השבוע התקיימה במכללה סדנה לחוקרות ולחוקרים בנושא איך אתקדם בדרגה בספיר.
התכנסנו ליום גדוש בהרצאות בהיבטים השונים של הליכי הקידום, הדרישות לצורך קידום בדרגה אקדמית ואסטרטגיות להתמודדות עם חסמים.
פרופ' ניר קידר, נשיא המכללה פתח בדברי ברכה. פרופ' אורנה אליגון דר, הדיקנית להוגנות מגדרית, שיוויון ומגוון הציגה נתונים השוואתיים על חוקרות וחוקרים. גב' ניצן אילון וגב' זהבה עראג'י שפרן, מהמינהל האקדמי הציגו את ההיבט האדמיניסטרטיבי של הכנת התיק לוועדת מינויים, פרופ' גבריאלה ספקטור-מרזל מביה"ס לעבודה סוציאלית סיפרה על הנושא מפרספקטיבה של ועדת מינויים.
לאחר הפסקה הציגו היבטים נוספים של תהליכי הקידום, הגשה לקרנות ואסטרטגיות לפרסום בכתבי עת: ד"ר נועה לביא מהמכללה האקדמית ת"א, ד"ר לילי מונדקה, ד"ר טל מלר, מהמכללה האקדמית צפת, פרופ' אסנת עקירב, גליל מערבי וד"ר בועז מילר מהמכללה האקדמית צפת.
לאחר ארוחת צהריים מפנקת, ד"ר מיטל פינטו מהמכללה האקדמית צפת והקריה האקדמית אונו הציגה דילמות בנושא שבתון ופרספקטיבה של מרצה מדור ראשון להשכלה גבוהה
וחוקרות ומרצות מהמכללה האקדמית ספיר - ד"ר שגית קדם ימיני, ד"ר תמי רזי וד"ר סיגל נגר רון, הציגו ניתוח רב צירי של תהליכי קליטה וקידום של סגל באמצעות כריית תהליכים.
בהצלחה לכולןם בדרך קדימה!
מידע נוסף שיכול לעניין אותך
המכללה הטכנולוגית להנדסאים ספיר ממשיכה להוביל באחוזי הדפלום עם דירוג כמות בוגרים מהגבוהים בארץ לפי דירוג של מה"ט במשרד העבודה בכך היא ממשיכה להיות מוגדרת כ"מכללה ירוקה".
הישג זה משקף יותר מ-35 שנה של עשייה מקצועית ושאיפה למצויינות של סגל המכללה הטכנולוגית להנדסאים ספיר ושל הסטודנטים שלנו.
הגדרת המכללה הטכנולוגית להנדסאים ספיר כמכללה ירוקה, מקנה למכללה המשך חופש בהתאמת תכניות הלימוד בהתאם לצורכי התעשייה, גיוס סגל מרצים עם נסיון תעסוקתי עשיר, המאפשר שילוב של תיאוריה עם למידה מהתעשייה ובכך נהנים הסטודנטים מלימודים במכללה, שעוסקת בעיקר בהכנתו לשוק העבודה בזמן אמת.
דודו שלמה, מנהל המכללה הטכנולו
לאחרונה התקיים במכללה האקדמית ספיר כנס ייחודי בנושא בינה מלאכותית במחקר ובפרקטיקה.
הכנס נערך ביוזמת קהילת הסוציולוגיה הדיגיטלית של האגודה הסוציולוגית הישראלית ,בראשות יו"ר הקהילה ד"ר האמה אבו-קשק, ובשיתוף המחלקה לתקשורת במכללה האקדמית ספיר והאגודה הישראלית לתקשורת.
את הכנס הנחה ד"ר מוטי גיגי, מרצה בכיר במחלקה לתקשורת בספיר, ובמהלכו הוצגו מחקרים מרתקים שעסקו בהשלכות וביישומים של בינה מלאכותית בתחומים מגוונים ובהם: בריאות, חינוך והשכלה גבוהה. במהלך הכנס התקיימו דיונים מעמיקים שעסקו באתיקה בעידן האלגוריתמים ובשאלות קריטיות סביב אחריות, שקיפות והשלכות חברתיות של מערכות מבוססות בינה מלאכותית.