לראשונה בבית הספר למשפטים במכללה האקדמית ספיר - תוכנית תואר שני במשפטים (LL.M) שתפתח בשנת הלימודים הקרובה.

בית הספר למשפטים במכללה האקדמית ספיר משיק לראשונה תוכנית תואר שני במשפטים (LL.M), ללא תזה, בהתמחות בלימודי משפט, מידע וטכנולוגיה שתפתח באביב תשפ"ה (מרץ 2025).

עידן המידע והפריחה הטכנולוגית משנים את פני החברה המודרנית בצורה דרמטית, בתחומי החיים השונים - חברתי, כלכלי ופוליטי. שינויים אלו מאתגרים חלק ניכר מתפיסות היסוד של המשפט המסורתי, ומחייבים חשיבה מחודשת ועיצוב פתרונות משפטיים ראויים בכל תחומי המשפט. בשנים האחרונות, ניצבי אנשי משפט בחזית המאמץ להבין את השלכות השינויים הללו, את היתרונות הטמונים בהם ועיצוב פתרונות משפטיים.

התוכנית מיועדת לבוגרי ובוגרות תואר ראשון (LL.B) במשפטים, המעוניינים להרחיב את השכלתם המשפטית, ולרכוש מיומנויות מקצועיות ייחודיות אשר יקנו להם יתרון משמעותי בשוק העבודה המשתנה ובהבנת הממשק שבין עולם המשפט והטכנולוגיה. לימודי התוכנית יסייעו בידי הבוגרים והבוגרות להרחיב את תחומי עיסוקם ולקדם קשרים מקצועיים בתחומי הטכנולוגיה, ואלו יבואו לכדי ביטוי באפשרות השתלבותם של בוגרי ובוגרות התוכנית במגזר הציבורי והעסקי בהליכי ניהול, עיצוב מדיניות, רגולציה וקבלת החלטות, בהליכי ליטיגציה ובהגנה על זכויות שונות הנובעות מהשינויים הטכנולוגים הרבים.
היקף תכנית הלימודים הוא 36 נקודות זכות, כל הקורסים שיוצעו בתוכנית זו הם קורסים ייחודיים ללימודי מוסמך (LL.M) במשפטים, בהתמחות משפט, מידע וטכנולוגיה. התוכנית פרושה על פני ארבעה סמסטרים אקדמיים רציפים (15 חודשים): ב', קיץ, א', ב' ותתקיים במשך יומיים בשבוע.

הלימודים יתקיימו במסגרת בית הספר למשפטים שבמכללת ספיר, אשר קנה לו שם כמוסד מוביל להכשרת משפטנים ובוגריו משתלבים במקומות המובילים בשוק התעסוקה, הן במגזר הפרטי והן במגזר הציבורי. בית הספר מתאפיין ביחס אישי ובלמידה בכיתות קטנות, באופן שמאפשר הקפדה על איכות ההוראה ועל למידה פעילה ומשמעותית. סגל המרצים בבית הספר למשפטים במכללת ספיר מורכב מחוקרות וחוקרים, שהשתלמו במוסדות הלימוד המובילים בארץ ובעולם, וכן משופטים ומפרקליטים מנוסים המלמדים קורסים שונים בתחומי מומחיותם.

ד"ר עידו עשת, ראש בית הספר למשפטים: "עידן המידע והתפתחותן של טכנולוגיות חדשות משנים את פני החברה המודרנית בצורה דרמטית. תוכנית הלימודים שאנו מציעים משלבת קורסים תיאורטיים ומעשיים, ובראשה תעמוד ד"ר שרון בר-זיו, מרצה בכירה בבית הספר למשפטים ונשיאת איגוד האינטרנט הישראלי. הלימודים בתוכנית יאפשרו לסטודנטים ולסטודנטיות לפתח כלים ומיומנויות אשר יקדמו אותם בעולם המשפט המשתנה, הן במגזר הציבורי והן במגזר הפרטי. אני בטוח שתוכנית זו תהווה נכס משמעותי עבור הבוגרים והבוגרות ותאפשר השתלבות מוצלחת בשוק העבודה המתפתח".

כנס קהילות אמנות
לאחרונה נערך כנס קהילות מורים לומדות במוזאון ארץ ישראל עבור כל מורי קהילות האמנויות במשרד החינוך, בחסות מכללת ספיר. הכנס התקיים לזכרה של מתי וייס ז"ל, שהיתה חלק מצוות ההקמה והפיתוח של  מפעל הקהילות לאמנויות בשש שנים האחרונות ונרצחה בשבת השחורה. לכנס הגיעו כ-250 מורים ומנחים מצפון ועד דרום, אחרי שנת עבודה קשה ומטלטלת במערכת החינוך. לצידן שמחנו לארח בכנס גם מורים משתי קהילות חלוצות ללימוד השפה העברית בחברה הערבית. ההתרגשות היתה רבה מעצם המפגש, החיבוק, והצורך העז לסכם יחד שנה כה מאתגרת שעברה על כולם. שרון שפלן, המפקחת לאמנות חזותית מטעם משרד החינוך האגף לאמנויות סיכמה: "היה כנס מעולה, א
פרויקט מגנה
שתי תושבות העוטף, שחוו על בשרן את הנורא מכל ב-7 באוקטובר, פיתחו מערכת ייחודית לניהול אירועי חירום • "לא ייתכן שלוקח שלושה ימים מלאים להבין מה קורה" • המיזם הוצג לצד עוד כ-30 פרויקטים בכנס "דמו דיי" של המכללה האקדמית ספיר על סיפורן האישי מה-7 באוקטובר של הסטודנטיות גוני קופרשטיין-אבני ממפלסים ורותם שחף, ממושב ניר משה ועד לפיתוח המיזם "מגנה" ועל עוד מיזמים חשובים, שפותחו במעבדות מרכז החדשנות והיזמות בספיר, תוכלו לקרוא בכתבתה של דניאלה גינזבורג, שפורסמה בישראל היום. לכתבה המלאה