מצפצפים.
ובשער השלישי, היא נסחפת בלילה אחד למועדון הנכון עם הגבר הלא נכון; שילוב שמסחרר אותה לתוך מבוך מראות שבו יותר מעתיד אחד אפשרי.
איכשהו, למרות החלטות קיצוניות ומפגשים פרועים, גיבורת הרומן מצליחה לתמרן במבוכי הקיום האבסורדי - ואפילו, לרגעים, להשתחרר מכבליו.

ליאת אלקיים

ליאת אלקיים היא מרצה במחלקה לתרבות - הפקה ויצירה.
מלמדת מזה כעשור בספיר קורסים בנושא "מבנה הסיפור הקצר", וכתיבה על תרבות. אלקיים עובדת בעיתון הארץ מזה 13 שנים, במשך ארבע שנים הייתה סגנית עורך מוסף ספרים בעיתון הארץ, ומאז מבקרת ספרות מתורגמת במוסף זה. עד לאחרונה, במשך שמונה שנים, כתבה את הטור "טיסות יוצאות, טיסות נכנסות" במוסף הארץ.
אלקיים שירתה בעיתון "במחנה", ולמדה אמנות פלסטיתר בניו-יורק, בעקבות זכייתה במלגה ללימודים מטעם בית הספר הגבוה לאומנות חזותית בניו יורק (SVA).
למדה באוניברסיטת תל אביב משפטים ולימודי מגדר, סייבר וביקורת התרבות. לאחר מכן למדה תסריטאות בבית הספר לקולנוע "סם שפיגל" בירושלים. עם תום לימודיה זכתה במלגת "Talent Campus" בפסטיבל ברלין על וידאו ארט של סיפור קצר שכתבה וביימה.

מידע נוסף שיכול לעניין אותך

כנס קהילות אמנות
לאחרונה נערך כנס קהילות מורים לומדות במוזאון ארץ ישראל עבור כל מורי קהילות האמנויות במשרד החינוך, בחסות מכללת ספיר. הכנס התקיים לזכרה של מתי וייס ז"ל, שהיתה חלק מצוות ההקמה והפיתוח של  מפעל הקהילות לאמנויות בשש שנים האחרונות ונרצחה בשבת השחורה. לכנס הגיעו כ-250 מורים ומנחים מצפון ועד דרום, אחרי שנת עבודה קשה ומטלטלת במערכת החינוך. לצידן שמחנו לארח בכנס גם מורים משתי קהילות חלוצות ללימוד השפה העברית בחברה הערבית. ההתרגשות היתה רבה מעצם המפגש, החיבוק, והצורך העז לסכם יחד שנה כה מאתגרת שעברה על כולם. שרון שפלן, המפקחת לאמנות חזותית מטעם משרד החינוך האגף לאמנויות סיכמה: "היה כנס מעולה, א
פרויקט מגנה
שתי תושבות העוטף, שחוו על בשרן את הנורא מכל ב-7 באוקטובר, פיתחו מערכת ייחודית לניהול אירועי חירום • "לא ייתכן שלוקח שלושה ימים מלאים להבין מה קורה" • המיזם הוצג לצד עוד כ-30 פרויקטים בכנס "דמו דיי" של המכללה האקדמית ספיר על סיפורן האישי מה-7 באוקטובר של הסטודנטיות גוני קופרשטיין-אבני ממפלסים ורותם שחף, ממושב ניר משה ועד לפיתוח המיזם "מגנה" ועל עוד מיזמים חשובים, שפותחו במעבדות מרכז החדשנות והיזמות בספיר, תוכלו לקרוא בכתבתה של דניאלה גינזבורג, שפורסמה בישראל היום. לכתבה המלאה