"ספיר בקהילה" למען קידום שיח מגוון בקמפוס ובעוטף בכלל.
ביום שני אחד, בתחילת סמסטר אביב, התקבצו בכניסה למכללה כ-20 סטודנטים. חלקם בדואים שצמים את צום הרמדאן, כמה סטודנטיות שהזדרזו להגיע משיעור, וסטודנט אחד - מחופש למכשף, רגע לפני פורים.
תמונה טיפוסית בספיר: הבדואיות התקבצו על ספסל ושוחחו בערבית. הסטודנטים היהודים עמדו רחוק מהן, דיבורי היכרות מהוססים של צהריים. מה שיקרה כמה דקות אחרי, הוא ההפך הגמור.
"תכנית 'חיים משותפים בעוטף' מיסודה של 'ספיר בקהילה' נועדה לעודד שיח והיכרות בין הסטודנטים היהודים והערבים בקמפוס, על מנת לחשוב על דרכים לחיים במרחב משותף", אומר אורן עמית, מנהל תכנית 'ספיר בקהילה' ויוזם התכנית. "הסטודנטים נפגשים מספר פעמים בשנה, והשיא הוא האקתון של יום שלם, בו יבנו הסטודנטים יחד תכניות ומיזמים - וגם יוציאו אותם אל הפועל".
הקבוצה עלתה על אוטובוס. נסיעה של כמה דקות לקיבוץ ניר עם, שם התקבצו בספרייה רחבת הידיים לפעילות היכרות ושבירת קרח הדדית בהנחיית צוות מרכז חוסן ספיר.
"מדהים שרק עכשיו יוצא לי להכיר את הסטודנטים הבדואים", אמרה אחת הסטודנטיות בתכנית. "כמעט ואין לנו הזדמנויות לעשות את זה במסגרת הלימודים".
המפגש נמשך בסיור בקיבוץ ניר עם, שהעבירה הגר שלמה, סגנית דיקן הסטודנטים וחברת קיבוץ. הסטודנטים סיירו בין הבתים, בית הספר, בית העם, האנדרטה וכן במקום בו התרחש הקרב בשבעה באוקטובר.
התחנה הבאה הייתה שדרות, שם נפגשו הסטודנטים עם הרב חיים נגר, מנהל ההדרכה בבית המייסדים של שדרות. הרב הרחיב על עאמר אבו סבילה, בדואי שהציל שתי ילדות בשבעה באוקטובר בסביבת תחנת המשטרה ואז נרצח.
הסיור הסתיים בארוחת האיפטאר החגיגית המסורתית שמארגנת היחידה לקידום הסטודנט הערבי בקמפוס. השנה התקיימה הארוחה לראשונה במרכז צעירים שער הנגב החדש הממוקם בתוך המכללה, בנוכחות כ-300 סטודנטים בדואים והנהלת המכללה.
קבוצת "חיים משותפים בעוטף" תמשיך להיפגש לסיורי שיח והיכרות נוספים במהלך השנה, על מנת לקדם חיים במרחב מגוון ורב תרבותי.

מידע נוסף שיכול לעניין אותך
