לאחרונה התקיים במכללה האקדמית ספיר כנס ייחודי בנושא בינה מלאכותית במחקר ובפרקטיקה.

הכנס נערך ביוזמת קהילת הסוציולוגיה הדיגיטלית של האגודה הסוציולוגית הישראלית ,בראשות יו"ר הקהילה ד"ר האמה אבו-קשק, ובשיתוף המחלקה לתקשורת במכללה האקדמית ספיר והאגודה הישראלית לתקשורת.

את הכנס הנחה ד"ר מוטי גיגי, מרצה בכיר במחלקה לתקשורת בספיר, ובמהלכו הוצגו מחקרים מרתקים שעסקו בהשלכות וביישומים של בינה מלאכותית בתחומים מגוונים ובהם: בריאות, חינוך והשכלה גבוהה. במהלך הכנס התקיימו דיונים מעמיקים שעסקו באתיקה בעידן האלגוריתמים ובשאלות קריטיות סביב אחריות, שקיפות והשלכות חברתיות של מערכות מבוססות בינה מלאכותית. לצד המושבים האקדמיים התקיימה גם סדנה מעשית לכלי AI במחקר ובהוראה.

חלקו האחרון של הכנס כלל סדנת מחקר בה סטודנטיות וסטודנטי מחקר הציגו את עבודותיהם החדשניות בפני חוקרות וחוקרים בכירים. הסדנה סיפקה למשתתפים הזדמנות לקבל משוב מקצועי, מעמיק וקונסטרוקטיבי.

מידע נוסף שיכול לעניין אותך

סיו ןאלקבץ ז"ל
המכללה האקדמית ספיר משתתפת במיזם "אות זיכרון", ומנציחה את סיון אלקבץ ז"ל - סטודנטית במחלקה למדעי המחשב, שנרצחה בטבח הנורא בשכונת הצעירים בקיבוץ כפר עזה ב-7 באוקטובר. המיזם הוא פרי יצירתם של עמותת "אות לחיים" ומשרד הייעוץ התקשורתי בן חורין-אלכסנדרוביץ', והוא כולל עשרות גופים וחברות מובילות, אשר מאמצים לוגו שנכתב בכתב ידם של חללי מלחמת "חרבות ברזל" – כמחווה אישית של זיכרון, כבוד והנצחה. כתב היד מבטא את הרוח, האישיות והנוכחות של הנופלים – והופך לסמל חי שממשיך לספר את סיפורם. סיון אלקבץ ז"ל, בתם של ענת ושמעון אלקבץ, הייתה סטודנטית במחלקה למדעי המחשב במכללה האקדמית ספיר.
 הכשרת סטודנטיות בדואיות
לאחרונה הסתיים בהצלחה קורס ייחודי לפיתוח מיומנויות תעסוקה באמצעות הנחיית קבוצות, שנועד לבוגרות ולסטודנטיות מהחברה הבדואית. הקורס, שנמשך 75 שעות פרונטליות, העניק למשתתפות כלים מעשיים מעולמות ההנחיה, התיאטרון, המנהיגות והפיתוח האישי. במהלך הקורס למדו המשתתפות כיצד לבנות סדנאות, לתכנן ולהנחות מפגשים, לעמוד מול קהל, לתמחר תכניות עבודה ולפתח חשיבה יצירתית וממוקדת קהל יעד.