ד"ר לילי לילך מונדקה, ראש המחלקה למדעים במכללה האקדמית ספיר, רשמה פטנט על פיתוח להדברה ביולוגית

גאווה למכללה האקדמית ספיר. פיתוח שנעשה במסגרת מחקרה של ד"ר לילי לילך מונדקה, ראש המחלקה למדעים במכללה זכה להירשם כפטנט להדברה ביולוגית.

ד"ר לילך לילי מונדקה
ד"ר לילך לילי מונדקה

נושא המחקר: זיהוי, אפיון ופיתוח של תבדידים של החיידק Bacillus thuringiensis לייצור תעשייתי של תכשירי הדברה חדשים ידידותיים לסביבה נגד מזיקי חקלאות ויער.

בעקבות התפתחות העולם לחקלאות ירוקה והאיסור ההולך וגדל לשימוש בחומרי הדברה כימיים, יש חשיבות רבה לפיתוח תכשירי הדברה מעולם החי שנחשבים כמדבירים ידידותיים לסביבה. המטרה המפורשת של התוכנית הייתה להגדיר מסלול שיאפשר קידום מחקר ופיתוח של טכנולוגיות וידע חקלאי שיהווה בסיס לפוטנציאל כלכלי בשוק המסחרי הישראלי והבינלאומי של תעשיות ישראליות. המחקר מומן בחלקו 67% ע"י משרד החקלאות ובחלקו 33% ע"י חברה מסחרית השותפה למחקר ושלוותה אותו (חברת ביודליה).

הפטנט הינו תוצר של מחקר משותף של חוקרים מאונ' בן גוריון, מכון וולקני, מכללת אחווה והמכללה האקדמית ספיר בהובלת פרופ' אריה זריצקי מאונ' בן גוריון. במהלך המחקר אותרו שני תבדידים של חיידקי בצילוס שאחד מהם הוכח גנטית במעבדות בספיר כחדש למדע. בחודש האחרון אף נחתם עם חברת ביודליה הסכם למסחור הפטנט.

הפטנט שנקרא על שמו של פרופ' יואל מרגלית ז"ל, הוא תוצר של מחקר ארוך שזכה למימון הקרן התחרותית "ניצן תיבת נח" מטעם המדען של משרד החקלאות. התוכנית היוקרתית עוסקת במימון פיתוח ידע, טכנולוגיות או מוצרים סופיים מהחי והצומח בעלי עניין לתעשייה האגרוטכנולוגית.

מידע נוסף שיכול לעניין אותך

כנס קהילות אמנות
לאחרונה נערך כנס קהילות מורים לומדות במוזאון ארץ ישראל עבור כל מורי קהילות האמנויות במשרד החינוך, בחסות מכללת ספיר. הכנס התקיים לזכרה של מתי וייס ז"ל, שהיתה חלק מצוות ההקמה והפיתוח של  מפעל הקהילות לאמנויות בשש שנים האחרונות ונרצחה בשבת השחורה. לכנס הגיעו כ-250 מורים ומנחים מצפון ועד דרום, אחרי שנת עבודה קשה ומטלטלת במערכת החינוך. לצידן שמחנו לארח בכנס גם מורים משתי קהילות חלוצות ללימוד השפה העברית בחברה הערבית. ההתרגשות היתה רבה מעצם המפגש, החיבוק, והצורך העז לסכם יחד שנה כה מאתגרת שעברה על כולם. שרון שפלן, המפקחת לאמנות חזותית מטעם משרד החינוך האגף לאמנויות סיכמה: "היה כנס מעולה, א
פרויקט מגנה
שתי תושבות העוטף, שחוו על בשרן את הנורא מכל ב-7 באוקטובר, פיתחו מערכת ייחודית לניהול אירועי חירום • "לא ייתכן שלוקח שלושה ימים מלאים להבין מה קורה" • המיזם הוצג לצד עוד כ-30 פרויקטים בכנס "דמו דיי" של המכללה האקדמית ספיר על סיפורן האישי מה-7 באוקטובר של הסטודנטיות גוני קופרשטיין-אבני ממפלסים ורותם שחף, ממושב ניר משה ועד לפיתוח המיזם "מגנה" ועל עוד מיזמים חשובים, שפותחו במעבדות מרכז החדשנות והיזמות בספיר, תוכלו לקרוא בכתבתה של דניאלה גינזבורג, שפורסמה בישראל היום. לכתבה המלאה