קורסים חדשים במחלקה לתקשורת: אוריינות דיגיטלית וסוגיות אתיות, סוגיות פוליטיות וסדנה מעשית בהתמקדות על עיתונות ורדיו

הבינה המלאכותית השתלטה על חיינו, מ-ChatGPT, Midjourney ועד ל-Deepfakes. לטוב ולרע היא פה וכדאי שנדע איך להשתמש בה נכון.

במחלקה לתקשורת מבינים שפלטפורמות ה-AI אינן עומדות במקום, אלא פעם אחר פעם, מתמסדות ככלי חשוב בעולם התעסוקה. לכן, ישולבו בחלק בתכניות הלימודים בתואר הראשון קורסים הנוגעים לאוריינות דיגיטלית ו-AI, כלים מעשיים, סוגיות אתיות וחשיבה ביקורתית, סוגיות פוליטיות ו-AI וסדנה מעשית כלי AI בהתמקדות על עיתונות ורדיו.

סטודנטיות וסטודנטים שנה א' בתואר ראשון לתקשורת ילמדו קורס מבוא על אוריינות דיגיטלית ו-AI. הקורס יתמקד בשני היבטים: כלים מעשיים ושימוש ב-AI בהנחיית לירון דרזנר, מרצה במחלקה לתקשורת ובמחלקה לשיווק טכנולוגי, לצד סוגיות אתיות וחשיבה ביקורתית בהנחיית ד"ר עומר קינן, מרצה בתואר השני בתקשורת עם התמחות בניהול קהילות דיגיטליות. בקורס ילמדו את השימוש בתוכנות כמו Dalle ו-ChatGPT ליצירת תמונות תמונות וטקסטים מדויקים. הכלים הללו יכולים לסייע ליצור תוכן ייחודי, מעודכן ואפקטיבי בתחום התקשורת והשיווק. בנוסף הקורס יתמקד בסוגיות אתיות וחשיבה ביקורתית בכל הנוגע לכלי AI, לאופן שבו אנחנו משתתפים ברשת כאזרחים דיגיטליים ועל האחריות שלנו בשימוש וההשפעה של כלי AI על מערכות היחסים שלנו. 

בקורס שעוסק בהיבטים פוליטיים בעידן ה-AI, בהנחיית ד"ר מייק דהאן, מרצה במחלקה לתקשורת ומנהל ומדיניות ציבורית, ילמדו על התמורות התרבותיות, הפילוסופיות, הפוליטיות, החברתיות, הפסיכולוגיות, הכלכליות, הביטחוניות והאחרות, שנוצרות בעידן הבינה המלאכותית.

בנוסף, תתקיים סדנה מעשית לשימוש בכלי AI, בהתמקדות על עיתונות ורדיו, בהנחיית לירון דרזנר. הסדנה תתמקד בהבנת מושגים ושימוש מעשי של כלי AI בתחום התקשורת והרדיו. הסדנה תלמד כיצד להשתמש בכלים מתקדמים ליצירת תוכן ייחודי ומרתק. ילמדו בה להפיק מידע מובנה מנתונים בזמן אמת, ולהשתמש בכלים מתקדמים לניתוח נתונים ולקבלת תובנות מועילות. כל זאת תוך התנסות בשילוב של טכניקות AI, שיוכלו לגוון יכולות כגון: כתיבת ביוגרפיה באמצעות שיחה עם מפורסם באמצעות Hello History, יצירת מפת חשיבה באמצעות My Map, יצירת סוכן אישי שידע מה הצרכים המדויקים שלהם באמצעות Do Anything, בכדי לתכנון ולפקח על תוכניות רדיו ופרסומות,  וכמובן כלים ייחודים לכתיבת תוכן בצורה אוטומטית מעודכנת אותן הם יוכלו לשדרג ולהתאים לקהלים ממוקדים. בתום הקורס, הסטודנטיות והסטודנטים ייצאו עם תיק עבודות, שיכלול דוגמאות לשימושים מגוונים בכלים השונים הנלמדים, ויעניק להם יתרון כמועמדים בתעשיית התקשורת.

לדברי ד"ר יובל גוז'נסקי, ראש המחלקה לתקשורת: "החשיבות של קורסים אלו בלימודים היא רבה. לכלי ה-AI פוטנציאל עצום לשדרג ולשפר את העבודה בכלל ובפרט בתחום התקשורת והשיווק, תוך הבנה של היתרונות והמגבלות של הכלים. לכן, אנו רואים בהוראה שלהן את היכולת לספק לסטודנטים והסטודנטיות יתרונות עסקיים בעבודה הראשונה שלהם."

מידע נוסף שיכול לעניין אותך

כנס קהילות אמנות
לאחרונה נערך כנס קהילות מורים לומדות במוזאון ארץ ישראל עבור כל מורי קהילות האמנויות במשרד החינוך, בחסות מכללת ספיר. הכנס התקיים לזכרה של מתי וייס ז"ל, שהיתה חלק מצוות ההקמה והפיתוח של  מפעל הקהילות לאמנויות בשש שנים האחרונות ונרצחה בשבת השחורה. לכנס הגיעו כ-250 מורים ומנחים מצפון ועד דרום, אחרי שנת עבודה קשה ומטלטלת במערכת החינוך. לצידן שמחנו לארח בכנס גם מורים משתי קהילות חלוצות ללימוד השפה העברית בחברה הערבית. ההתרגשות היתה רבה מעצם המפגש, החיבוק, והצורך העז לסכם יחד שנה כה מאתגרת שעברה על כולם. שרון שפלן, המפקחת לאמנות חזותית מטעם משרד החינוך האגף לאמנויות סיכמה: "היה כנס מעולה, א
פרויקט מגנה
שתי תושבות העוטף, שחוו על בשרן את הנורא מכל ב-7 באוקטובר, פיתחו מערכת ייחודית לניהול אירועי חירום • "לא ייתכן שלוקח שלושה ימים מלאים להבין מה קורה" • המיזם הוצג לצד עוד כ-30 פרויקטים בכנס "דמו דיי" של המכללה האקדמית ספיר על סיפורן האישי מה-7 באוקטובר של הסטודנטיות גוני קופרשטיין-אבני ממפלסים ורותם שחף, ממושב ניר משה ועד לפיתוח המיזם "מגנה" ועל עוד מיזמים חשובים, שפותחו במעבדות מרכז החדשנות והיזמות בספיר, תוכלו לקרוא בכתבתה של דניאלה גינזבורג, שפורסמה בישראל היום. לכתבה המלאה