ביום שלישי אירחנו בספיר ראשי רשויות מקומיות ונציגים בכירים של אשכול נגב מערבי והרשויות שבו.

בפגישה דנו המשתתפת והמשתתפים באזור ובמקומה המרכזי של ספיר, כקטר של התפתחות הנגב המערבי. הצגנו לראשי הרשויות את האגף החדש לקשרי אקדמיה - תעסוקה ופיתוח אזורי בשותפות עם קרן אדמונד דה רוטשילד. שוחחנו על ההזדמנויות, הצרכים והאתגרים של האזור בשנים הקרובות ועל האתגרים הספציפיים שיש לרשויות ולקבוצות שונות באזור שלנו.

בישיבה הסכימו הנוכחים, שעל מנת שספיר תמשיך להיות קטר עוגן אקדמי, טכנולוגי, תרבותי וכלכלי של האזור, המכללה חייבת לקדש איכות אקדמית ללא פשרות, להעניק השכלה מעולה, מגוונת ורלוונטית, ולפעול כמכללה ממלכתית, מתוך מחויבות לכל הקהילות החיות באזור ומתוך שותפות אמת איתן.

בסיכום הישיבה הוחלט על הקמת צוות היגוי, שיניע את שיתופי הפעולה בין ספיר והאזור, מתוך ראיה אסטרטגית מרחבית של צמיחת הנגב המערבי.

ישיבת ראשי רשויות

השתתפו בפגישה:

ניר קידר, נשיא מכללת ספיר
אורנה גיגי, מנכל"ית מכללת ספיר
אופיר ליבשטיין, ראש מוא"ז שער הנגב
עו"ד טל קורמן, ראשת אגף אקדמיה תעסוקה מכללת ספיר בשותפות עם קרן אדמונד דה רוטשילד
עטא אבו מדיעם, ראש עיריית רהט
חיים אורון (ג'ומס), חבר נאמנים מכללת ספיר
ניר זמיר, ראש מוא"ז שדה שמעון
אורי פינטו, מנכ"ל אשכול רשויות נגב מערבי
אלון דוידי, ראש עיריית שדרות
איתן פונד, מנהל אגף אסטרטגי נתיבות
אלונה שפר, מנהלת הסכם גג נתיבות
תקווה טננבאום, ועד מנהל ספיר
אדי עזרן, מנהל צוות חדשנות אשכול נגב מערבי
נורית כהן חדד, מזכירת מוא"ז שדות נגב
יוסי אנגלר, מנכ"ל פארק נ.ע.ם
הדס בוחבוט, רכזת תעסוקה פארק נ.ע.ם

מידע נוסף שיכול לעניין אותך

נציבות  לשותפות ומגוון
ד"ר האמה אבו-קשק, חברת סגל בכירה במכללה, נבחרה לנציבה ויועצת הנשיא לשותפות ולמגוון, וגב׳ הגר שלמה נבחרה לממונה על שותפויות ומגוון במכללה האקדמית ספיר. הנציבות תוביל את קידום השוויון והגיוון בספיר, כחלק מהמחויבות המתמשכת של המוסד ליצירת סביבה אקדמית מכילה. ד"ר האמה אבו-קשק סיימה את לימודיה בהצטיינות, את הדוקטורט והפוסט-דוקטורט עשתה באוניברסיטת בן-גוריון וכיום מכהנת כמרצה בכירה במחלקה לתקשורת ומנהלת מעבדת יזמות במקצועות הבריאות. תחומי המחקר שלה כוללים בינה מלאכותית (AI), מדיה חדשים, פערים דיגיטליים, אקטיביזם דיגיטלי ולמידה דיגיטלית.
תרבות ישראלית ושגרת חירום: לנרמל את הדחק
הספר "תרבות ישראלית ושגרת חירום: לנרמל את הדחק" - Israeli Culture and Emergency Routine: Normalizing Stress בעריכת ד"ר ורד וייס, עירית רונן וד"ר אבנר דינור, ראה אור בהוצאת לקסינגטון שבארה"ב. הספר הוא אסופת מאמרים ראשונה מסוגה, שנכתבה בידי חוקרים וחוקרות מהמכללה האקדמית ספיר בעבר ובהווה. מלבד העורכים, אפשר למצוא בו מאמרים מאת ד"ר מוטי גיגי, ד"ר חיים חי ביטון, פרופ' נורית גרץ, פרופ' עמרי הרצוג, ד"ר אילריה שטילר טימור וד"ר יעל שנקר. הספר מפנה זרקור למאפיינים, למגמות ולאפשרויות היצירה, המתקיימות בתרבות הנוצרת בחסות שגרת החירום הישראלית הקבועה.