ד"ר האמה אבו-קשק, חברת סגל בכירה במכללה, נבחרה לנציבה ויועצת הנשיא לשותפות ולמגוון, וגב׳ הגר שלמה נבחרה לממונה על שותפויות ומגוון במכללה האקדמית ספיר. הנציבות תוביל את קידום השוויון והגיוון בספיר, כחלק מהמחויבות המתמשכת של המוסד ליצירת סביבה אקדמית מכילה.

ד"ר האמה אבו-קשק סיימה את לימודיה בהצטיינות, את הדוקטורט והפוסט-דוקטורט עשתה באוניברסיטת בן-גוריון וכיום מכהנת כמרצה בכירה במחלקה לתקשורת ומנהלת מעבדת יזמות במקצועות הבריאות. תחומי המחקר שלה כוללים בינה מלאכותית (AI), מדיה חדשים, פערים דיגיטליים, אקטיביזם דיגיטלי ולמידה דיגיטלית. מחקריה זכו להכרה רחבה, הוצגו בכנסים אקדמיים מקומיים ובינלאומיים ופורסמו בכתבי עת מובילים בעולם. בנוסף לפעילותה האקדמית, ד"ר אבו-קשק פעילה חברתית בתחום צמצום פערים דיגיטליים ומכהנת כחברת ועד מנהל באיגוד האינטרנט הישראלי. היא מובילה יוזמות לפיתוח וקידום השימוש בטכנולוגיה להעצמת החברה והרחבת השוויון במרחב הדיגיטלי.

ד"ר האמה אבו-קשק: ״אני מאמינה שאקדמיה המבוססת על ערכי הוגנות, שותפות וגיוון מהווה כוח מניע לקידום חברה צודקת ושוויונית יותר. מחויבות לערכים אלו אינה רק עיקרון מוסרי, אלא גם אחריות חברתית המעצבת קהילה חזקה. אני נרגשת להתחיל את תפקידי לצד חברי קהילת ספיר, במטרה לטפח סביבה מכבדת, מגוונת ומקדמת שוויון הזדמנויות לכל באי הקמפוס, תוך מתן מענה מותאם לכל אוכלוסייה".

הגר שלמה, ממונה שותפות ומגוון וסגנית דיקן המכללה האקדמית והטכנולוגית  ספיר, בעלת תואר שני במנהל עסקים. בתפקידה הן כממונה והן כסגנית הדיקן, מובילה אג'נדה חברתית שמקדמת גיוון, הכלה וסובלנות במוסד הלימודים. הגר מביאה עמה ניסיון עשיר בעשייה חברתית וקהילתית ברת קיימא, מה שמחזק את מחויבותה לקידום ערכים של שוויון והזדמנות שווה עבור כל הסטודנטים. היא פועלת ליצירת מרחב לימודי שבו כל תלמיד מרגיש שייך, ומקדמת פעילויות ותוכניות המיועדות לחיזוק המודעות והרגישות החברתית בקרב הסטודנטים. יוזמותיה מסייעות לכל אחד ואחת להרגיש נראים ומוערכים, ולתרום לתרבות של הכלה וגיוון.

הגר שלמה: "הגיוון באקדמיה הוא לא רק ערך מוסרי, אלא גם תנאי הכרחי למצוינות. כאשר אנו מקנים מקום לקולות ורקעים שונים, אנו מעצימים את הידע והיצירתיות, ויוצרים סביבה עשירה ומגוונת שמועילה לכולנו."

פרופ' ניר קידר, נשיא המכללה האקדמית ספיר: ״המינוי של ד"ר האמה אבו-קשק וגב׳ הגר שלמה לנציבות הוא ביטוי למחויבות העמוקה של המכללה האקדמית ספיר לקידום חברה שוויונית, מגוונת ומכילה. אני בטוח שד"ר אבו-קשק וגב׳ שלמה יובילו ויקדמו עשייה משמעותית שתשפיע על הקהילה האקדמית והחברתית שלנו"

מידע נוסף שיכול לעניין אותך

תרבות ישראלית ושגרת חירום: לנרמל את הדחק
הספר "תרבות ישראלית ושגרת חירום: לנרמל את הדחק" - Israeli Culture and Emergency Routine: Normalizing Stress בעריכת ד"ר ורד וייס, עירית רונן וד"ר אבנר דינור, ראה אור בהוצאת לקסינגטון שבארה"ב. הספר הוא אסופת מאמרים ראשונה מסוגה, שנכתבה בידי חוקרים וחוקרות מהמכללה האקדמית ספיר בעבר ובהווה. מלבד העורכים, אפשר למצוא בו מאמרים מאת ד"ר מוטי גיגי, ד"ר חיים חי ביטון, פרופ' נורית גרץ, פרופ' עמרי הרצוג, ד"ר אילריה שטילר טימור וד"ר יעל שנקר. הספר מפנה זרקור למאפיינים, למגמות ולאפשרויות היצירה, המתקיימות בתרבות הנוצרת בחסות שגרת החירום הישראלית הקבועה.
סיור בטבולה
לאחרונה, 16 סטודנטיות וסטודנטים מוכשרים מהמחלקה למדעי המחשב במכללת ספיר, יחד עם צוות מוביל מהמכללה, השתתפו בסיור מרתק בחברת Taboola – ענקית טכנולוגיה שמתמחה בפרסונליזציה של תוכן דיגיטלי. מה היה לנו? סיור במשרדים - הזדמנות להרגיש את התרבות הארגונית מקרוב. הרצאות מרתקות: אלונה כהן, מגייסת TA ב-Taboola, שיתפה בטיפים פרקטיים איך לכתוב קורות חיים, שמבליטים אתכם, איך להתכונן לראיונות ומה הופך פרופיל לינקדאין למצוין. ניסים יוסף, ראש צוות תוכנה, פירט מה באמת חשוב בג'וניורים: פוטנציאל, תשוקה, ומוכנות להתמודד עם אתגרים. תובנות מרכזיות שהסטודנטים לקחו איתם: קורות חיים: לדייק, להתאים לכל משרה,