בשבוע שעבר התקיים ביקור של סטודנטיות מהמגזר הבדואי מהמכללה אקדמית ספיר בחברת ההייטק Salesforce.

הסיור אורגן בשיתוף הפורום הפמיניסטי במכללה האקדמית ספיר ותכנית שער לאקדמיה, והיה פתוח לכלל הסטודנטיות הבדואיות במכללה. מטרת הסיור הייתה לחשוף אותן לחברות ההייטק בישראל ולתפקידים המותאמים לתואר בשיווק טכנולוגי, ניהול תעשייתי, רב תחומי, מנהל ומדיניות ציבורית ועוד.

במהלך הסיור, נחשפו הסטודנטיות לעולם ההייטק והשתתפו בפאנל קריירה ב-Salesforce, שהועבר על ידי בכירות בחברה. לאחר מכן, הסטודנטיות עברו סדנת פיתוח קריירה, שכללה הסבר על כתיבת קורות חיים, ניהול פרופיל לינקדאין וטיפים מנצחים בזמן הגעה לראיון עבודה. הסטודנטיות גילו עניין רב ושאלו שאלות חשובות בנוגע להשתלבותן בחברות ההייטק.

לדברי ד"ר וילי אברהם, ראש המחלקה לשיווק טכנולוגי במכללה האקדמית ספיר: אנו במחלקה לשיווק טכנולוגי רואים חשיבות רבה בהעצמת נשים בכלל ובדואיות בפרט, ושואפים לקידום השתלבותן בשוק התעסוקה ובתחום ההייטק בפרט. מטרתנו היא לאפשר לסטודנטיות שלנו "לכתוב את הסיפור שלהן" על ידי מתן כלים שיאפשרו להן לנצל את ההזדמנויות העומדות בפניהן. כמי שמכיר באופן אישי את הסטודנטיות במחלקה שלי, אין לי ספק שהן יגיעו רחוק בתחום התעסוקה ולכן אני מאמין שהצעד הראשון הוא לאפשר להן, לצד לימודים אקדמיים, לחוות באופן מעשי את עולם ההייטק. לאור זאת, ולאור ההצלחה הגדולה בביקור בחברת Salesforce, אנו במחלקה נמשיך לטפח את הקשר עם הפורום הפמיניסטי בראשות ד"ר סיגל נגר-רון ותכנית "שער לאקדמיה" בראשותו של מר עאמר אזברגה, ונארגן סדנאות וסיורים נוספים, לצד קורסים אקדמיים, העוסקים בפמיניזם ומגדר.

מידע נוסף שיכול לעניין אותך

כנס קהילות אמנות
לאחרונה נערך כנס קהילות מורים לומדות במוזאון ארץ ישראל עבור כל מורי קהילות האמנויות במשרד החינוך, בחסות מכללת ספיר. הכנס התקיים לזכרה של מתי וייס ז"ל, שהיתה חלק מצוות ההקמה והפיתוח של  מפעל הקהילות לאמנויות בשש שנים האחרונות ונרצחה בשבת השחורה. לכנס הגיעו כ-250 מורים ומנחים מצפון ועד דרום, אחרי שנת עבודה קשה ומטלטלת במערכת החינוך. לצידן שמחנו לארח בכנס גם מורים משתי קהילות חלוצות ללימוד השפה העברית בחברה הערבית. ההתרגשות היתה רבה מעצם המפגש, החיבוק, והצורך העז לסכם יחד שנה כה מאתגרת שעברה על כולם. שרון שפלן, המפקחת לאמנות חזותית מטעם משרד החינוך האגף לאמנויות סיכמה: "היה כנס מעולה, א
פרויקט מגנה
שתי תושבות העוטף, שחוו על בשרן את הנורא מכל ב-7 באוקטובר, פיתחו מערכת ייחודית לניהול אירועי חירום • "לא ייתכן שלוקח שלושה ימים מלאים להבין מה קורה" • המיזם הוצג לצד עוד כ-30 פרויקטים בכנס "דמו דיי" של המכללה האקדמית ספיר על סיפורן האישי מה-7 באוקטובר של הסטודנטיות גוני קופרשטיין-אבני ממפלסים ורותם שחף, ממושב ניר משה ועד לפיתוח המיזם "מגנה" ועל עוד מיזמים חשובים, שפותחו במעבדות מרכז החדשנות והיזמות בספיר, תוכלו לקרוא בכתבתה של דניאלה גינזבורג, שפורסמה בישראל היום. לכתבה המלאה