רשת מרכזי זכויות חברתיות – מז"ח, הינו מיזם חברתי משותף של בית הספר לעבודה סוציאלית במכללה האקדמית ספיר ותושבי הנגב.

מרכזי מז"ח שהוקמו עד כה בשדרות, אופקים, בבאר שבע וכעת ברהט עוסקים בבניית קהילות המסנגרות עבור זכויותיהן.

החיבור בין התושבים לאקדמיה יוצר שותפות ייחודית אשר מסייעת ביצירת קהילות מועצות אשר כבר רשמו לזכותן הצלחות והישגים רבים.

הקורס כולל תשעה מפגשים, במסגרתם יתקיימו הרצאות בנושאים שונים המועברות על ידי אנשי אקדמיה ואנשי מקצוע, בהן מיצוי זכויות במוסד הביטוח הלאומי; מיצוי זכויות ושינוי מדיניות בתחבורה הציבורית; העצמה נשית; מנהיגות – איך מובילים שינוי; תהליכים בהוצאה לפועל ורשות האכיפה; שינוי מדיניות; אקטיביזם ועוד. בסיום הקורס תוענק תעודה למשתתפים.

המרכז החדש ברהט הינו יוזמה משותפת של מז"ח, עיריית רהט, משרד העבודה, הרווחה והשירותים החברתיים ומשרד הבינוי והשיכון. הפעילות הראשונה של המרכז תעסוק בתחום התחבורה הציבורית באזור.

עמית כיתאין, מנהל מרכזי זכויות חברתיות: "קורס המתנדבים / הפעילים של מז"ח רהט מהווה את חזון פעילות מז"ח והמכללה האקדמית ספיר בנגב. "בניית קהילות המסנגרות עבור זכויותיהן ומקדמות שינוי", הקורס עליו עבדנו רבות יסייע במתן כלים פרקטיים למיצוי, וקידום זכויות, ואנו בטוחים שבעזרתו עוד ועוד מתושבי רהט יקדמו שינוי בחייהם ובחיי תושבי העיר. אנו מתרגשים מאוד ומודים לעיריית רהט מחלקת הרווחה ומשרד השיכון- שיקום שכונות, לרחל דסטה העובדת הקהילתית של מז"ח, לצוות הסטודנטים, ולתושבים".

בית הספר לעבודה סוציאלית במכללה האקדמית ספיר בראשות ד"ר רועי טל, שם לו למטרה להכשיר סטודנטים להיות אנשי מקצוע ובעלי מודעות אישית וחברתית, המגלים גמישות, יוזמה וביקורתיות. הלימודים משלבים קורסים תיאורטיים ביחד עם קורסים יישומיים והכשרה מקצועית בשדה כבר מהשנה הראשונה. ביה"ס מקיים שיתופי פעולה בינלאומיים באירופה, אסיה ואפריקה. אשכולות: עבודה סוציאלית בינלאומית, שיקום, תעסוקה ואבטלה, טראומה ואובדן והזדקנות. כמו כן מפעיל ביה"ס מסלול להסבת אקדמאים לעבודה סוציאלית.

קצינות וקצינים לומדים בספיר
לאחרונה החל מיזם חדש שך שיתוף פעולה בין המכללה האקדמית ספיר לבין צה"ל, בו קצינים וקצינות מכלל יחידות הצבא מגיעים לספיר להשתלמויות בתחומי חברה, רוח וזהות בדגש על הנעשה בנגב המערבי מתחילת המלחמה. במסגרת ההשתלמויות, עוברים המשתתפים מפגשי שיח, הרצאות, סיורים והדרכות המועברות ע"י מרצים ואנשי סגל של מכללת ספיר ותושבי הנגב המערבי. בין המרצים: פרופ' ניר קידר - נשיא מכללת ספיר, ששוחח עם הקצינות והקצינים על ערך הממלכתיות בחברה הישראלית ועתיד הנגב המערבי, שירה לפידות - ראשת התכנית לתואר שני בלימודי תרבות, תא"ל במיל' רונן מנליס - דובר צה"ל לשעבר, לי נעים - כתבת חדשות 12 ומרצים נוספים. את ההשתלמות חותמי
תואר שני במשפטים
לראשונה בבית הספר למשפטים במכללה האקדמית ספיר - תוכנית תואר שני במשפטים (LL.M) שתפתח בשנת הלימודים הקרובה. בית הספר למשפטים במכללה האקדמית ספיר משיק לראשונה תוכנית תואר שני במשפטים (LL.M), ללא תזה, בהתמחות בלימודי משפט, מידע וטכנולוגיה שתפתח באביב תשפ"ה (מרץ 2025). עידן המידע והפריחה הטכנולוגית משנים את פני החברה המודרנית בצורה דרמטית, בתחומי החיים השונים - חברתי, כלכלי ופוליטי. שינויים אלו מאתגרים חלק ניכר מתפיסות היסוד של המשפט המסורתי, ומחייבים חשיבה מחודשת ועיצוב פתרונות משפטיים ראויים בכל תחומי המשפט.