גאווה גדולה לבית הספר לאמנויות הקול והמסך במכללה האקדמית ספיר, עם זכייתם של בוגרים וחברי סגל בית הספר בפרסים בפסטיבלי קולנוע ברחבי העולם.

הסרט הקצר "בואו נדבר" של אלעד מוקדס זכה בפרס בקטגוריית הסרטים היהודיים בשני פסטיבלי סרטים בטורקיה וזכה בפרס Best Short Competition האמריקאי. הסרט הוקרן בפסטיבל Twin Cities Jewish Film Festival במיניסוטה, שם לקח חלק מוקדס גם בפאנל יוצרים.

הסרט "אסי לא גר כאן" של בוגרי בית הספר נטע מורט ורותם מורט זכה בפרס סרט הסטודנטים הטוב ביותר בפסטיבל הגאה בפלאיה דל כרמן.

תמונות מהסרטים בואו נדבר ואסי לא גר כאן

הסרט "ברווזים: אגדה אורבנית" של המרצה שחר רוזן זכה בפרס התסריט הטוב ביותר בפסטיבל הקולנוע בטאלין.

שחר רוזן ותמונה מסרטו ברווזים אגדה אורבנית

רוב כספי התקומה יועברו למימון שכר לימוד לסטודנטים כחלק ממהלך לשיקום הנגב המערבי, החל משנת הלימודים הקרובה תוענק מלגה לשכר לימוד מלא לסטודנטים בשנה הראשונה. בנוסף, לראשונה בעוטף עזה יוקמו שתי פקולטות חדשות למקצועות הרפואה ולטכנולוגיות מתקדמות. נשיא המכללה, פרופ׳ ניר קידר: ״תקציב מנהלת תקומה מאפשר לנו למלא תפקיד מרכזי בשיקום ופיתוח הנגב המערבי. גאים להיות מוסד אקדמי המעניק השכלה אקדמית מצוינת, ובמקביל לעודד את כל הסטודנטים שלנו להיות מעורבים בקהילות שמסביבנו". בחודש שעבר אישרה הממשלה את תקציב מנהלת תקומה לשיקום אזור עוטף עזה.
ד"ר וילי אברהם, ראש המחלקה לשיווק טכנולוגי, לימד לאחרונה בבית ספר למנהל עסקים ב Pforzheim University of Applied Sciences בגרמניה קורס בנושא ״עסקים בינלאומיים״. בקורס השתתפו עשרה סטודנטים מגרמניה, סקוטלנד ודרום אמריקה, והוא התנהל במהלך הסמסטר באופן היברידי - חלקו באופן מקוון וחלקו פנים מול פנים עם הסטודנטים ב-Pforzheim. וילי משתף בחוויה שריגשה אותו במיוחד: "באחד המפגשים הפיזיים דיברתי עם הסטודנטים על השפעת התרבות של האסטרטגיה השיווקית בזירה הגלובלית. הראיתי להם פרסומות ישראליות וגרמניות לצורך השוואה.