קמילה מילנר לנדסקינד, מנהלת המרכז ללימודי קדם חוץ והמשך, נבחרה לאחת מגיבורי השנה של Mako ומפעל הפיס לשנת 2022, על פעילותה בקידום המיזם 'משפחה מלווה'.

הפעילות ב'משפחה מלווה' מוקדשת כולה לליווי ילדים ללא עורף משפחתי. בימים אלה קמילה מגייסת משפחות נוספות להתנדבות במיזם, מעבירה חוגי בית והרצאות, לצד עבודה על פודקסט למשפחות מלוות וכותבת מאמר אקדמי בנושא.  

קמילה מילנר לנדסקינד, מנהלת המרכז ללימוד חוץ: "מודה ומתרגשת מאד מהבחירה. למרות שלא מתחברת למילה 'גיבורה', לא מרגישה גיבורה בכלל. החלום שלי שלכל ילד וילדה ללא עורף משפחתי, תהיה משפחה חמה ואוהבת שתלווה אותם במסע חייהם. על מנת להגשים את החלום בשנים האחרונות מקדישה את כל כולי בקידום המיזם משפחות מלוות, הנותן מענה לילדים אלה. אני מעבירה חוגי בית, הרצאות, מנסה לסייע בחיבור בין הילדים למשפחות חדשות. ערכתי בנושא מחקר על מנת לדייק את המענים לצרכים הן של הילדים והן של המשפחות. אני לא לבד בדבר הזה, מאחורי עומדת עמותה לילדים בסיכוי שעושים עבודת קודש, משרד הרווחה וכמובן קהילת משפחות מלוות ענפה שאנחנו עובדים קשה על מנת להרחיב אותה"

מידע נוסף שיכול לעניין אותך

כנס קהילות אמנות
לאחרונה נערך כנס קהילות מורים לומדות במוזאון ארץ ישראל עבור כל מורי קהילות האמנויות במשרד החינוך, בחסות מכללת ספיר. הכנס התקיים לזכרה של מתי וייס ז"ל, שהיתה חלק מצוות ההקמה והפיתוח של  מפעל הקהילות לאמנויות בשש שנים האחרונות ונרצחה בשבת השחורה. לכנס הגיעו כ-250 מורים ומנחים מצפון ועד דרום, אחרי שנת עבודה קשה ומטלטלת במערכת החינוך. לצידן שמחנו לארח בכנס גם מורים משתי קהילות חלוצות ללימוד השפה העברית בחברה הערבית. ההתרגשות היתה רבה מעצם המפגש, החיבוק, והצורך העז לסכם יחד שנה כה מאתגרת שעברה על כולם. שרון שפלן, המפקחת לאמנות חזותית מטעם משרד החינוך האגף לאמנויות סיכמה: "היה כנס מעולה, א
פרויקט מגנה
שתי תושבות העוטף, שחוו על בשרן את הנורא מכל ב-7 באוקטובר, פיתחו מערכת ייחודית לניהול אירועי חירום • "לא ייתכן שלוקח שלושה ימים מלאים להבין מה קורה" • המיזם הוצג לצד עוד כ-30 פרויקטים בכנס "דמו דיי" של המכללה האקדמית ספיר על סיפורן האישי מה-7 באוקטובר של הסטודנטיות גוני קופרשטיין-אבני ממפלסים ורותם שחף, ממושב ניר משה ועד לפיתוח המיזם "מגנה" ועל עוד מיזמים חשובים, שפותחו במעבדות מרכז החדשנות והיזמות בספיר, תוכלו לקרוא בכתבתה של דניאלה גינזבורג, שפורסמה בישראל היום. לכתבה המלאה