לאחרונה התקיים ערב הוקרה לפעילים ופעילות היחידה למעורבות חברתית.

בשנת הלימודים תשפ"ד פעלו ביחידה למעורבות חברתית במשרד הדיקן 16 פרויקטים ע"י כ-200 סטודנטים וסטודנטיות. חלק גדול מהפרויקטים הוותיקים עבדו עם מפונים במקומות הפינוי כמו: "יקרים לנו" ניר עוז ושדות נגב עם בני הגיל השלישי, פרויקט "אדמה", שעוסק בריפוי בתנועה, "שדרוק" עבודה באמצעות מוזיקה עם בני נוער מפונים משדרות ועוד. בנוסף, במסגרת פרויקט הדגל של היחידה "צו 8 לעשייה חברתית", הסטודנטים של היחידה יזמו והקימו 6 פרויקטים חדשים, ומותאמים למצב: פודקסט "שדר מציאות" לתושבי שדרות, "זיכרונות מתוקים" - עיבוד חוויות דרך אפייה, "ערבי-עברי" - לימוד השפה העברית לנוער בפזורה הבדואית, הפקת סרט על אירועי 7 באוקטובר מהזווית של בני הנוער, "מנהיגות נשית" - העצמה של סטודנטיות מהמגזר הבדואי ו-"מקלט לנפש" מענה בחירום לתושבים ע"י מתנדבים בעיר אשקלון. בנוסף לכל אלה, בתחילת המלחמה הקימה היחידה למעורבות חברתית יחד עם אגודת הסטודנטיות והסטודנטים את חמ"ל הסטודנטים באוניברסיטת ת"א.

יום ההוקרה התקיים במתחם ה-VIP בסינמה סיטי בבאר שבע. הוא החל בארוחת בוקר מפנקת, אחריה באולם הקולנוע, אלון גייר - דיקן הסטודנטים הודה על העשייה החברתית, החשובה אפילו עוד יותר בתקופה זו. לאחר מכן סיכמו וברכו מאיר אברז'ל - מנהל היחידה למעורבות חברתית ואחריו נורית ארזי דחוח, לי נגאוקר ואורלי נחשונוב - רכזות היחידה. לסיום קיבלו הפעילים מתנות וצפו בסרט הישראלי "מזל חתולה"

מתוך מילותיו של מאיר אברז'ל, ראש היחידה למעורבות חברתית במשרד הדיקן: "עברנו שנה קשה ביותר והיו רגעים שהיה קשה לראות איך בתוך כל הכאוס אנחנו מצליחים להרים ראש וממשיכים לעשות עשייה חברתית בעוטף. אבל למרות כל הקשיים - הצלחנו לסיים שנה עם 16 פרויקטים חברתיים ועם יותר מ-200 סטודנטים פעילים ביחידה. הרבה בזכות הרכזים.ות והסטודנטיות.ים המדהימים שלנו. אמן ובקרוב יחזרו אלינו כל החטופות והחטופים בריאים ושלמים. בשנה הבאה נפעל במלוא הכוח לשיקום העוטף."

מידע נוסף שיכול לעניין אותך

תרבות ישראלית ושגרת חירום: לנרמל את הדחק
הספר "תרבות ישראלית ושגרת חירום: לנרמל את הדחק" - Israeli Culture and Emergency Routine: Normalizing Stress בעריכת ד"ר ורד וייס, עירית רונן וד"ר אבנר דינור, ראה אור בהוצאת לקסינגטון שבארה"ב. הספר הוא אסופת מאמרים ראשונה מסוגה, שנכתבה בידי חוקרים וחוקרות מהמכללה האקדמית ספיר בעבר ובהווה. מלבד העורכים, אפשר למצוא בו מאמרים מאת ד"ר מוטי גיגי, ד"ר חיים חי ביטון, פרופ' נורית גרץ, פרופ' עמרי הרצוג, ד"ר אילריה שטילר טימור וד"ר יעל שנקר. הספר מפנה זרקור למאפיינים, למגמות ולאפשרויות היצירה, המתקיימות בתרבות הנוצרת בחסות שגרת החירום הישראלית הקבועה.
סיור בטבולה
לאחרונה, 16 סטודנטיות וסטודנטים מוכשרים מהמחלקה למדעי המחשב במכללת ספיר, יחד עם צוות מוביל מהמכללה, השתתפו בסיור מרתק בחברת Taboola – ענקית טכנולוגיה שמתמחה בפרסונליזציה של תוכן דיגיטלי. מה היה לנו? סיור במשרדים - הזדמנות להרגיש את התרבות הארגונית מקרוב. הרצאות מרתקות: אלונה כהן, מגייסת TA ב-Taboola, שיתפה בטיפים פרקטיים איך לכתוב קורות חיים, שמבליטים אתכם, איך להתכונן לראיונות ומה הופך פרופיל לינקדאין למצוין. ניסים יוסף, ראש צוות תוכנה, פירט מה באמת חשוב בג'וניורים: פוטנציאל, תשוקה, ומוכנות להתמודד עם אתגרים. תובנות מרכזיות שהסטודנטים לקחו איתם: קורות חיים: לדייק, להתאים לכל משרה,