פרופ' אורית נוטמן שורץ, מונתה לתפקיד ראשת רשות המחקר וראשת ועדת מי"ה (מחקר, יצירה והוראה) במכללה האקדמית ספיר

פרופ' אורית נוטמן שורץ, מי שהקימה את בית הספר לעבודה סוציאלית במכללה האקדמית ועמדה בראשו שנים רבות, מונתה לתפקיד ראשת רשות המחקר וראשת ועדת מי"ה (מחקר, יצירה והוראה) במכללה האקדמית ספיר.

פרופ' אורית נוטמן-שורץ, פרופ' מן המניין, דוקטור בעבודה סוציאלית ואנליטיקאית קבוצתית, הינה נציגת ישראל בארגון העולמי של בתי הספר לעבודה סוציאלית ובשיתוף הפעולה אירופאי במדע ובטכנולוגיה בנושא בריונות, הגירה ושילוב. כמו כן היא חברה בועדת ההיגוי העליונה של מרכז הידע והמחקר הלאומי בתחום ההערכות למצבי חרום.

פעילותה האקדמית מתבססת על ניסיונה כעובדת סוציאלית, מטפלת וחוקרת. מחקריה מתמקדים במצבי טראומה וחוסן אישיים וחברתיים, שכול ואובדן והכשרה לעבודה סוציאלית. בעבודתה בעוטף עזה קידמה את פיתוח המושגים התיאורטיים "מציאות משותפת" ו"חשיפה מתמשכת" לאיום בטחוני על אנשים בגילאים שונים, קהילות שונות, מטפלים ועובדי טראומה. מחקריה המשקפים את תרומתה המקצועית, הניבו כ-95 פרסומים וזיכו אותה ב-18 מענקים בינלאומיים ומקומיים לפיתוח ידע ותוכניות לימודים הרלוונטיות למצבי קונפליקט, משבר ואסון.

בשנת 2014 זכתה בפרס קטן ובשנת 2016 באות הוקרה מטעם כנסת ישראל, הקרן לידידות ואיגוד העובדים הסוציאליים על מאמציה פורצי הדרך לשילוב עבודה אקדמית ועבודה עם קהילות נזקקות.

בימים אילו יצא לאור ספר בעריכתה שכותרתו ״עבודה סוציאלית תחת אש: תיאוריה מחקר והתערבות״ המספר את סיפורם של תושבים החיים בצל מלחמה, אירועי טרור, הגירה ופליטות ובעיקר את סיפורה של עבודת הסיוע "תחת אש", המהווים יחד ביטוי רב-קולי ואישי לאתגרים הנגזרים מחיים ומעבודה בצל איום.

מידע נוסף שיכול לעניין אותך

כנס קהילות אמנות
לאחרונה נערך כנס קהילות מורים לומדות במוזאון ארץ ישראל עבור כל מורי קהילות האמנויות במשרד החינוך, בחסות מכללת ספיר. הכנס התקיים לזכרה של מתי וייס ז"ל, שהיתה חלק מצוות ההקמה והפיתוח של  מפעל הקהילות לאמנויות בשש שנים האחרונות ונרצחה בשבת השחורה. לכנס הגיעו כ-250 מורים ומנחים מצפון ועד דרום, אחרי שנת עבודה קשה ומטלטלת במערכת החינוך. לצידן שמחנו לארח בכנס גם מורים משתי קהילות חלוצות ללימוד השפה העברית בחברה הערבית. ההתרגשות היתה רבה מעצם המפגש, החיבוק, והצורך העז לסכם יחד שנה כה מאתגרת שעברה על כולם. שרון שפלן, המפקחת לאמנות חזותית מטעם משרד החינוך האגף לאמנויות סיכמה: "היה כנס מעולה, א
פרויקט מגנה
שתי תושבות העוטף, שחוו על בשרן את הנורא מכל ב-7 באוקטובר, פיתחו מערכת ייחודית לניהול אירועי חירום • "לא ייתכן שלוקח שלושה ימים מלאים להבין מה קורה" • המיזם הוצג לצד עוד כ-30 פרויקטים בכנס "דמו דיי" של המכללה האקדמית ספיר על סיפורן האישי מה-7 באוקטובר של הסטודנטיות גוני קופרשטיין-אבני ממפלסים ורותם שחף, ממושב ניר משה ועד לפיתוח המיזם "מגנה" ועל עוד מיזמים חשובים, שפותחו במעבדות מרכז החדשנות והיזמות בספיר, תוכלו לקרוא בכתבתה של דניאלה גינזבורג, שפורסמה בישראל היום. לכתבה המלאה