ד"ר שי פיטלזון, ראש ההתמחות הביו-רפואית במחלקה לשיווק טכנולוגי ומנהל המעבדה לבריאות דיגיטלית במכללת ספיר, ממובילי הפלטפורמה "נושמים" - כלי דיגיטלי לתמיכה בביצועים של מפעילי מנשם, להתמודדות עם משבר הקורונה

בתרחישי האימה של מגפת הקורונה יהיו אלפי מונשמים. מדינת ישראל עושה מאמצים כבירים להגדלת כמות מכשירי ההנשמה, אך האם יש מספיק צוותי רפואה מיומנים בהנשמה?

משרד הבריאות הורה להכשיר מפעילי מכונות הנשמה רבים עבור בתי החולים בהכשרות מהירות ובסיסיות כדי להתכונן לצונאמי של מונשמים והבין שיש לתמוך במנשימים המגוייסים תוך כדי עבודתם.

רשת הבריאות 8400 (חל"צ) אשר הוקמה ע"י דר' יאיר שינדל, מריוס נאכט (צ'קפוינט), יובל קבילי, איציק דבש, ודפנה מורביץ התגייסה למאבק הלאומי במגפת הקורונה ופועלת לאיגום משאבים ותכלול מהלכי רוחב לטיפול באתגרי משבר הקורונה ברמה הלאומית, מערכת הבריאות, אקדמיה ותעשיית ה-HealthTech.

צוות משימה של 8400 יזם את פיתוחה של פלטפורמת ׳נושמים׳ ולשם מימושה הטכנולוגי נרתמה למשימה חברת WiX. המיזם פותח ללא מטרות רווח ובהתנדבות, בשיתוף עם שירותי בריאות כללית ועבור משרד הבריאות.

את הצוות מוביל דר׳ שי פיטלזון מרשת הבריאות 8400, ראש ההתמחות הביו-רפואית במחלקה לשיווק טכנולוגי ומנהל המעבדה לבריאות דיגיטלית במכללת ספיר, ומרצה במחלקה לניהול מערכות בריאות באוניברסיטת בן גוריון ויחד איתו הילה שמיר, סמנכ״לית בחברת ציוד רפואי וסטודנטית שלו לתואר שני בניהול מערכות בריאות בבן גוריון, ומיכל קאהן, סמנכ"לית ב-8400, אשר זיהו את הצורך המיידי. הם חברו לפרופ׳ מוטי קליין, מנהל היחידה לטיפול נמרץ כללי במרכז הרפואי סורוקה ואלי קרקו, מנהל המחלקה להטמעת טכנולוגיות רפואיות בכללית אשר אמונים על התכנים המקצועיים

פניה של דר׳ שי פיטלזון ומיכל קאהן לחברת WiX הובילה לשיתוף פעולה עוד באותו הערב ופיתוח מאומץ יום ולילה גם בסופ"שים יחד עם יואב אברהמי מבכירי החברה, וצוות של וויקסים בניהול יובל חיימוביץ'. הפלטפורמה 'נושמים' הוקמה בזמן שיא של 10 ימים.

את היוזמה אימצו והובילו במשרד הבריאות פרופ׳ ירון ניב, סמנכ"ל משרד הבריאות לאיכות ובטיחות הטיפול, יחד עם דנה ארד, מנהלת מערך בטיחות מטופלים (בפועל).

פלטפורמת ׳נושמים׳ הינה כלי דיגיטלי לתמיכה בביצועים של מפעילי מנשם בעלי מיומנויות בסיסיות, אשר הוכשרו עבור משבר הקורונה. נקודות ההחלטה בהנשמה זוהו ובהן מתאפשרת תמיכה במפעיל.

הכלי איננו מחליף הוראות רפואיות ואיננו במקום הדרכה בסיסית, אלא משלים אותן בכך שהוא משמש כ״מורה נבוכים״ בזמן העבודה, בעת הפעלת המנשמים.

הפלטפורמה עובדת על ניידים, טבלטים ומחשבים ויכולה לפעול גם ללא חיבור לרשת.

השקת מגזין מעמול 11

השבוע הושק גיליון 11 של המגזין ״מעמול״, על מרפסת הגג הנפלאה של תיאטרון הסימטה ביפו, על רקע הים והשחפים. היה חשמל של התרגשות באוויר. מעמול הוא מגזין תרבות היוצא לאור כל שנה, פרי עבודה של צוות סטודנטים במחלקה לתרבות - יצירה והפקה במכללת ספיר, שהיו במשך שנה הכותבים, העורכים, המשכתבים והצלמים של החוברת, ותיפקדו כמערכת מגזין לכל דבר. הסטודנטים במסגרת סדנת "מגזין תרבות" בהנחייתם של בני ציפר ואסף סעדון כותבים ומפיקים את המגזין במהלך שנת הלימודים השנייה שלהם במסגרת התואר הראשון. המגזין הפעם עשיר ועבה ומרגש במיוחד, כיוון שנוצר בתקופה הקשה של משבר הקורונה.

דנה רכטמן מונתה למנהלת האגף לפיתוח משאבים וקשרי חוץ

"אני גאה להצטרף למכללה האקדמית ספיר, שמגשימה את הסיפור הציוני. ספיר היא ישראל כמו שכולנו רוצים לראותה. אפעל לקרב את הקהילה הישראלית למכללה ולתרום לפיתוחה".   לרכטמן ניסיון רב שנים בקשרי חוץ ובפיתוח משאבים באקדמיה. קודם לכן, היא שימשה כסמנכ"לית אגודת ידידי אוניברסיטת תל אביב. היא בעלת תואר ראשון ביחסים בינ"ל ובשפה וספרות צרפתית באוניברסיטה העברית, ובעלת תואר שני בתקשורת פוליטית בתכנית למנהלים באוניברסיטת תל-אביב.