ברכות להצעות הזוכות בפרסי הוגנות מגדרית לשנת 2025.
זו השנה השלישית לפרס, שהופך אט אט למסורת. הוועדה להוגנות מגדרית, הכוללת את: פרופ' אורנה אליגון דר (יו"ר), ד"ר נוזהה אל הוזייל, ד"ר עמרי הרצוג, פרופ' עינת לחובר ופרופ' גבריאלה ספקטור מרזל, קיבלה השנה 16 הצעות מכלל קהילת ספיר והכילו רעיונות מגוונים לשיפור ההוגנות המגדרית במכללה.
5 ההצעות הזוכות:
-
נראות וחשיפה אקדמית לחוקרות במכללה האקדמית ספיר | מציעה: פרופ' ליהיא להט, חברת סגל אקדמי | פרס בסך 5,000 ש"ח
מטרת הפרויקט: הגדלת החשיפה של עבודתן האקדמית של חוקרות במכללה.
חוקרות במכללה נתקלות לעתים קרובות בקשיים בהשגת נראות לעבודתם האקדמית. בעוד המחקר שלהן בעל ערך והשפעה, הוא לא מגיע לקהלים רחבים ולא זוכה למספר ציטוטים רב, מה שפוגע באפשרויות הקידום האקדמי.
הפרוייקט נועד להקנות לחוקרות את הידע והבטחון, כדי לקדם ביעילות את פרסומיהן האקדמיים בפלטפורמות של מדיה חברתית כגון LinkedIn, Twitter (X) ו-Instagram, המספקות הזדמנויות לחוקרות להציג את עבודתן, ליצור אינטראקציה עם קהל רחב יותר ולהתחבר למשתפי פעולה פוטנציאליים בארץ ובעולם.
הפרוייקט יכלול הרצאות בנושא מדיה חברתית באקדמיה, הקמת מאגר משותף של תקצירים של חוקרות במכללות, ויציע שעות ליווי אישיות. - נוהל מינוי לתפקידים בכירים | מציעה: פרופ' ליהיא להט, חברת סגל אקדמי | פרס בסך 500 ש"ח
מטרת הפרויקט: קידום נוהל למחויבות אקדמית של המכללה האקדמית ספיר למינוי נשים לתפקידים בכירים.
הנוהל יתמודד עם נטייה פחותה של נשים להתמודד על תפקידי הנהגה ועם ההטיה המובלעת לטובת בחירת מועמדים גברים. מטרתו היא להבטיח כי נשים מתאימות ייבחנו באופן פעיל לתפקידי מנהיגות וכי ינקטו צעדים מכוונים כדי לאזן את הייצוג.
בפרויקט יבחנו נהלים כאלה במקומות שונים ויוצע למכללה נוהל מתאים לאחר בדיקה מעמיקה.
- אמא לומדת - קהילה תומכת לסטודנטיות אימהות בספיר | מציעה: תכלת פז אסייג, סטודנטית | פרס בסך 5,000 ש"ח
מטרת הפרויקט: יצירת קהילה תומכת עבור אימהות סטודנטיות, תוך מתן מרחב לשיתוף, יצירת רשת תמיכה והקניית כלים להתמודדות עם אתגרי האקדמיה וההורות. הפרוייקט שואף להפיג את תחושת הבדידות, לחזק חוסן נפשי שלהן, ולשפר את היכולת לשלב בהצלחה בין לימודים, עבודה וגידול ילדים. בנוסף, הפרויקט יאפשר לאימהות לקבל מידע רלוונטי וזכויות בצורה נוחה ונגיש.
במסגרת הפרוייקט יתקיימו מפגשים המתמקדים בתכנים כגון: איזון בין לימודים, הורות ועבודה, זכויות ומלגות, אסטרטגיות לניהול זמן, חיזוק הביטחון העצמי, מינוף אקדמי, הגשה עצמית לראיונות עבודה והשתלבות בעולם התעסוקה. בנוסף, יופק מדריך דיגיטלי שירכז מידע חיוני, כולל זכויות, מלגות, טיפים לניהול זמן ועדויות של סטודנטיות-אימהות, והוא יהיה נגיש לכל אם - סטודנטית, עם כניסתה ללימודים במכללה.
- מועדון הסרט הפמיניסטי הטוב | מציעות: ד"ר סיגל נגר-רון, פרופ' עינת לחובר וד"ר תמי רזי, חברת סגל אקדמי במכללה | פרס בסך 5,000 ש"ח
הוועדה התרשמה מהפרויקט, המאפשר היכרות עם סוגיות מגדריות המאפיינות את החברה הישראלית בכלל, וכאלו עם נגיעה לאזורנו בפרט, וקיום דיון עליהן.
- העצמת נשים בתחום המדעים | מציעה: ד"ר עירית דביר, חברת סגל אקדמי | פרס בסך 5,000 ש"ח
מטרת הפרויקט: העצמת סטודנטיות בתחום המדעים בכלל, ובתחומי הביוטכנולוגיה והמדעים המדוייקים בפרט.
מטרת העל של הפרויקט: יצירת פורום בוגרות של המחלקות השותפות לפרוייקט, דבר שיאפשר נטוורקינג בין הבוגרות והסטודנטיות, בשאיפה לתמוך בסטודנטיות בשלבי היציאה לשוק העבודה.
במסגרת הפרוייקט יאותרו סטודנטיות מצטיינות מהמחלקות לניהול תעשייתי, לוגיסטיקה, מדעי המחשב והנדסה שנה א'. הקבוצה תקיים 3 מפגשים במהלך סמסטר ב' וקיץ, ביניהם 2 מפגשים עם נשים מובילות בתחום המדעים המדוייקים (אחת מתחום הביוטכנולוגיה ואחת מתחום מדעי המחשב) ומפגש עם 3 בוגרות של מגמת ביוטכנולוגיה ו/ או מערכות מידע (במחלקה לניהול תעשייתי), מדעי המחשב והנדסה, שהשתלבו בתחומים שונים במשק הישראלי (כגון: תעשיית התרופות, המזון, החקלאות, איכות הסביבה, הייטק.). בנוסף, הקבוצה תקיים סיור בתעשייה, שיכלול מפגש עם נשים בתפקידי מפתח.
ההצעה מתבססת על פרוייקט קודם שזכה בפרס הוגנות מגדרית, ומפתחת אותו הלאה. הוועדה סברה כי הצעה זו תאפשר לסטודנטיות לקבל השראה וללמוד מנסיון חיים של נשים אחרות בתחום המדעים, ותסייע להקים בסיס תמיכה לסטודנטיות המעוניינות לפתח קריירה בתחום זה.
מידע נוסף שיכול לעניין אותך

פורום חדש למוסמכות ומוסמכים
