אמש התקיים כנס ״אקדמיה שעובדת״ של מרכז אדמונד דה רוטשילד לחיבור השכלה גבוהה-תעסוקה, שבו השתתפו נציגים מרכזיים מהאקדמיה והמשק. נשיא המכללה האקדמית ספיר, פרופ׳ ניר קידר, ורקטור המכללה, פרופ׳ עמרי הרצוג, לקחו חלק פעיל בדיונים ונשאו דברים מעוררי השראה.

במושב על תפקידה של האקדמיה בשיקום ובפיתוח החברתי והכלכלי של המדינה, פרופ׳ ניר קידר דיבר על החיבור החיוני בין האקדמיה לחברה, לתרבות ולשוק התעסוקה, והדגיש את הצורך בהכנת הסטודנטים/ות לאתגרים הכלכליים והאזרחיים העתידיים, ועל תפקידה החשוב של ספיר כמנוע צמיחה מרכזי של הנגב המערבי.

פרופ׳ עמרי הרצוג השתתף במושב שעסק בתעסוקתיות באקדמיה, ודן בדרכים חדשניות לשילוב הכנה מעשית של הסטודנטים/ות לשוק העבודה. הוא הדגיש את החשיבות של מתן כלים רלוונטיים ובניית תוכניות לימוד שיכינו את הסטודנטים/ות לעולם המשתנה.

הכנס עסק בנושאים חיוניים כמו הכשרת הסטודנטים/ות לעתיד בלתי צפוי בתקופות משבר, והדרכים שבהן האקדמיה יכולה לתרום לשיקום והפיתוח החברה הישראלית

בספיר אנחנו גאים לקחת חלק בדיון החשוב הזה ונמשיך לפעול למען הכשרת הסטודנטים/ות שלנו לעתיד בטוח ומוצלח יותר.

מידע נוסף שיכול לעניין אותך

נציבות  לשותפות ומגוון
ד"ר האמה אבו-קשק, חברת סגל בכירה במכללה, נבחרה לנציבה ויועצת הנשיא לשותפות ולמגוון, וגב׳ הגר שלמה נבחרה לממונה על שותפויות ומגוון במכללה האקדמית ספיר. הנציבות תוביל את קידום השוויון והגיוון בספיר, כחלק מהמחויבות המתמשכת של המוסד ליצירת סביבה אקדמית מכילה. ד"ר האמה אבו-קשק סיימה את לימודיה בהצטיינות, את הדוקטורט והפוסט-דוקטורט עשתה באוניברסיטת בן-גוריון וכיום מכהנת כמרצה בכירה במחלקה לתקשורת ומנהלת מעבדת יזמות במקצועות הבריאות. תחומי המחקר שלה כוללים בינה מלאכותית (AI), מדיה חדשים, פערים דיגיטליים, אקטיביזם דיגיטלי ולמידה דיגיטלית.
תרבות ישראלית ושגרת חירום: לנרמל את הדחק
הספר "תרבות ישראלית ושגרת חירום: לנרמל את הדחק" - Israeli Culture and Emergency Routine: Normalizing Stress בעריכת ד"ר ורד וייס, עירית רונן וד"ר אבנר דינור, ראה אור בהוצאת לקסינגטון שבארה"ב. הספר הוא אסופת מאמרים ראשונה מסוגה, שנכתבה בידי חוקרים וחוקרות מהמכללה האקדמית ספיר בעבר ובהווה. מלבד העורכים, אפשר למצוא בו מאמרים מאת ד"ר מוטי גיגי, ד"ר חיים חי ביטון, פרופ' נורית גרץ, פרופ' עמרי הרצוג, ד"ר אילריה שטילר טימור וד"ר יעל שנקר. הספר מפנה זרקור למאפיינים, למגמות ולאפשרויות היצירה, המתקיימות בתרבות הנוצרת בחסות שגרת החירום הישראלית הקבועה.