פרופ׳ אורית נוטמן שורץ, ראש בית הספר לעבודה סוציאלית בספיר, הוזמנה לאוניברסיטת קווינס בקנדה לשמש כחוקרת אורחת.
במהלך שהותה הרצתה הפני סגל האוניברסיטה ובפני בוגרים וסטודנטים על התפיסות אותן פיתחה בהקשר של מצבי טראומה וחוסן משותפים, והציגה את ממצאי מחקרה שבחן את השלכות ההתערבות מרחוק על תפיסת מגפת הקורונה כמציאות משותפת.
בנוסף, פרופ' נוטמן שורץ תרצה במסגרת סימפוזיון בינלאומי, שמופק ע"י גורמים ביפן, בנושא עבודה סוציאלית ומלחמה: שיתוף פעולה גלובלי בפרקטיקה ובחינוך לתמיכה באנשים שהותקו ממקומם. זאת בהקשר של 1,800 גולים אוקראינים, השוהים ביפן בעקבות פלישת רוסיה לאוקראינה.
פרופ' נוטמן שוורץ מרצה בנושא רילוקיישון כפוי מנקודות מבט פתולוגיות בריאותיות.
מידע נוסף שיכול לעניין אותך
חדש על המדף: עובר ושווא
עובר ושווא - הבטחות בחברת השוק שלנו - ספר חדש לד"ר אמית אביגור-אשל, מרצה במחלקה למנהל ומדיניות ציבורית.
כשהרפורמה להגברת התחרות בתחום הסלולר יושמה בשנת 2011, משרד התקשורת העלה את הקמפיין: "החופש לבחור, החופש לעבור". החיבור בין חופש בחירה צרכני לשוק מוצרים תחרותי מוכר לנו מאוד בישראל. הוא גם אחת ההבטחות הבולטות של חברת השוק שלנו. בשונה מהבטחות בין אדם לאדם, ההבטחות של חברת השוק הן ציבוריות, הן מציבות מעין כללי משחק ביחס לדרך שבה החברה והכלכלה פועלות, או אמורות לפעול.
חיבורים לחיזוק העוטף
לאחרונה התכנסו נציגי ונציגות המכללה האקדמית ספיר, ראשי רשויות, מנהיגי קהילות, מנהלות ומנהלים בכירים מתחומי התעסוקה הקהילה, החברה והפיתוח האזורי, נציגי תעשייה ומובילי יוזמות חברתיות - למפגש משמעותי במסגרת מיזם "פועלים לעתיד".
המפגש היווה צומת דרכים חשוב בחיבור בין האקדמיה לשטח, בין חזון למעשה ובין הכוחות הפועלים לחיזוק העוטף.
במהלך המפגש נחשפנו לאתגרי האזור מנקודות מבט מגוונות, החל מהרצאתו המרתקת של יגאל גורביץ', סמנכ"ל אסטרטגיה במנהלת תקומה, ועד לתובנות העמוקות שעלו מהשטח.