מהלך מרגש זה מתאפשר הודות לתרומה משמעותית מקרן ברכה וקרנות נוספות שמאפשרות להביא את החזון למציאות.

מצמיחים את הדור הבא של האמנים בנגב המערבי: בית הספר לאמנות, חברה ותרבות שבמכללה האקדמית ספיר, שמח להודיע כי הודות לתרומה משמעותית של כחצי מיליון ₪ מקרן ברכה וקרנות נוספות – תושבי הנגב המערבי מוזמנים להירשם לכל הקורסים והסדנאות שבבית הספר לאמנות מציע השנה במימון מלא (100%). התשלום היחיד עבור הנרשמים יהיה דמי רישום וביטוח בסך 450 ₪ עבור כל המפגשים.

מבין הקורסים המוצעים: רישום וציור, פיסול קרמי וקדרות, סדנת פוטותרפיה, סדנאות פתוחות והנחיות אישיות וקורס ליווי והנחיה לאמנים ואמניות מהנגב המערבי. כמו כן, יחד עם עמותת אום קולטור, הגלריה לאמנות של ביה"ס לאמנות במכללה האקדמית ספיר פותחת את סדרת "דרום מערב" - סדרה של תערוכות יחיד לאמני ואמניות מערב הנגב בליווי אוצרותי של סמדר לוי.

בית הספר לאמנות חברה ותרבות של המכללה האקדמית ספיר הוא היחיד באזור הנגב המערבי שמציע לימודי אמנות. בית הספר רואה באמנות החזותית חלק בלתי נפרד ממכלול תרבותי ביקורתי חשוב, ומשמש כמנוף לדיון ועשייה אמנותית וחברתית משמעותית. סגל בית הספר שואף לאתגר את יחסי הגומלין בין שדה האמנות לפריפריה בארץ, במטרה להפוך את אזור הדרום למרכז של תרבות ואמנות בעל דגש חברתי וקהילתי. לאורך השנים הפך בית הספר למרחב מטפח ומאתגר ליוצרים ויוצרות מוכשרים, מקוריים וביקורתיים. זאת לצד מקום לימוד והתנסות רב-תרבותי באווירה אינטימית, המעניק לסטודנטים – מיומם הראשון בביה"ס ועד להפיכתם לאמנים ויוצרים בקהילה – מרחב פעולה ויצירה אישית, בליווי וחניכה של צוות אמנים-מרצים מסור ומקצועי מהמובילים בארץ.

מיכל שמיר, ראש בית הספר לאמנות, חברה ותרבות, משתפת: "לאחר שנה מטלטלת שעברה על כולנו, אנו נרגשים לחזור השנה, בתשפ"ה, לקמפוס המכללה ולפתוח את שערי ביה"ס כבית פתוח ליוצרים ויוצרות, לאמניות ולאמנים ולכל מי שרוצה להתנסות בחוויה של יצירה ועבודה. אנו מאמינים שלא ייתכן מהלך שיקומי אישי וקהילתי ללא עבודה יצירתית, חווייתית המביאה לידי ביטוי את קולות הדרום. ב-20 שנות קיומו דאג בית הספר לאמנות לקדם את אמני הדרום ולהקים דור יוצרים חדש אמיץ ויצירתי. אנו יוצאים היום לדרך חדשה שתאפשר לטפח את דור העתיד של האמנים והאמניות בישראל. אני מודה מקרב לב לקרן ברכה ולקרנות הנוספות על תרומתם המשמעותית שהפכה את החלום הזה למציאות".

לפרטים נוספים וקריאת תוכניות הלימוד המוצעות, ניתן להיכנס לאתר בית הספר לאמנות בקישור

מידע נוסף שיכול לעניין אותך

תרבות ישראלית ושגרת חירום: לנרמל את הדחק
הספר "תרבות ישראלית ושגרת חירום: לנרמל את הדחק" - Israeli Culture and Emergency Routine: Normalizing Stress בעריכת ד"ר ורד וייס, עירית רונן וד"ר אבנר דינור, ראה אור בהוצאת לקסינגטון שבארה"ב. הספר הוא אסופת מאמרים ראשונה מסוגה, שנכתבה בידי חוקרים וחוקרות מהמכללה האקדמית ספיר בעבר ובהווה. מלבד העורכים, אפשר למצוא בו מאמרים מאת ד"ר מוטי גיגי, ד"ר חיים חי ביטון, פרופ' נורית גרץ, פרופ' עמרי הרצוג, ד"ר אילריה שטילר טימור וד"ר יעל שנקר. הספר מפנה זרקור למאפיינים, למגמות ולאפשרויות היצירה, המתקיימות בתרבות הנוצרת בחסות שגרת החירום הישראלית הקבועה.
סיור בטבולה
לאחרונה, 16 סטודנטיות וסטודנטים מוכשרים מהמחלקה למדעי המחשב במכללת ספיר, יחד עם צוות מוביל מהמכללה, השתתפו בסיור מרתק בחברת Taboola – ענקית טכנולוגיה שמתמחה בפרסונליזציה של תוכן דיגיטלי. מה היה לנו? סיור במשרדים - הזדמנות להרגיש את התרבות הארגונית מקרוב. הרצאות מרתקות: אלונה כהן, מגייסת TA ב-Taboola, שיתפה בטיפים פרקטיים איך לכתוב קורות חיים, שמבליטים אתכם, איך להתכונן לראיונות ומה הופך פרופיל לינקדאין למצוין. ניסים יוסף, ראש צוות תוכנה, פירט מה באמת חשוב בג'וניורים: פוטנציאל, תשוקה, ומוכנות להתמודד עם אתגרים. תובנות מרכזיות שהסטודנטים לקחו איתם: קורות חיים: לדייק, להתאים לכל משרה,