במשך למעלה מ-15 שנה יריד צבע טרי ובית הספר לאמנות במכללה האקדמית ספיר מובילים פרויקט משותף בשם "חשיפה לדרום", הנותן במה לאמנים.יות מהפריפריה הדרומית. השנה התערוכה בתמיכת תאגיד המים של תל אביב-יפו 'מי אביבים'. השנה תוצג התערוכה "שטח פתוח", באוצרות תמר רודד שבתאי, בה מציגות בוגרות, סטודנטיות ומרצות מבית הספר לאמנות, אשר למדו, יצרו והתגוררו בנגב המערבי: לירז אנקר לוי, ספיר אפרים, אפרת גל-נור, אנה דן, אביאל יאני וצורית שטרן.

בדומה לגוף הנמצא במצוקה ותנועותיו קטנות וזהירות, בוחנות את הגבולות שבתוכם ניתן לנוע, כך היצירות בתערוכה "שטח פתוח" עדינות ואינטימיות, בקנה מידה הנובע מגוף כואב. היצירות, שנוצרו על ידי בוגרות.ים ומרצות מבית הספר לאמנות במכללת ספיר, משקפות מבטים שונים על נופי הנגב, המהווים חלק בלתי נפרד מהביוגרפיה האישית שלהן.ם.

רוב היצירות נוצרו בטרם אסון ה-7.10.23, ומעמתות את הצופה עם מה שהיה מעל ומתחת לפני השטח של הנגב המערבי, עם חבל ארץ שנתפס כשוליים, כקצה, כמקום שנמצא "מחוץ ל...", "מאחורי ה…", "עוטף את..." מקום שהמרכז הפקיר מאחור.

"שטחים פתוחים", מושג שהתקשר בעבר לשדות פתוחים וטבע, משמש בשנים האחרונות להודעות על נפילת טילים שאינם מיורטים. המרחבים שובי הלב של הנגב המערבי, כבר אינם משמשים מקום מפלט, הפסטורליות מופרעת. ביצירות מוכל הפער בין היופי של הטבע המקומי וכוחות ההתחדשות שבו, לבין ההפרעות וההרס של האדם ובין מקום שהוא בית, אך בכל רגע הביטחון והשקט עלולים להשמט מתחת לרגליים.

מיכל שמיר, ראש בית הספר לאמנות: ״אנו נרגשים להציג זו השנה ה-15 ביריד צבע טרי במסגרת פרויקט ׳חשיפה לדרום׳ פרויקט מיוחד הנותן במה וקול לאמנות הנהדרת שנעשית בפריפריה. השנה נולד שיתוף פעולה עם ׳מי אביבים׳ אשר הצטרפה לפרויקט החשוב הזה בעקבות ה-7 באוקטובר והאסון שאירע לחבל הארץ הדרומי בישראל״.

יריד צבע טרי צבע טרי הינו יריד האמנות והעיצוב של ישראל שמתקיים מדי שנה מזה למעלה מעשור בתל אביב, לבו הפועם של שדה התרבות הישראלי. היריד קם על מנת לשמש נקודת מפגש מזמינה בין הציבור הרחב, לבין אמניות ואמנים ישראלים, ומושך מדי שנה קהל סקרן ומעודכן של למעלה מ-40 אלף מבקרים. מטרת היריד היא לקרב בין קהל צמא לתרבות לבין הקהילה היצירתית, לאפשר לציבור הרחב להכניס אמנות ועיצוב הביתה, ולהזרים משאבים לשדות האמנות והעיצוב המקומיים. צבע טרי נהנה משיתוף פעולה מצד מוסדות אמנות מובילים מהארץ ומהעולם, ומהווה מוקד משיכה לשוחרי אמנות מכל רחבי העולם.

ספיר אפרים

היצירות המוצגות בידיעה הן של של האומניות: לירז אנקר לוי, אנה דן וספיר אפרים

מידע נוסף שיכול לעניין אותך

2 תערוכות יחיד
אביאל יאני לוייב "מחזיק לעצמי את היד" דפנה דישי "פעימת לב" שתי התערוכות, שנפתחו לקהל החל מיום ראשון ה-4.5, חונכות את סדרת תערוכות יחיד דרום מערב - סדרה שהיא תוצר שיתוף פעולה של עמותת 'אום קולטור' עם הגלריה לאמנות וביה"ס לאמנות בראשות מיכל שמיר (שהלכה לעולמה לאחרונה), לקידום והצגת אמנים ואמניות מהנגב המערבי. הסדרה תציג השנה חמש תערוכות יחיד עד ספטמבר 2025. אביאל יאני לוייב, נולד וחי באופקים, אמן צעיר ובוגר מצטיין של ביה"ס לאמנות מציג בתערוכה "מחזיק לעצמי את היד" פסלים מעץ, בהם הוא יוצר, מקפיא ומאחה מצבים ורגעים של שיבוש, פגיעה או תאונה של הגוף.
תואר ראשון בהנדסה תעשייה וניהול
המכללה האקדמית ספיר פותחת את המחלקה החדשה להנדסת תעשייה וניהול, המציעה תואר ראשון (.B.Sc) באחד התחומים המבוקשים והמתפתחים במשק הישראלי. המחלקה הוקמה במטרה להכשיר מהנדסות ומהנדסים שיענו על הביקוש ההולך וגדל בתעשייה המסורתית ובתחומי ההייטק המתפתחים באזור עוטף עזה ובדרום הארץ כולו ולייצר מהנדסים מקומיים. התוכנית כוללת תכנים פרקטיים, ביקורים בתעשייה והתנסויות מעשיות, ומשלבת ידע בטכנולוגיה ומדעים מדויקים לצד לימודי ניהול.