במשך למעלה מ-15 שנה יריד צבע טרי ובית הספר לאמנות במכללה האקדמית ספיר מובילים פרויקט משותף בשם "חשיפה לדרום", הנותן במה לאמנים.יות מהפריפריה הדרומית. השנה התערוכה בתמיכת תאגיד המים של תל אביב-יפו 'מי אביבים'. השנה תוצג התערוכה "שטח פתוח", באוצרות תמר רודד שבתאי, בה מציגות בוגרות, סטודנטיות ומרצות מבית הספר לאמנות, אשר למדו, יצרו והתגוררו בנגב המערבי: לירז אנקר לוי, ספיר אפרים, אפרת גל-נור, אנה דן, אביאל יאני וצורית שטרן.

בדומה לגוף הנמצא במצוקה ותנועותיו קטנות וזהירות, בוחנות את הגבולות שבתוכם ניתן לנוע, כך היצירות בתערוכה "שטח פתוח" עדינות ואינטימיות, בקנה מידה הנובע מגוף כואב. היצירות, שנוצרו על ידי בוגרות.ים ומרצות מבית הספר לאמנות במכללת ספיר, משקפות מבטים שונים על נופי הנגב, המהווים חלק בלתי נפרד מהביוגרפיה האישית שלהן.ם.

רוב היצירות נוצרו בטרם אסון ה-7.10.23, ומעמתות את הצופה עם מה שהיה מעל ומתחת לפני השטח של הנגב המערבי, עם חבל ארץ שנתפס כשוליים, כקצה, כמקום שנמצא "מחוץ ל...", "מאחורי ה…", "עוטף את..." מקום שהמרכז הפקיר מאחור.

"שטחים פתוחים", מושג שהתקשר בעבר לשדות פתוחים וטבע, משמש בשנים האחרונות להודעות על נפילת טילים שאינם מיורטים. המרחבים שובי הלב של הנגב המערבי, כבר אינם משמשים מקום מפלט, הפסטורליות מופרעת. ביצירות מוכל הפער בין היופי של הטבע המקומי וכוחות ההתחדשות שבו, לבין ההפרעות וההרס של האדם ובין מקום שהוא בית, אך בכל רגע הביטחון והשקט עלולים להשמט מתחת לרגליים.

מיכל שמיר, ראש בית הספר לאמנות: ״אנו נרגשים להציג זו השנה ה-15 ביריד צבע טרי במסגרת פרויקט ׳חשיפה לדרום׳ פרויקט מיוחד הנותן במה וקול לאמנות הנהדרת שנעשית בפריפריה. השנה נולד שיתוף פעולה עם ׳מי אביבים׳ אשר הצטרפה לפרויקט החשוב הזה בעקבות ה-7 באוקטובר והאסון שאירע לחבל הארץ הדרומי בישראל״.

יריד צבע טרי צבע טרי הינו יריד האמנות והעיצוב של ישראל שמתקיים מדי שנה מזה למעלה מעשור בתל אביב, לבו הפועם של שדה התרבות הישראלי. היריד קם על מנת לשמש נקודת מפגש מזמינה בין הציבור הרחב, לבין אמניות ואמנים ישראלים, ומושך מדי שנה קהל סקרן ומעודכן של למעלה מ-40 אלף מבקרים. מטרת היריד היא לקרב בין קהל צמא לתרבות לבין הקהילה היצירתית, לאפשר לציבור הרחב להכניס אמנות ועיצוב הביתה, ולהזרים משאבים לשדות האמנות והעיצוב המקומיים. צבע טרי נהנה משיתוף פעולה מצד מוסדות אמנות מובילים מהארץ ומהעולם, ומהווה מוקד משיכה לשוחרי אמנות מכל רחבי העולם.

ספיר אפרים

היצירות המוצגות בידיעה הן של של האומניות: לירז אנקר לוי, אנה דן וספיר אפרים

טקס מלגת בנק הפועלים
טקס סיום מלגת "פועלים להצלחה" - שיתוף פעולה בין בנק הפועלים למכללה האקדמית ספיר אתמול (א') התקיים טקס סיום והענקת מלגות "פועלים להצלחה" מטעם בנק הפועלים במכללה האקדמית ספיר.
סיכום שנה המחלקה לתרבות - יצירה והפקה
הסטודנטיות והסטודנטים של המחלקה לתרבות - יצירה והפקה נפגשו בשבוע שעבר ליום מרגש, מלא תוכן ועניין, שאותו הפיקו סטודנטים משנה ב' במחלקה. בין אירועי היום: חשיפה לשלל פרויקטים שיצרו הסטודנטים במהלך השנה - בהם פסטיבל מדרום באופקים, הקלטות מוזיקאים מהעוטף, מגזין תרבות מודפס ומקוון, מרתון ספידייטינג עם אמנים פורצי גבולות בהם: ניר גורלי, יוצר הפודקאסט 'קול אחד' וצלמת העיתונות עטורת הפרסים אבישג שאר-יישוב ומופע תיאטרון ששם את האישי והאינטימי על השולחן עם ג'ייסון דנינו הולט, עדן אוליאל וחנה ואזנה.