המכללה האקדמית ספיר בפרויקט מיוחד עם גלי צה"ל ונירלט: "אם קירות יכלו לדבר" - ציור קיר במכללה בהשראת משפחות החטופים.

במסגרת הפרויקט שהתקיים ביוזמת מחלקת הדיגיטל של גלי צה״ל, נציגי משפחות חטופים הגיעו השבוע למפגש מרגש בקמפוס ספיר שבנגב המערבי עם אמן ציורי הקיר מקיבוץ סעד, אביאל זיו, במטרה להפוך את כל מה שאי אפשר להגיד במילים, לאומנות.

המפגש החל בשיחה של אביאל הצייר ויעל בן דור - אמנית הגרפיטי, יחד עם בני המשפחות. נציגי המשפחות סיפרו את סיפוריהן ושיתפו בתחושות מהמסע המטלטל שעוברות בשנה האחרונה. לאחר מכן, כל משפחה תיארה את הקרוב שלה, דרך צבעים וסממנים המזכירים אותו.

באמצעות אלה, הקצתה המכללה האקדמית ספיר קיר גדול במבנה בקמפוס למען ציור מרגש המעביר את חוויית המשפחות.
נירלט, השותפה לפרויקט, תרמה 100 ליטרים של צבע לטובת יצירת הציור. כזכור, מפעל הצבע של נירלט שבקיבוץ ניר עוז נשרף במתקפת המחבלים ב-7.10.

המכללה האקדמית ספיר, ממוקמת בין העיר שדרות למועצת שער הנגב, הייתה הבחירה הטבעית למיקום הציור. ב7.10 איבדה המכללה 47 מאנשיה. מאז אותה שבת, ספיר פועלת למען שיקום ותקומת העוטף דרך שלל פרויקטים.

״ההחלטה לקיים את הפרויקט בקמפוס שלנו, משקפת את המחויבות העמוקה שלנו לאזור ולתושביו", מציין נשיא המכללה, פרופ׳ ניר קידר ומדגיש: "לאחר האסון הקשה של ה-7 באוקטובר, המכללה תמשיך להיות כוח מניע לצמיחה אזורית בעוטף עזה, בנגב ובנגב המערבי. אנו מתפללים לשובם של כל החטופים והחטופות, ונחושים להמשיך לפעול ולהשפיע למען חירותם״.

המשתתפות והמשתתפים בפרויקט

  • נירה שרעבי - אשתו של יוסי שרעבי ז״ל, שגופתו נמצאת בשבי חמאס, וגיסתו של אלי שרעבי, שחטוף אף הוא בשבי חמאס.
  • לירן ברמן - אח של גלי וזיו ברמן, שחטופים בעזה.
  • יעלה דוד - אחותו של אביתר דוד, שחטוף בעזה.
  • יפה רודאיף - אשתו של ליאור רודאיף ז״ל, שגופתו מוחזקת בשבי חמאס.

צפו בתהליך היצירה המרגש

מידע נוסף שיכול לעניין אותך

פתיחת מועדון סטודנטים
לאחרונה הושק מועדון הסטודנטים החדש בבית הסטודנט באירוע התכנסו סטודנטים וסטודנטיות על מנת להכיר ולהתחבר למקום החדש שמיועד להם. תום ממן, רכז המועדון, פנה לסטודנטים בהתרגשות: "אנחנו כאן כדי ליצור עבורכם מועדון איכותי, מלהיב וכיפי, שבו תוכלו להשתתף בפעילויות מגוונות וגם ליזום בעצמכם. בקרוב נפרסם סקר שיאפשר לכולכם לבחור את הפעילויות שתרצו לראות כאן - הרצאות, הופעות, ערבי תרבות וכמובן הרבה אוכל טעים וכיבוד נחמד." אלון גייר, דיקן הסטודנטים, הוסיף: "בזמן הקורונה הבנתי כמה חשוב שיהיה כאן עבורכם לא רק מקום ללמוד, אלא גם לחלוק רגעים חברתיים - לאכול, לדבר וליהנות מפעילויות תרבותיות.
גשר לאוריינות דיגיטלית
לאחרונה התקיים בספיר יום עיון בנושא "גשר לאוריינות דיגיטלית: יזמות וחדשנות בחברה הבדואית". באירוע נפגשו אנשי אקדמיה, סטודנטים, בעלי תפקידים מרשויות מקומיות, מורים, יזמים, נציגי משרדי ממשלה, גופים פרטיים, קרנות ובעלי עניין רבים במטרה לקדם אוריינות דיגיטלית, יזמות וחדשנות טכנולוגית בחברה הבדואית. זהו חלק מפרויקט VOLCANIC הבינלאומי בו לוקחות חלק ישראל (מכללת ספיר, מכללת קיי ומכון מופ"ת), מרוקו והאיחוד האירופאי, שמתמקד בצמצום פערים דיגיטליים, בדגש על החברה הבדואית ואוכלוסיות מרוחקות גיאוגרפית. היום נפתח בפאנל מומחים מעורר מחשבה בנושא "פערים דיגיטליים בישראל: אתגרים והזדמנויות בחברה הבדואית".